Картопляні котлети з грибами
Щоб не відчувати себе дуже обділеними в пост, займіться приготуванням картопляних котлет - чудова альтернатива м'ясним. Тим більш, якщо в холодильнику залежалося вчорашні пюре - перетворіть його в ніжні котлетки, з соковитою грибною начинкою. І повірте, другий раз кликати до столу своїх домашніх вам не доведеться. Втім, переконані м'ясоїди можуть додати в начинку трохи шинки або обсмаженого фаршу. Картопляні котлети тим і гарні, що їх можна приготувати на будь-який смак.
Інгредієнти:
картопля - 15 кг;
гриби (свіжі) - 200 г;
цибуля - 2 шт.;
сухарі панірувальні - 4 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
перець чорний мелений - за смаком;
олія - для смаження.
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і розминаємо в пюре . На сковорідці обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю, додаємо накрошенние невеликими шматочками гриби. Солимо, перчимо і смажимо до готовності 10-15 хвилин.
Ділимо ще тепле пюре на 10 частин. Змочуємо руки холодною водою, щоб картопля не липла до долонь, і робимо пюре коржі. На половинку кожного викладаємо обсмажені гриби, накриваємо другою половиною.
Порада: коржики не буде розвалюватися, якщо помістити їх на харчову плівку і загорнути начинку разом з нею. Після знімаємо плівку і формуємо остаточно картопляні котлети з грибною начинкою.
Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях і викладаємо на змащене олією деко. Відправляємо на 20 хвилин підрум'янитися в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
гриби (сушені)- 70 г;
цибуля - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
молоко - 1 ст.;
панірувальні сухарі - 4 ст. ложки
олія - для смаження;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Заливаємо сушені гриби молоком (можна просто водою і замочуємо на кілька годин, а краще - на ніч. Картоплю (більше підійде розсипчаста сорт) чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і викладаємо на паперовий рушник - зайва волога нам зовсім не потрібна!
На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно нарізані гриби, окремо смажимо дрібно нарубану цибулю.
Розминаємо картоплю на пюре, додаємо яйце, цибулю і гриби, солимо, перчимо. Добре все вимішуємо і формуємо котлети. Обвалюємо кожну в сухарях і обсмажуємо з двох боків до утворення хрусткої скоринки.
Інгредієнти:
картопля - 800 г;
печериці - 150 г;
цибуля - 1 шт.;
капуста пекінська -100 г;
сир твердий - 50 г;
яйця - 2 шт.;
сметана - 1 ст. ложка;
борошно - 2 ст. ложки;
молоко - 2 ст. ложки;
сухарі панірувальні - 3 ст. ложки;
часник - 2 зубки;
кріп - 1 пучок;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Обсмажуємо дрібно нарізані цибулю з грибами, додаємо нарізані тверді і соковиті частини пекінської капусти, дрібно нарізаний часник. Тушкуємо 3 хвилини на маленькому вогні. Знімаємо сковороду з плити, додаємо сметану, тертий сир. Все добре перемішуємо.
Відварюємо картоплю в «мундирі», охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Вбиваємо в нього яйце, додаємо нарізаний кріп. Солимо, перчимо. Додаємо борошно і вимішуємо картопляне тісто.
З другого яйця і молока готуємо кляр. Змащуємо руки рослинним маслом, робимо картопляні коржі, викладаємо зверху начинку і формуємо котлети. Опускаємо їх спочатку в кляр, після обвалюємо в сухарях. Обсмажуємо котлетки на розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки. Готове блюдо викладаємо на паперові серветки, щоб пішло зайве масло. Подаємо картопляно-грибні котлети зі сметаною, посипавши кропом.
Пісні картопляні котлети з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і розминаємо в пюре . На сковорідці обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю, додаємо накрошенние невеликими шматочками гриби. Солимо, перчимо і смажимо до готовності 10-15 хвилин.
Ділимо ще тепле пюре на 10 частин. Змочуємо руки холодною водою, щоб картопля не липла до долонь, і робимо пюре коржі. На половинку кожного викладаємо обсмажені гриби, накриваємо другою половиною.
Порада: коржики не буде розвалюватися, якщо помістити їх на харчову плівку і загорнути начинку разом з нею. Після знімаємо плівку і формуємо остаточно картопляні котлети з грибною начинкою.
Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях і викладаємо на змащене олією деко. Відправляємо на 20 хвилин підрум'янитися в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Картопляні котлети з грибами - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Заливаємо сушені гриби молоком (можна просто водою і замочуємо на кілька годин, а краще - на ніч. Картоплю (більше підійде розсипчаста сорт) чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і викладаємо на паперовий рушник - зайва волога нам зовсім не потрібна!
На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно нарізані гриби, окремо смажимо дрібно нарубану цибулю.
Розминаємо картоплю на пюре, додаємо яйце, цибулю і гриби, солимо, перчимо. Добре все вимішуємо і формуємо котлети. Обвалюємо кожну в сухарях і обсмажуємо з двох боків до утворення хрусткої скоринки.
Картопляно-грибні котлети з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажуємо дрібно нарізані цибулю з грибами, додаємо нарізані тверді і соковиті частини пекінської капусти, дрібно нарізаний часник. Тушкуємо 3 хвилини на маленькому вогні. Знімаємо сковороду з плити, додаємо сметану, тертий сир. Все добре перемішуємо.
Відварюємо картоплю в «мундирі», охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Вбиваємо в нього яйце, додаємо нарізаний кріп. Солимо, перчимо. Додаємо борошно і вимішуємо картопляне тісто.
З другого яйця і молока готуємо кляр. Змащуємо руки рослинним маслом, робимо картопляні коржі, викладаємо зверху начинку і формуємо котлети. Опускаємо їх спочатку в кляр, після обвалюємо в сухарях. Обсмажуємо котлетки на розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки. Готове блюдо викладаємо на паперові серветки, щоб пішло зайве масло. Подаємо картопляно-грибні котлети зі сметаною, посипавши кропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні котлети з грибною підливою
Любите картоплю у всіх її видах? Тоді вам доведеться по душі така страва, як картопляні котлети з грибною підливою. Приготувати цю страву легко,
Картопляні котлети - рецепт
Якщо ви любите смачненькі страви з картоплі, картопляні котлетки будуть вам до душі. Готувати їх дуже легко - потрібно просто зварити пюре, додати в
Картопляні котлети з фаршем
Якщо вашій родині набридло звичайне картопляне пюре, то зробіть з нього картопляні котлетки, а щоб вони вийшли ситніше, додайте трохи м'ясної
Котлети з квасолі
А чи знаєте ви, що кухня без м'яса також може бути дуже смачною та корисною? Пропонуємо вам здивувати близьких, і зробити дивовижні котлетки з
Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
Котлети з грибами
Котлети - улюблене багатьма блюдо. І приготувати їх можна з різними інгредієнтами. І сьогодні мова піде про котлети з грибами, з додаванням м'яса і