Щербет - неймовірно смачна східна солодкість. Зараз ми вам розповімо, як самостійно приготувати щербет з горіхами.
Турецький щербет з горіхами
Інгредієнти: горіхи волоські - 200 г; курага - 200 г; чорнослив - 200 г; мед натуральний - 400 г; родзинки - 200 р. Приготування Сухофрукти промиваємо під проточною водою і трохи підсушуємо. Тим часом волоські горіхи чистимо від шкаралупи, перегородок і подрібнюємо їх у блендері. Потім так само по черзі перемелюємо і сухофрукти. Після цього горіхи і сухофрукти з'єднуємо і перемішуємо. Додаємо мед і знову перемішуємо. Розкладаємо щербет по формочках і прибираємо в холодильник. Як тільки щербет з сухофруктів і горіхів застиг, він готовий до вживання.
Шоколадний щербет з горіхами
Інгредієнти: чорний шоколад - 100 г; вершкове масло - 150 г; молоко - 150 мл; цукор - 450 г; сушені ягоди журавлини - 80 г; подрібнені горіхи - 50 г; рослинне масло. Приготування Сушені ягоди промиваємо й обсушуємо. У невеликій каструлі (не емальованому) з'єднуємо цукор і молоко. Шоколад ламаємо на шматочки, а вершкове масло ріжемо кубиками. Каструлю з молочною сумішшю ставимо на водяну баню і проварюємо до розчинення цукру. Потім додаємо шоколад, масло, розмішуємо і даємо закипіти. Проварюємо близько 3 хвилин, накривши каструлю кришкою. Потім відкриваємо кришку і проварюємо ще хвилини 3.
Після цього вогонь вимикаємо. Каструлю з отриманою сумішшю ставимо в каструлю, наповнену холодною водою і залишаємо хвилин на 15. Коли маса охолоне до 60 градусів, вимішуємо її дерев'яною лопаткою, поки маса не придбає матовий блиск. Додаємо підготовлені раніше сушені ягоди, подрібнені горіхи і добре перемішуємо.
Форму розміром 15х20 см застеляємо папером для випічки і змащуємо рослинним маслом, виливаємо шоколадну масу. Розрівнюємо поверхню ложкою і залишаємо масу застигати. Після застигання виймаємо шоколадний щербет з горіхами з форми, перекладаємо на дошку і нарізаємо невеликими шматочками.
Молочний щербет з горіхами
Інгредієнти: молоко - 1 стакан; арахіс - 1 склянка; вершкове масло - 80 г; цукор - 35 склянки. Приготування Виливаємо В каструльку молоко і всипаємо 3 склянки цукру. На малому вогні уварюємо молоко хвилин 30. Арахіс підсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору. На суху сковороду висипаємо інший цукор і робимо карамель. Додаємо її в молочний сироп і варимо на мінімальному вогні 1 годину. Після цього додаємо вершкове масло. На дно форми викладаємо папір для випічки і висипаємо очищені горіхи. Виливаємо молочну суміш і прибираємо на холод для застигання. Як тільки щербет застиг, можна різати його на шматочки і подавати до чаю.