Вернуться назад Распечатать

Шоколадна паста

Шоколадна паста
На прилавках магазинів можна знайти безліч різних солодощів, однак шоколадна паста, приготовлена в домашніх умовах, вийде набагато смачніше і корисніше для здоров'я. Вона ідеально підходить до млинців, оладкам , а також в якості начинки для еклерів , трубочок і кошиків. Давайте дізнаємося з вами як зробити шоколадну пасту без барвників та стабілізаторів.
Простий рецепт шоколадної пасти
Інгредієнти:

  • какао - порошок - 2 ст. ложки;

  • цукор - 50 г;

  • молоко - 75 мл;

  • масло рослинне - 175 мл;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • ванільний цукор - 10 р.


  • Приготування
    У високу чашу блендера наливаємо тепле молоко, всипаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення і вливаємо соняшникова масло. Потім збиваємо все на максимальній швидкості до загустіння. Після цього додаємо какао, ванільний цукор і знову збиваємо до однорідності. Перекладаємо готову шоколадну пасту в окремий посуд, кладемо подрібнені горіхи і прибираємо на 40 хвилин у холодильник. Ось і все, шоколадно-горіхова паста готова!
    Домашня шоколадна паста з бананом
    Інгредієнти:

  • банан - 3 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • апельсиновий сік - 50 мл;

  • гіркий шоколад - 100 р.


  • Приготування
    Отже, щоб приготувати шоколадну пасту банани чистимо, розминаємо за допомогою блендера в пюре, додаємо цукор і вливаємо сік. Потім ретельно все перемішуємо, викладаємо в кухлик, ставимо на слабенький вогонь і варимо близько 5-ти хвилин, помішуючи.
    Після цього викладаємо шоколад, розламаний на шматочки і розмішуємо до повного розчинення. Далі знімаємо з вогню, розливаємо пасту по баночках і залишаємо остигати. Потім знову збиваємо всю масу у блендері, щоб вона була гладкою і однорідною.
    Шоколадна паста зі згущеного молока
    Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 75 г;

  • згущене молоко - 1 банка;

  • арахіс - 05 ст.;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • масло вершкове - 150 г;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Горіхи злегка обсмажуємо на розпеченій сковороді, а потім подрібнюємо в блендері. Вершкове масло перекладаємо в алюмінієву каструльку і розтоплюємо на повільному вогні. Після цього додаємо поламаний на шматочки шоколадну плитку і розмішуємо до повного розчинення.
    Заливаємо в цю масу згущене молоко, ретельно перемішуємо, всипаємо борошно і какао порошок, ретельно розминаючи всі утворилися грудочки. Тепер ставимо пасту на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, і знімаємо з вогню. Коли ласощі злегка охолоне, додаємо горіхи, перекладаємо масу в баночку і прибираємо в холодильник.
    Шоколадна паста з малиною
    Інгредієнти:

  • темний шоколад - 125 г;

  • малина-150 г;

  • вершки 30 % - 25 мл


  • Приготування
    Малину промиваємо, обробляємо і подрібнюємо в блендері. Вершки виливаємо в ковшичек, ставимо на слабенький вогонь і доводимо, помішуючи, до кипіння. Потім додаємо розламаний на шматочки шоколад розтоплюємо його. В отриману масу додаємо подрібнену малину і перемішуємо вінчиком. Подаємо пасту в холодному або теплому вигляді.
    Шоколадна паста з сиром
    Інгредієнти:

  • сметана - 6 ст. ложок;

  • темний шоколад - 40 г;

  • сир - 500 г;

  • ванілін - за смаком;

  • масло вершкове - 4 ст. ложки;

  • Шоколадна паста

  • цукровий пісок - 4 ст. ложки;

  • яйце куряче - 2 шт.


  • Приготування
    Сир протираємо через сито, додаємо сметану, розбиваємо яйця, кладемо ванілін, цукор за смаком і добре перемішуємо. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані, додаємо шоколад і чекаємо, поки він повністю розчиниться. Коли отримана маса охолоне, викладаємо в неї сир і збиваємо все кілька разів блендером до однорідності. Після цього перекладаємо готову шоколадну пасту в чисті банки, закриваємо кришечками і ставимо на добу в холодильник.