Шоколадна паста
На прилавках магазинів можна знайти безліч різних солодощів, однак шоколадна паста, приготовлена в домашніх умовах, вийде набагато смачніше і корисніше для здоров'я. Вона ідеально підходить до млинців, оладкам , а також в якості начинки для еклерів , трубочок і кошиків. Давайте дізнаємося з вами як зробити шоколадну пасту без барвників та стабілізаторів.
Простий рецепт шоколадної пасти
Інгредієнти:
какао - порошок - 2 ст. ложки;
цукор - 50 г;
молоко - 75 мл;
масло рослинне - 175 мл;
волоські горіхи - 100 г;
ванільний цукор - 10 р.
Приготування
У високу чашу блендера наливаємо тепле молоко, всипаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення і вливаємо соняшникова масло. Потім збиваємо все на максимальній швидкості до загустіння. Після цього додаємо какао, ванільний цукор і знову збиваємо до однорідності. Перекладаємо готову шоколадну пасту в окремий посуд, кладемо подрібнені горіхи і прибираємо на 40 хвилин у холодильник. Ось і все, шоколадно-горіхова паста готова!
Домашня шоколадна паста з бананом
Інгредієнти:
банан - 3 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
апельсиновий сік - 50 мл;
гіркий шоколад - 100 р.
Приготування
Отже, щоб приготувати шоколадну пасту банани чистимо, розминаємо за допомогою блендера в пюре, додаємо цукор і вливаємо сік. Потім ретельно все перемішуємо, викладаємо в кухлик, ставимо на слабенький вогонь і варимо близько 5-ти хвилин, помішуючи.
Після цього викладаємо шоколад, розламаний на шматочки і розмішуємо до повного розчинення. Далі знімаємо з вогню, розливаємо пасту по баночках і залишаємо остигати. Потім знову збиваємо всю масу у блендері, щоб вона була гладкою і однорідною.
Шоколадна паста зі згущеного молока
Інгредієнти:
чорний шоколад - 75 г;
згущене молоко - 1 банка;
арахіс - 05 ст.;
волоські горіхи - 05 склянки;
масло вершкове - 150 г;
какао - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ч. ложки.
Приготування
Горіхи злегка обсмажуємо на розпеченій сковороді, а потім подрібнюємо в блендері. Вершкове масло перекладаємо в алюмінієву каструльку і розтоплюємо на повільному вогні. Після цього додаємо поламаний на шматочки шоколадну плитку і розмішуємо до повного розчинення.
Заливаємо в цю масу згущене молоко, ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і какао порошок, ретельно розминаючи всі утворилися грудочки. Тепер ставимо пасту на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, і знімаємо з вогню. Коли ласощі злегка охолоне, додаємо горіхи, перекладаємо масу в баночку і прибираємо в холодильник.
Шоколадна паста з малиною
Інгредієнти:
темний шоколад - 125 г;
малина-150 г;
вершки 30 % - 25 мл
Приготування
Малину промиваємо, обробляємо і подрібнюємо в блендері. Вершки виливаємо в ковшичек, ставимо на слабенький вогонь і доводимо, помішуючи, до кипіння. Потім додаємо розламаний на шматочки шоколад розтоплюємо його. В отриману масу додаємо подрібнену малину і перемішуємо вінчиком. Подаємо пасту в холодному або теплому вигляді.
Шоколадна паста з сиром
Інгредієнти:
сметана - 6 ст. ложок;
темний шоколад - 40 г;
сир - 500 г;
ванілін - за смаком;
масло вершкове - 4 ст. ложки;
цукровий пісок - 4 ст. ложки;
яйце куряче - 2 шт.
Приготування
Сир протираємо через сито, додаємо сметану, розбиваємо яйця, кладемо ванілін, цукор за смаком і добре перемішуємо. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, додаємо шоколад і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Коли отримана маса охолоне, викладаємо в неї сир і збиваємо все кілька разів блендером до однорідності. Після цього перекладаємо готову шоколадну пасту в чисті банки, закриваємо кришечками і ставимо на добу в холодильник.
