Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з сочевиці

Котлети з сочевиці

21-03-2015, 20:52
3 262
Котлети з сочевиці
Ті, хто не любить м'ясо або не їсть його в силу якихось обставин, але хоче порадувати себе смачними і поживними котлетами, може спробувати приготувати вегетаріанські котлети з сочевиці.
Смак м'яса вони звичайно не замінять, але чудово прикрасять ваш раціон, до того ж таке блюдо набагато корисніше м'яса. А щоб вам було з чого вибирати, ми зібрали кілька найбільш вдалих рецептів котлет з сочевиці.
Котлети з сочевиці з грибами
Замінити просту сочевицю з грибами можна ніжними котлетами аналогічного складу.
Інгредієнти:


  • сочевиця - 1 /2 ст.;

  • печериці - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • манка - 3 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль і чорний перець - за смаком;

  • рослинне масло.



  • Приготування

    Перед тим, як приготувати котлети з сочевиці, замочіть її у воді на 10 годин. Потім відваріть до готовності. Гриби порізати крупно, цибулю - дрібно, а моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на олії до готовності. Перекладіть їх у блендері, туди ж відправте сочевицю, сіль, перець, яйце і подрібнений часник.

    Збийте всі разом, але не до стану кашки, а так, щоб попадалася ціла сочевиця і шматочки овочів. З цієї маси зліпити невеликі котлетки і обсмажте їх по кілька хвилин з кожного боку. Подавайте окремо або як гарнір.

    Котлети із сочевиці в духовці

    Інгредієнти:


  • сочевиця - 100 г;

  • морква - 100 г;

  • цибуля - 100 г;

  • жовтки - 2 шт.;

  • капуста свіжа - 100 г;

  • спеції - за смаком;

  • кунжут - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія для смаження.



  • Приготування

    Сочевицю залийте водою і дайте постояти хоча б пару годин. Потім відваріть до готовності. Капусту і цибулю дрібно наріжте, а морква - натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі, поки вони не стануть м'якими. У мисці з'єднайте готову сочевицю, овочі і один жовток, приправте все спеціями і, при необхідності, сіллю, ретельно перемішайте.

    Потім за допомогою блендера зробіть з цієї маси однорідну суміш. Деко змастіть маслом і, формуючи вологими руками котлети, викладайте їх на нього. Зверху змастіть котлетки жовтком і посипати кунжутом. Поставте їх у духовку, розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.

    Котлети з сочевиці з рисом

    Інгредієнти:


  • сочевиця - 1 ст.;

  • коричневий рис - 2 ст.;

  • тушкована капуста - 4 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • мелене лляне насіння - 2 ст. ложки;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • чилі - щіпка;

  • сіль і чорний перець - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.



  • Приготування

    Сочевицю і рис відваріть до готовності, відповідно до інструкції. Сочевицю розімніть вилкою, змішайте з подрібненою цибулею і часником, рисом, капустою, спеціями і льняним насінням.

    Намочіть руки і сформуйте невеликі котлети, обсмажте з обох сторін по 3 хвилини, а потім викладіть на деко, застелене пергаментним папером, і поставте в духовку. Випікайте котлети при 180 градусах 15 хвилин.

    Котлети із зеленої сочевиці


    Інгредієнти:


  • зелена сочевиця - 1 ст.;

  • цибуля ріпчаста - 6 шт.;

  • панірувальні сухарі - 1 ст.;

  • чорний мелений перець, сіль, спеції - за смаком;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Сочевицю замочіть на 10 годин. Цибулю почистіть і наріжте невеликими шматочками, обсмажте на олії до рум'яного кольору. Сочевицю відкиньте на друшляк, дайте їй стекти, а потім пропустіть через м'ясорубку разом з цибулею. Додайте сіль і спеції, перемішайте фарш.
    Панірувальні сухарі з'єднайте з куркумою, зробіть з фаршу котлети, обваляйте їх у сухарях і обсмажте по 5 хвилин з кожної сторони, після чого зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і прогрійте їх ще протягом 5 хвилин.
    Котлети з червоної сочевиці

    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 250 г;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • борошно - 50 р;

  • сіль і зелень - за смаком;

  • Котлети з сочевиці
  • асафетіда - щіпка

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Зваріть сочевицю, злийте зайву воду і розімніть її в пюре. Дайте охолонути, додайте борошно, спеції, сіль, зелень і добре перемішайте. Зліпити котлети, обсмажте їх на рослинному маслі по 3-4 хвилини з кожного боку і подавайте зі сметаною.
    У всіх вищеописаних рецептах сочевицю можна замінити на будь-яку крупу і, наприклад, приготувати гречані або рисові биточки .
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Страви з сочевиці
    Страви з сочевиці
    Сочевиця - корисне бобова рослина, яку широко використовують в кулінарії. І сьогодні ми розповімо, які страви з неї можна приготувати. Це може бути
    Чечевиця з куркою
    Чечевиця з куркою
    Корисним і смачним гарніром до курки може стати сочевиця, яка поки що не здобула особливої популярності, але вже користується успіхом у багатьох
    Пюре із сочевиці
    Пюре із сочевиці
    Сочевиця - поживна бобова культура, багата вітамінами. Її використовують у створенні багатьох страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити корисне пюре
    Сочевичні котлети
    Сочевичні котлети
    Сочевиця - корисна крупа, з якої можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні поговоримо про вегетаріанських чечевичних котлетки з додаванням
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці в мультиварці
    Каша з сочевиці - смачне і ситне страву, яке може бути як гарніром, так і основною стравою. Готувати її дуже просто, особливо використовуючи
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця в мультиварці
    Сочевиця - корисна крупа, багата багатьма вітамінами. З неї можна готувати безліч страв: котлети, супи, каші, другі страви. І сьогодні ми розповімо,