Горіхова паста - варіант солодкої закуски, яку можна використовувати в якості начинки для випічки і блінов , а також просто мазати на хліб до ранкового сніданку. Про те, як зробити горіхову пасту будинку, ми розповімо далі.
Рецепт горіхової пасти з мигдалю
Інгредієнти: мигдаль (сирої) - 2 ст.; цукор - 2 ст. ложки; кукурудзяна олія - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Мигдаль очистити від шкірки, для цього горіхи обдаємо окропом, даємо постояти так кілька хвилин, а потім зливаємо рідину і очищаємо мигдальні горіхи пальцями. Кладемо мигдаль в блендер, заливаємо олією, додаємо цукор або мед, щіпку солі і збиваємо до однорідності.
Горіхова паста в домашніх умовах
Інгредієнти: обсмажений арахіс - 500 г; сіль - 1 ч. ложка; мед - 1 1/2 ч. ложки; арахісове масло - 1 1/2 ст. ложки. Приготування Обсмажений арахіс очищаємо від шкірки і пересипаємо в чашу блендера. Додаємо до горіхів мед, щіпку солі і вливаємо олію. Включаємо блендер на максимальну потужність і збиваємо пасту з арахісу до однорідної консистенції. Якщо арахісова паста вийшла надто густий - додайте пару столових ложок теплої води, або масла.
Як приготувати горіхову пасту з фундука?
Інгредієнти: фундук - 160 г; мигдаль - 40 г; молоко - 100 г; сухе молоко - 60 г; мед - 40 г; чорний шоколад - 170 г; молочний шоколад - 140 г; сіль - щіпка. Приготування Обсмажуємо фундук і мигдаль на сухій сковороді. Поки горіхи смажаться, сухе молоко змішуємо з молоком звичайним і підігріваємо. На водяній бані розтоплюємо обидва виду шоколаду.
Обсмажені горіхи перекладаємо в блендер і збиваємо. Додаємо до горіхів розтоплений шоколад, щіпку солі, мед і молоко. Продовжуємо збивати горіхову пасту до тих пір, поки вона не стане гладкою і однорідною.
Шоколадно-горіхова паста з сіллю
Інгредієнти: сирі горіхи кешью - 3 ст.; какао-порошок - 3 ст. ложки; коричневий цукор - 2-3 ст. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки. Приготування Сирі горіхи кешью кладемо в чашу блендера і подрібнюємо в крихту (це займе близько 4 хвилин). До горіхової крихти додаємо какао і продовжуємо збивати кешью до тих пір, поки маса не стане однорідною. На даному етапі в чашу можна додати сіль і цукор, а потім продовжити збивання до тих пір, поки паста не стане однорідною.
Так як горіхи кешью самі по собі досить маслянисти - додавання масла або рідини не потрібно, однак, якщо паста береться грудкою і не збивається як слід - влийте кілька столових ложок рідини і подивіться на консистенцію.