Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Напій щербет

4-01-2015, 22:00
3 678
Напій щербет
Щербет (або шербет) - це традиційний напій Східних країн, який представляє собою солодке прохолодні напої на основі фруктового пюре, карамелі і прянощів. Шербет може бути густим або рідким: перший варіант часто заморожують і подають у вигляді фруктового сорбе, а другий - просто охолоджують або подають з льодом.
Турецький напій щербет надзвичайно просто готувати, а арсенал наявних смаків налічує тисячі і тисячі, тут вам і традиційні плодово-ягідні шербети, і варіанти з квітів фіалки, троянди, шипшини, щавлю або навіть колотих горіхів.
Як приготувати шербет ви дізнаєтеся в цій статті. Якщо представлені рецепти здадуться вам солодкими, і не утоляющими спрагу, спробуйте пити соки фреш - вони не містять нічого зайвого!

Полуничний напій щербет - рецепт


Інгредієнти:

  • полуничний сироп - 50 г;

  • ягідний морс - 100 мл;

  • ягоди полуниці - 3 -4 шт.;

  • м'ята - 2 листочка;

  • лід.


  • Приготування
    Ягоди полуниці збиваємо з ягідним морсом і наливаємо в склянку з колотим льодом. Поливаємо напій полуничним сиропом і прикрашаємо листочками м'яти.
    Лід у складі напою можна замінити ванільним або полуничним морозивом, так як класичні рецепти шербету допускають додавання молока або вершків. Якщо ж ви вважаєте, що краще рецептів молочних коктейлів з морозивом ні, то не кладіть це ласощі, а просто з'їжте окремо.
    Вам не вдалося знайти полуничний сироп? Тоді досить просто зварити свій власний з цукру і води у співвідношенні 1:2 або полити напій сиропом з ягідного варення.

    Імбирний щербет


    Імбирний шербет - напій на любителя, оскільки своїм різким і пряним смаком він може запросто відлякати «західної» людини.
    Інгредієнти:

  • корінь імбиру - 1 шт.;

  • апельсин - 2 шт.;

  • вода - 200 мл;

  • цукор - 1/2 ст.


  • Приготування
    Шматочок імбиру товщиною з великий палець і довжиною 3-5 см, очищаємо і замочуємо у 200 мл води на ніч. На наступний день імбирну воду наливаємо в сотейник і змішуємо з цукром, варимо з отриманого розчину негустий сироп.
    З двох апельсинів вижимам сік і доливаємо його до сиропу. Отримане пиття охолоджуємо і перед подачею розливаємо в келихи з льодом. Прикрашаємо шербет цедрою апельсина і тертим вимоченим імбиром.
    Любителям більш різкого смаку радимо замінити апельсиновий сік грейпфрутовий і посипати готовий напій щіпкою меленої кориці.

    Гранатовий щербет


    Гранатовий щербет - справжнє східне пиття, оскільки подається в поєднанні з рожевим сиропом або водою.
    Інгредієнти:

  • гранатовий сік - 250 мл;

  • цукор - 1/2 ст;

  • пелюстки троянд - 1 ст.


  • Приготування
    Пелюстки троянд укладаємо шарами в невелику банку або емальований посуд. Кожен шар квіткових пелюсток пересипаємо цукром або цукровою пудрою, а виділяється у міру настоювання зливаємо сироп в окрему ємність, попередньо процідивши. По мірі виділення сиропу, що залишилися рожеві пелюстки можна додатково засипати цукром.
    Гранатовий сік змішуємо з 1/2 чайної ложки отриманого сиропу і ставимо охолоджуватися. Готовий напій подаємо з льодом, прикрасивши зернами граната.
    Замість рожевого сиропу для приготування гранатового шербету часто використовують рожеве масло, але не більше 1 краплі на літр соку.

    Фруктовий шербет з чаєм


    Чудовий прохолодний напій в цю спекотну літню пору, який крім свіжості дарує заряд енергії і відмінно бадьорить з ранку.
    Інгредієнти:

  • вода - 1 1/2 ст.;

  • апельсин - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • цукор - 1/2 ст.;
  • Напій щербет

  • міцний чай - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Цедру цитрусових довільно нарізаємо і заливаємо окропом, залишаємо настоюватися на 3-4 години. З решти фруктів вичавлюємо сік.
    Ароматний настій на кірках проціджуємо і змішуємо з 1/2 склянки апельсинового соку і 3 столовими ложками лимонного соку. В отриману суміш додатково засипаємо цукор і доливаємо міцно заварений чай, гарненько перемішуємо майбутній шербет і ставимо охолоджуватися.
    Готовий напій розливаємо в келихи і прикрашаємо листочком м'яти або тертою цедрою цитрусових.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер в домашніх умовах
    Полуничний лікер є істинно жіночим напоєм. Його можна пити як самостійно, так і використовувати у вигляді добавок до коктейлів. Давайте розглянемо
    Коктейль «Маргарита» - рецепт
    Коктейль «Маргарита» - рецепт
    Коктейль «Маргарита» давно відомий у всьому світі. Хочете приготувати його в домашніх умовах і пригостити друзів і подруг? Тоді наша стаття
    Крюшон - рецепт
    Крюшон - рецепт
    Любите прохолодні напої? Рецепт крюшону врятує вас в самий жаркий день! Як його приготувати, ми докладно опишемо в цьому матеріалі, так що не
    Як правильно заварювати шипшину?
    Як правильно заварювати шипшину?
    Всі ми з дитинства знаємо про те, якими чудодійні властивості має шипшина, і напій з плодів зокрема. Але ось ми вже дорослі і тепер прийшов час і нам
    Морозиво «Щербет»
    Морозиво «Щербет»
    Любите морозиво? А хто ж його не любить?! Всім ласунам і просто бажаючим охолодитися в таку спеку пропонуємо приготувати дуже смачне морозиво щербет.
    Сорбет: рецепт
    Сорбет: рецепт
    Сорбет - це одночасно і десерт на кшталт морозива, і прохолодний напій. Готувати його дуже просто, а до столу він завжди доводиться дуже до речі,