Картопляні котлети з грибною підливою
Картопля, яка улюблена практично всіма, хороша тим, що з неї можна приготувати безліч різноманітних страв. Крім того, вона ситна і поживна і може бути не тільки відмінним гарніром, але і в залежності від способу приготування, основною стравою.
Що стосується сполучень, то до картоплі відмінно підійдуть свіжі та солоні овочі, м'ясо і риба в будь-якому вигляді, а одним із класичних поєднань є картопля з грибами. Їх смажать разом, запікають, або ж тушкованими грибами цілі картоплини. Але ми хочемо запропонувати вам ще одне поєднання - картопляні котлети з грибною підливою.
Готувати це блюдо досить просто: потрібно тільки посмажити смачні картопляні котлети і приготувати соус до них.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
печериці - 500 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сухарі панірувальні - 1 ст.;
борошно - 1 ст. ложка;
рослинна олія для смаження;
сіль, перець.
Приготування
Картоплю почистіть, наріжте шматочками і поставте варитися. Коли вона буде готова, злити воду, пропустіть її через м'ясорубку або потолките і залиште остигати. В цей час почистіть цибулю, його дрібно нашаткуйте і обсмажте до золотистого кольору.
Гриби теж наріжте і відправте тушкуватися. На іншу сковороду висипте борошно і обсмажте пару хвилин, а потім додайте до неї сік, що утворився під час гасіння грибів і 200 мл води. Помішуйте, щоб не було грудочок.
Тепер до грибів додайте обсмажену раніше цибулю і влийте соус з борошна. Посоліть, поперчіть і тушкуйте ще близько 10-15 хвилин. В цей час з товченої постигла картоплі, зробіть котлети, обваляйте їх у сухарях і посмажте на сковорідці. Подавайте котлети на стіл, полив їх зверху грибним соусом.
Наступний рецепт цієї страви трохи простіше і швидше готується, крім того, в ньому присутній свіжа зелень.
Інгредієнти:
картопля - 6 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
цибуля зелена - 1 пучок;
гриби - 400 р;
борошно - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
сухарі панірувальні - 50 г;
кріп, орегано, сіль.
Приготування
Спочатку приготуйте котлети. Для цього картоплю відваріть в мундирі, потім очистіть і пропустіть через м'ясорубку. Зелену цибулю і кріп дрібно наріжте і відправте до картопляної маси. Посоліть і поперчіть її, при бажанні можна додати одне сире яйце. Змішайте все це, сформуйте котлети, запаніруйте їх у сухарях і смажте з двох сторін.
Тепер приготуємо соус для картопляних котлет. Для цього гриби і цибулю дрібно наріжте і обсмажте. До них додайте дрібно порізаний часник, кріп, орегано і сіль. Перекладіть це все в миску. 1 склянка борошна залийте 2 склянками води, додайте сіль і перець, за бажанням пару ложок майонезу, і перемішайте все, щоб не було грудок. Залийте соусом з борошна гриби з цибулею і варіть на невеликому вогні, постійно помішуючи 10 хвилин. Викладіть котлети на блюдо, полийте соусом і насолоджуйтеся.
Інгредієнти:
картопля - 1 кг;
яйце - 1 шт.;
свіжі гриби - 300-400 г;
цибуля - 1 шт.;
вершки 33% - 05 л;
масло вершкове - 1 ст. ложка.
Приготування
Картоплю очистіть і відваріть. Потім розімніть до стану пюре і вбийте в неї сире яйце, можна тільки жовток. Посоліть, поперчіть, зліпити котлети і смажте на сковороді з двох сторін до готовності.
Гриби проваріть протягом 20 хвилин, воду злийте і гриби обсмажуйте на вершковому маслі з дрібно нашаткованою цибулею ще 15 хвилин. Потім додайте вершки, дайте закипіти і вимикайте - ваша підлива готова.
Що стосується сполучень, то до картоплі відмінно підійдуть свіжі та солоні овочі, м'ясо і риба в будь-якому вигляді, а одним із класичних поєднань є картопля з грибами. Їх смажать разом, запікають, або ж тушкованими грибами цілі картоплини. Але ми хочемо запропонувати вам ще одне поєднання - картопляні котлети з грибною підливою.
Картопляні котлети з грибним соусом
Готувати це блюдо досить просто: потрібно тільки посмажити смачні картопляні котлети і приготувати соус до них.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю почистіть, наріжте шматочками і поставте варитися. Коли вона буде готова, злити воду, пропустіть її через м'ясорубку або потолките і залиште остигати. В цей час почистіть цибулю, його дрібно нашаткуйте і обсмажте до золотистого кольору.
Гриби теж наріжте і відправте тушкуватися. На іншу сковороду висипте борошно і обсмажте пару хвилин, а потім додайте до неї сік, що утворився під час гасіння грибів і 200 мл води. Помішуйте, щоб не було грудочок.
Тепер до грибів додайте обсмажену раніше цибулю і влийте соус з борошна. Посоліть, поперчіть і тушкуйте ще близько 10-15 хвилин. В цей час з товченої постигла картоплі, зробіть котлети, обваляйте їх у сухарях і посмажте на сковорідці. Подавайте котлети на стіл, полив їх зверху грибним соусом.
Картопляні котлети під грибним соусом
Наступний рецепт цієї страви трохи простіше і швидше готується, крім того, в ньому присутній свіжа зелень.
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуйте котлети. Для цього картоплю відваріть в мундирі, потім очистіть і пропустіть через м'ясорубку. Зелену цибулю і кріп дрібно наріжте і відправте до картопляної маси. Посоліть і поперчіть її, при бажанні можна додати одне сире яйце. Змішайте все це, сформуйте котлети, запаніруйте їх у сухарях і смажте з двох сторін.
Тепер приготуємо соус для картопляних котлет. Для цього гриби і цибулю дрібно наріжте і обсмажте. До них додайте дрібно порізаний часник, кріп, орегано і сіль. Перекладіть це все в миску. 1 склянка борошна залийте 2 склянками води, додайте сіль і перець, за бажанням пару ложок майонезу, і перемішайте все, щоб не було грудок. Залийте соусом з борошна гриби з цибулею і варіть на невеликому вогні, постійно помішуючи 10 хвилин. Викладіть котлети на блюдо, полийте соусом і насолоджуйтеся.
Картопляні котлети з грибною підливою
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю очистіть і відваріть. Потім розімніть до стану пюре і вбийте в неї сире яйце, можна тільки жовток. Посоліть, поперчіть, зліпити котлети і смажте на сковороді з двох сторін до готовності.
Гриби проваріть протягом 20 хвилин, воду злийте і гриби обсмажуйте на вершковому маслі з дрібно нашаткованою цибулею ще 15 хвилин. Потім додайте вершки, дайте закипіти і вимикайте - ваша підлива готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні котлети - рецепт
Якщо ви любите смачненькі страви з картоплі, картопляні котлетки будуть вам до душі. Готувати їх дуже легко - потрібно просто зварити пюре, додати в
Картопляні котлети з фаршем
Якщо вашій родині набридло звичайне картопляне пюре, то зробіть з нього картопляні котлетки, а щоб вони вийшли ситніше, додайте трохи м'ясної
Картопляні котлети з грибами
Коли хочеться приготувати на вечерю щось не дуже складне, але смачне і корисне, то варто подумати про картопляні котлети з грибами. Це блюдо можна
Котлети з сочевиці
Урізноманітнити пісний, вегетаріанський, або дієтичний стіл допоможуть котлети з круп і овочів. У даній статті ми поділимося з вами рецептами ситних
Рецепт котлет з курячого фаршу
Котлети з курячого фаршу приготувати дуже просто, адже в морозилці завжди є курочка, половинку якої можна пустити на фарш. Всі інші продукти для цієї
Котлети цибульні - рецепт
Кажете, вас котлетами не здивувати? А котлети цибульні ви пробували? То-то ж. Нехай, готувати їх і просто, зате які вони смачні. З даної статті ви