Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Горохові котлети

Горохові котлети

18-03-2015, 09:17
8 621
Горохові котлети
Котлети з горохового пюре - прекрасна ідея для тих, хто зважився тримати піст, але життя своє без м'ясних делікатесів поки не представляє. Втім, було б помилкою вважати горохові котлети долею виключно вегетаріанців. Це смачне і ситне блюдо внесе різноманітність в будь-меню. Сьогодні ми підібрали лише два рецепту горохових котлет, але це тільки основа для ваших кулінарних експериментів. Так, наприклад, м'ясну начинку можна замінити грибний або сирним, використовувати улюблені спеції і зелень. Фантазуйте! Адже на вашій кухні одна господиня і правила тут ви встановлюєте!

Горохові котлети з начинкою - рецепт


Інгредієнти:

  • горох - 400 г;

  • свинина - 700 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • сухарі панірувальні - 4 ст. ложки;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Горох промиваємо і на ніч замочуємо у холодній воді. З ранку залишилася воду зливаємо, додаємо свіжу, на 2 пальці вище рівня гороху. Ставимо каструлю на плиту. Не забуваємо посолити. Через 2 години отримуємо густе пюре. Якщо горох ніяк не хоче повністю розварюватися, подрібнюємо його в блендері.
    Для начинки свинину пропускаємо через м'ясорубку, і обсмажуємо фарш на сковороді разом з дрібно покришеною цибулею і тертою морквою. Солимо, перчимо.
    В горохове пюре вбиваємо одне яйце і додаємо половину сухарів. Вимішуємо «тісто», з якого робимо коржі. У центр кожної кладемо ложку м'ясної начинки, формуємо котлети. Щоб горохове пюре не липло до рук, можна трохи змастити пальці рослинним маслом. Вмочуємо готові котлети спочатку в яйці, потім обвалюємо в сухарях і відправляємо на сковорідку. Обсмажуємо по п'ять хвилин з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.

    Котлети з гороху вегетаріанські - рецепт


    Інгредієнти:

  • горох - 1 ст.;

  • крупа манна - 2 ст. ложки;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1/2 шт.;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубки;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • коріандр - 1/2 ч. ложки;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Горохові котлети

    Попередньо замочений горох відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо зайву рідину і пропускаємо горох через м'ясорубку. Дрібно нарізану цибулю і терту моркву обсмажуємо до рум'яного кольору, додаємо томатну пасту, накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на повільному вогні. Змішуємо тушковані овочі з горохом, додаємо манку, гірчицю, пропущений через прес часник, спеції. Солимо, перчимо. Залишаємо гороховий «фарш» на півгодини, щоб манка трохи набрякли. Після, ліпимо пісні котлетки і обсмажуємо на рослинному маслі. Просто смакота!
    Альтернативою гороховим котлет можуть стати тефтелі з нуту - фалафель
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
    Картопляні котлети з грибами
    Картопляні котлети з грибами
    Коли хочеться приготувати на вечерю щось не дуже складне, але смачне і корисне, то варто подумати про картопляні котлети з грибами. Це блюдо можна
    Котлети з гречки - рецепт
    Котлети з гречки - рецепт
    Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
    Котлети з нуту
    Котлети з нуту
    Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з
    Котлети з пюре
    Котлети з пюре
    Котлети з пюре, горохового або картопляного, відмінне блюдо для тих, хто віддає перевагу вегетаріанську їжу або тримає піст. У нашій статті ми
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре - смачне і корисне блюдо. Воно може виступати і в ролі повноцінного страви, особливо під час дієти або поста, і як гарнір до м'яса.