Простий рецепт шоколадної пасти
Інгредієнти:
Приготування
У високу чашу блендера наливаємо тепле молоко, всипаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення і вливаємо соняшникова масло. Потім збиваємо все на максимальній швидкості до загустіння. Після цього додаємо какао, ванільний цукор і знову збиваємо до однорідності. Перекладаємо готову шоколадну пасту в окремий посуд, кладемо подрібнені горіхи і прибираємо на 40 хвилин у холодильник. Ось і все, шоколадно-горіхова паста готова!
Домашня шоколадна паста з бананом
Інгредієнти:
Приготування
Отже, щоб приготувати шоколадну пасту банани чистимо, розминаємо за допомогою блендера в пюре, додаємо цукор і вливаємо сік. Потім ретельно все перемішуємо, викладаємо в кухлик, ставимо на слабенький вогонь і варимо близько 5-ти хвилин, помішуючи.
Після цього викладаємо шоколад, розламаний на шматочки і розмішуємо до повного розчинення. Далі знімаємо з вогню, розливаємо пасту по баночках і залишаємо остигати. Потім знову збиваємо всю масу у блендері, щоб вона була гладкою і однорідною.
Шоколадна паста зі згущеного молока
Інгредієнти:
Приготування
Горіхи злегка обсмажуємо на розпеченій сковороді, а потім подрібнюємо в блендері. Вершкове масло перекладаємо в алюмінієву каструльку і розтоплюємо на повільному вогні. Після цього додаємо поламаний на шматочки шоколадну плитку і розмішуємо до повного розчинення.
Заливаємо в цю масу згущене молоко, ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і какао порошок, ретельно розминаючи всі утворилися грудочки. Тепер ставимо пасту на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, і знімаємо з вогню. Коли ласощі злегка охолоне, додаємо горіхи, перекладаємо масу в баночку і прибираємо в холодильник.
Шоколадна паста з малиною
Інгредієнти:
Приготування
Малину промиваємо, обробляємо і подрібнюємо в блендері. Вершки виливаємо в ковшичек, ставимо на слабенький вогонь і доводимо, помішуючи, до кипіння. Потім додаємо розламаний на шматочки шоколад розтоплюємо його. В отриману масу додаємо подрібнену малину і перемішуємо вінчиком. Подаємо пасту в холодному або теплому вигляді.
Шоколадна паста з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Сир протираємо через сито, додаємо сметану, розбиваємо яйця, кладемо ванілін, цукор за смаком і добре перемішуємо. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, додаємо шоколад і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Коли отримана маса охолоне, викладаємо в неї сир і збиваємо все кілька разів блендером до однорідності. Після цього перекладаємо готову шоколадну пасту в чисті банки, закриваємо кришечками і ставимо на добу в холодильник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ковбаса з печива
Ковбаса з печива - це чудовий десерт, улюблене нами з дитинства. Приготувати його в домашніх умовах досить просто, і ви в цьому зараз переконайтеся,
Горіхова паста
Горіхова паста - смачна солодка закуска, яку можна просто намазати на хліб, або використовувати в якості начинки для млинців та іншої випічки. А як
Шоколадне масло в домашніх умовах
Шоколадне масло - смачний продукт, який обожнюють і дорослі, і діти. Приготоване в домашніх умовах воно не містить консервантів, ароматизаторів і
Брауні з сиром
Брауні - популярний шоколадний десерт, який можна знайти в меню будь-якого кафе. Якщо вам по душі шоколадний пиріг, але хочеться чогось нового, можна
Шоколадна ковбаска з печива
Шоколадна ковбаска - ласощі з дитинства. Щоб його приготувати, знадобиться печиво, горіхи, згущене молоко, так і трохи вільного часу. Інші подробиці
Шоколадна панакота
Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми