Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні котлети з грибами

Картопляні котлети з грибами

21-03-2015, 21:00
1 602
Картопляні котлети з грибами
Щоб не відчувати себе дуже обділеними в пост, займіться приготуванням картопляних котлет - чудова альтернатива м'ясним. Тим більш, якщо в холодильнику залежалося вчорашні пюре - перетворіть його в ніжні котлетки, з соковитою грибною начинкою. І повірте, другий раз кликати до столу своїх домашніх вам не доведеться. Втім, переконані м'ясоїди можуть додати в начинку трохи шинки або обсмаженого фаршу. Картопляні котлети тим і гарні, що їх можна приготувати на будь-який смак.

Пісні картопляні котлети з грибами


Інгредієнти:

  • картопля - 15 кг;

  • гриби (свіжі) - 200 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • сухарі панірувальні - 4 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • перець чорний мелений - за смаком;

  • олія - для смаження.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і розминаємо в пюре . На сковорідці обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю, додаємо накрошенние невеликими шматочками гриби. Солимо, перчимо і смажимо до готовності 10-15 хвилин.
    Ділимо ще тепле пюре на 10 частин. Змочуємо руки холодною водою, щоб картопля не липла до долонь, і робимо пюре коржі. На половинку кожного викладаємо обсмажені гриби, накриваємо другою половиною.
    Порада: коржики не буде розвалюватися, якщо помістити їх на харчову плівку і загорнути начинку разом з нею. Після знімаємо плівку і формуємо остаточно картопляні котлети з грибною начинкою.
    Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях і викладаємо на змащене олією деко. Відправляємо на 20 хвилин підрум'янитися в духовці, розігрітій до 200 градусів.

    Картопляні котлети з грибами - рецепт


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • гриби (сушені)- 70 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 1 ст.;

  • панірувальні сухарі - 4 ст. ложки

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Заливаємо сушені гриби молоком (можна просто водою і замочуємо на кілька годин, а краще - на ніч. Картоплю (більше підійде розсипчаста сорт) чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і викладаємо на паперовий рушник - зайва волога нам зовсім не потрібна!
    На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно нарізані гриби, окремо смажимо дрібно нарубану цибулю.
    Розминаємо картоплю на пюре, додаємо яйце, цибулю і гриби, солимо, перчимо. Добре все вимішуємо і формуємо котлети. Обвалюємо кожну в сухарях і обсмажуємо з двох боків до утворення хрусткої скоринки.

    Картопляно-грибні котлети з сиром


    Інгредієнти:

  • картопля - 800 г;

  • печериці - 150 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • капуста пекінська -100 г;

  • сир твердий - 50 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • сухарі панірувальні - 3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубки;

  • кріп - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.
  • Картопляні котлети з грибами


    Приготування
    Обсмажуємо дрібно нарізані цибулю з грибами, додаємо нарізані тверді і соковиті частини пекінської капусти, дрібно нарізаний часник. Тушкуємо 3 хвилини на маленькому вогні. Знімаємо сковороду з плити, додаємо сметану, тертий сир. Все добре перемішуємо.
    Відварюємо картоплю в «мундирі», охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Вбиваємо в нього яйце, додаємо нарізаний кріп. Солимо, перчимо. Додаємо борошно і вимішуємо картопляне тісто.
    З другого яйця і молока готуємо кляр. Змащуємо руки рослинним маслом, робимо картопляні коржі, викладаємо зверху начинку і формуємо котлети. Опускаємо їх спочатку в кляр, після обвалюємо в сухарях. Обсмажуємо котлетки на розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки. Готове блюдо викладаємо на паперові серветки, щоб пішло зайве масло. Подаємо картопляно-грибні котлети зі сметаною, посипавши кропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні котлети з грибною підливою
    Картопляні котлети з грибною підливою
    Любите картоплю у всіх її видах? Тоді вам доведеться по душі така страва, як картопляні котлети з грибною підливою. Приготувати цю страву легко,
    Картопляні котлети - рецепт
    Картопляні котлети - рецепт
    Якщо ви любите смачненькі страви з картоплі, картопляні котлетки будуть вам до душі. Готувати їх дуже легко - потрібно просто зварити пюре, додати в
    Картопляні котлети з фаршем
    Картопляні котлети з фаршем
    Якщо вашій родині набридло звичайне картопляне пюре, то зробіть з нього картопляні котлетки, а щоб вони вийшли ситніше, додайте трохи м'ясної
    Котлети з квасолі
    Котлети з квасолі
    А чи знаєте ви, що кухня без м'яса також може бути дуже смачною та корисною? Пропонуємо вам здивувати близьких, і зробити дивовижні котлетки з
    Котлети з гречки - рецепт
    Котлети з гречки - рецепт
    Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
    Котлети з грибами
    Котлети з грибами
    Котлети - улюблене багатьма блюдо. І приготувати їх можна з різними інгредієнтами. І сьогодні мова піде про котлети з грибами, з додаванням м'яса і