Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сочевичні котлети

Сочевичні котлети

17-03-2015, 21:21
2 818
Сочевичні котлети
Давайте дізнаємося з вами, як приготувати оригінальні і дивовижно смачні сочевичні котлети. Вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру і викличуть захоплення у ваших гостей.

Пісні сочевичні котлети


Інгредієнти:

  • свіжа кінза - 05 пучка;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • цибулина - 1 шт.;

  • олія оливкова - 30 мл;

  • мука - 4 ст. ложки;

  • спеції;

  • помідор - 3 шт.;

  • червона сочевиця - 150 р.


  • Приготування
    Чистимо цибулину і дрібно рубаємо ножем. Сочевицю промиваємо і перекладаємо в каструлю. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні кубики. Потім викладаємо їх в каструлю з сочевицею, додаємо цибулю, трохи води і ставимо гаситися на слабкий вогонь. Хвилин через 20 кидаємо подрібнену зелень, приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Готуємо ще хвилин 10. Стежимо, щоб каша не пригоріла, і при необхідності доливаємо води. Після цього акуратно знімаємо з плити і охолодити масу. Далі з сочевичну каші формуємо руками невеличкі котлетки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на рослинному масло по 2 хвилини з кожного боку.

    Вегетаріанські сочевичні котлети


    Інгредієнти:

  • сочевиця - 100 г;

  • морква - 50 г;

  • капуста - 100 г;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • борошно - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Сочевицю готуємо заздалегідь. Для цього її добре промиваємо і замочуємо приблизно на 8 годин у холодній воді. Потім обережно зливаємо рідину, перекладаємо крупу в блендер і подрібнюємо до стану густої каші. Від капусти відрізаємо невеликий шматочок і дрібно шаткуємо його ножем. Моркву чистимо і натираємо на тертці.
    Змішуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо спеціями, поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на розігрітій рослинній маслечко з двох боків до появи золотистої скоринки.

    Рецепт чечевичних котлет з капустою


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • червона сочевиця - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • капуста - 150 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, сочевицю заливаємо холодною водою і відварюємо протягом 15 хвилин на слабкому вогні, до пюреобразного стану. Обережно зливаємо рідину і остуджуємо кашу. Цим часом очищаємо від лушпиння часничок і цибулею, подрібнюємо овочі ножем. Потім пасеруємо їх на невеликій кількості рослинного масла до м'якості, а потім додаємо до них натерті кабачки з морквою і дрібно шинковану капусту. Підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Далі охолодити овочі і з'єднуємо з сочевичним пюре. Додаємо у фарш жовточок одного яйця і додаємо спеції за смаком. Гарненько вимішуємо масу до однорідності і формуємо котлетки невеликого розміру. Обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим рослинним маслом.

    Сочевичні котлети в духовці


    Інгредієнти:

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сочевиця - 1 ст.;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень;

  • спеції;

  • масло вершкове.


  • Приготування
    Сочевичні котлети
    Сочевицю промиваємо і замочуємо хоча б години на 2 а потім ставимо варитися. Окремо відварюємо до готовності гречану крупу . Після цього остуджуємо їх, з'єднуємо разом і додаємо подрібнену цибулину. Отриману масу перекручуємо через м'ясорубку, додаємо дрібно посічену зелень, солимо за смаком і добре перемішуємо.
    З однорідної овочевої маси формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і викладаємо в розпечену сковорідку з маслом. Накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності. Потім відправляємо блюдо в духовку і запікаємо приблизно 10 хвилин до отримання апетитною скоринки. Готові сочевичні котлетки подаємо до столу з будь-яким соусом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Котлети з сочевиці
    Котлети з сочевиці
    Урізноманітнити пісний, вегетаріанський, або дієтичний стіл допоможуть котлети з круп і овочів. У даній статті ми поділимося з вами рецептами ситних
    Вівсяні котлети
    Вівсяні котлети
    Вівсянка - дуже корисна крупа, яку використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про котлетки, основним компонентом
    Котлети з нуту
    Котлети з нуту
    Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з
    Котлети з рису і грибів
    Котлети з рису і грибів
    Котлети з рису з грибами - приголомшливо смачне блюдо, яке, без сумніву, сподобається вашим рідним і гостям. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих
    Пісні бурякові котлети
    Пісні бурякові котлети
    Пропонуємо вам урізноманітнити меню посаду і приготувати пісні бурякові котлети. Вийде просте, смачне, а головне-корисне блюдо. До нього можна подати