» » Горіхова паста

Горіхова паста

Горіхова паста
Горіхова паста - варіант солодкої закуски, яку можна використовувати в якості начинки для випічки і блінов , а також просто мазати на хліб до ранкового сніданку. Про те, як зробити горіхову пасту будинку, ми розповімо далі.

Рецепт горіхової пасти з мигдалю


Інгредієнти:

  • мигдаль (сирої) - 2 ст.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • кукурудзяна олія - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Мигдаль очистити від шкірки, для цього горіхи обдаємо окропом, даємо постояти так кілька хвилин, а потім зливаємо рідину і очищаємо мигдальні горіхи пальцями. Кладемо мигдаль в блендер, заливаємо олією, додаємо цукор або мед, щіпку солі і збиваємо до однорідності.

    Горіхова паста в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • обсмажений арахіс - 500 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мед - 1 1/2 ч. ложки;

  • арахісове масло - 1 1/2 ст. ложки.


  • Приготування
    Обсмажений арахіс очищаємо від шкірки і пересипаємо в чашу блендера. Додаємо до горіхів мед, щіпку солі і вливаємо олію. Включаємо блендер на максимальну потужність і збиваємо пасту з арахісу до однорідної консистенції. Якщо арахісова паста вийшла надто густий - додайте пару столових ложок теплої води, або масла.

    Як приготувати горіхову пасту з фундука?


    Інгредієнти:

  • фундук - 160 г;

  • мигдаль - 40 г;

  • молоко - 100 г;

  • сухе молоко - 60 г;

  • мед - 40 г;

  • чорний шоколад - 170 г;

  • молочний шоколад - 140 г;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Обсмажуємо фундук і мигдаль на сухій сковороді. Поки горіхи смажаться, сухе молоко змішуємо з молоком звичайним і підігріваємо. На водяній бані розтоплюємо обидва виду шоколаду.
    Обсмажені горіхи перекладаємо в блендер і збиваємо. Додаємо до горіхів розтоплений шоколад, щіпку солі, мед і молоко. Продовжуємо збивати горіхову пасту до тих пір, поки вона не стане гладкою і однорідною.

    Шоколадно-горіхова паста з сіллю


    Інгредієнти:

  • сирі горіхи кешью - 3 ст.;

  • какао-порошок - 3 ст. ложки;

  • Горіхова паста

  • коричневий цукор - 2-3 ст. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Сирі горіхи кешью кладемо в чашу блендера і подрібнюємо в крихту (це займе близько 4 хвилин). До горіхової крихти додаємо какао і продовжуємо збивати кешью до тих пір, поки маса не стане однорідною. На даному етапі в чашу можна додати сіль і цукор, а потім продовжити збивання до тих пір, поки паста не стане однорідною.
    Так як горіхи кешью самі по собі досить маслянисти - додавання масла або рідини не потрібно, однак, якщо паста береться грудкою і не збивається як слід - влийте кілька столових ложок рідини і подивіться на консистенцію.
    Додав: admin | 18-01-2015, 21:02
    Переглядів: 3304