На прилавках магазинів можна знайти безліч різних солодощів, однак шоколадна паста, приготовлена в домашніх умовах, вийде набагато смачніше і корисніше для здоров'я. Вона ідеально підходить до млинців, оладкам , а також в якості начинки для еклерів , трубочок і кошиків. Давайте дізнаємося з вами як зробити шоколадну пасту без барвників та стабілізаторів.
Простий рецепт шоколадної пасти
Інгредієнти: какао - порошок - 2 ст. ложки; цукор - 50 г; молоко - 75 мл; масло рослинне - 175 мл; волоські горіхи - 100 г; ванільний цукор - 10 р. Приготування У високу чашу блендера наливаємо тепле молоко, всипаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення і вливаємо соняшникова масло. Потім збиваємо все на максимальній швидкості до загустіння. Після цього додаємо какао, ванільний цукор і знову збиваємо до однорідності. Перекладаємо готову шоколадну пасту в окремий посуд, кладемо подрібнені горіхи і прибираємо на 40 хвилин у холодильник. Ось і все, шоколадно-горіхова паста готова!
Домашня шоколадна паста з бананом
Інгредієнти: банан - 3 шт.; цукор - 3 ст. ложки; апельсиновий сік - 50 мл; гіркий шоколад - 100 р. Приготування Отже, щоб приготувати шоколадну пасту банани чистимо, розминаємо за допомогою блендера в пюре, додаємо цукор і вливаємо сік. Потім ретельно все перемішуємо, викладаємо в кухлик, ставимо на слабенький вогонь і варимо близько 5-ти хвилин, помішуючи.
Після цього викладаємо шоколад, розламаний на шматочки і розмішуємо до повного розчинення. Далі знімаємо з вогню, розливаємо пасту по баночках і залишаємо остигати. Потім знову збиваємо всю масу у блендері, щоб вона була гладкою і однорідною.
Шоколадна паста зі згущеного молока
Інгредієнти: чорний шоколад - 75 г; згущене молоко - 1 банка; арахіс - 05 ст.; волоські горіхи - 05 склянки; масло вершкове - 150 г; какао - 2 ст. ложки; борошно - 2 ч. ложки. Приготування Горіхи злегка обсмажуємо на розпеченій сковороді, а потім подрібнюємо в блендері. Вершкове масло перекладаємо в алюмінієву каструльку і розтоплюємо на повільному вогні. Після цього додаємо поламаний на шматочки шоколадну плитку і розмішуємо до повного розчинення.
Заливаємо в цю масу згущене молоко, ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і какао порошок, ретельно розминаючи всі утворилися грудочки. Тепер ставимо пасту на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, і знімаємо з вогню. Коли ласощі злегка охолоне, додаємо горіхи, перекладаємо масу в баночку і прибираємо в холодильник.
Шоколадна паста з малиною
Інгредієнти: темний шоколад - 125 г; малина-150 г; вершки 30 % - 25 мл Приготування Малину промиваємо, обробляємо і подрібнюємо в блендері. Вершки виливаємо в ковшичек, ставимо на слабенький вогонь і доводимо, помішуючи, до кипіння. Потім додаємо розламаний на шматочки шоколад розтоплюємо його. В отриману масу додаємо подрібнену малину і перемішуємо вінчиком. Подаємо пасту в холодному або теплому вигляді.
Шоколадна паста з сиром
Інгредієнти: сметана - 6 ст. ложок; темний шоколад - 40 г; сир - 500 г; ванілін - за смаком; масло вершкове - 4 ст. ложки; цукровий пісок - 4 ст. ложки; яйце куряче - 2 шт. Приготування Сир протираємо через сито, додаємо сметану, розбиваємо яйця, кладемо ванілін, цукор за смаком і добре перемішуємо. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, додаємо шоколад і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Коли отримана маса охолоне, викладаємо в неї сир і збиваємо все кілька разів блендером до однорідності. Після цього перекладаємо готову шоколадну пасту в чисті банки, закриваємо кришечками і ставимо на добу в холодильник.