Сочевичні котлети
Давайте дізнаємося з вами, як приготувати оригінальні і дивовижно смачні сочевичні котлети. Вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру і викличуть захоплення у ваших гостей.
Інгредієнти:
свіжа кінза - 05 пучка;
каррі - 1 ч. ложка;
цибулина - 1 шт.;
олія оливкова - 30 мл;
мука - 4 ст. ложки;
спеції;
помідор - 3 шт.;
червона сочевиця - 150 р.
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно рубаємо ножем. Сочевицю промиваємо і перекладаємо в каструлю. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні кубики. Потім викладаємо їх в каструлю з сочевицею, додаємо цибулю, трохи води і ставимо гаситися на слабкий вогонь. Хвилин через 20 кидаємо подрібнену зелень, приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Готуємо ще хвилин 10. Стежимо, щоб каша не пригоріла, і при необхідності доливаємо води. Після цього акуратно знімаємо з плити і охолодити масу. Далі з сочевичну каші формуємо руками невеличкі котлетки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на рослинному масло по 2 хвилини з кожного боку.
Інгредієнти:
сочевиця - 100 г;
морква - 50 г;
капуста - 100 г;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
спеції;
борошно - 2 ст. ложки.
Приготування
Сочевицю готуємо заздалегідь. Для цього її добре промиваємо і замочуємо приблизно на 8 годин у холодній воді. Потім обережно зливаємо рідину, перекладаємо крупу в блендер і подрібнюємо до стану густої каші. Від капусти відрізаємо невеликий шматочок і дрібно шаткуємо його ножем. Моркву чистимо і натираємо на тертці.
Змішуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо спеціями, поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на розігрітій рослинній маслечко з двох боків до появи золотистої скоринки.
Інгредієнти:
яйце - 1 шт.;
червона сочевиця - 100 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста - 150 г;
часник - 3 зубчики;
спеції.
Приготування
Отже, сочевицю заливаємо холодною водою і відварюємо протягом 15 хвилин на слабкому вогні, до пюреобразного стану. Обережно зливаємо рідину і остуджуємо кашу. Цим часом очищаємо від лушпиння часничок і цибулею, подрібнюємо овочі ножем. Потім пасеруємо їх на невеликій кількості рослинного масла до м'якості, а потім додаємо до них натерті кабачки з морквою і дрібно шинковану капусту. Підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Далі охолодити овочі і з'єднуємо з сочевичним пюре. Додаємо у фарш жовточок одного яйця і додаємо спеції за смаком. Гарненько вимішуємо масу до однорідності і формуємо котлетки невеликого розміру. Обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Інгредієнти:
гречана крупа - 1 склянка;
цибулина - 1 шт.;
сочевиця - 1 ст.;
часник - 3 зубчики;
зелень;
спеції;
масло вершкове.
Приготування
Сочевицю промиваємо і замочуємо хоча б години на 2 а потім ставимо варитися. Окремо відварюємо до готовності гречану крупу . Після цього остуджуємо їх, з'єднуємо разом і додаємо подрібнену цибулину. Отриману масу перекручуємо через м'ясорубку, додаємо дрібно посічену зелень, солимо за смаком і добре перемішуємо.
З однорідної овочевої маси формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і викладаємо в розпечену сковорідку з маслом. Накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності. Потім відправляємо блюдо в духовку і запікаємо приблизно 10 хвилин до отримання апетитною скоринки. Готові сочевичні котлетки подаємо до столу з будь-яким соусом.
Пісні сочевичні котлети
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину і дрібно рубаємо ножем. Сочевицю промиваємо і перекладаємо в каструлю. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні кубики. Потім викладаємо їх в каструлю з сочевицею, додаємо цибулю, трохи води і ставимо гаситися на слабкий вогонь. Хвилин через 20 кидаємо подрібнену зелень, приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Готуємо ще хвилин 10. Стежимо, щоб каша не пригоріла, і при необхідності доливаємо води. Після цього акуратно знімаємо з плити і охолодити масу. Далі з сочевичну каші формуємо руками невеличкі котлетки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на рослинному масло по 2 хвилини з кожного боку.
Вегетаріанські сочевичні котлети
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю готуємо заздалегідь. Для цього її добре промиваємо і замочуємо приблизно на 8 годин у холодній воді. Потім обережно зливаємо рідину, перекладаємо крупу в блендер і подрібнюємо до стану густої каші. Від капусти відрізаємо невеликий шматочок і дрібно шаткуємо його ножем. Моркву чистимо і натираємо на тертці.
Змішуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо спеціями, поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на розігрітій рослинній маслечко з двох боків до появи золотистої скоринки.
Рецепт чечевичних котлет з капустою
Інгредієнти:
Приготування
Отже, сочевицю заливаємо холодною водою і відварюємо протягом 15 хвилин на слабкому вогні, до пюреобразного стану. Обережно зливаємо рідину і остуджуємо кашу. Цим часом очищаємо від лушпиння часничок і цибулею, подрібнюємо овочі ножем. Потім пасеруємо їх на невеликій кількості рослинного масла до м'якості, а потім додаємо до них натерті кабачки з морквою і дрібно шинковану капусту. Підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Далі охолодити овочі і з'єднуємо з сочевичним пюре. Додаємо у фарш жовточок одного яйця і додаємо спеції за смаком. Гарненько вимішуємо масу до однорідності і формуємо котлетки невеликого розміру. Обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Сочевичні котлети в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Сочевицю промиваємо і замочуємо хоча б години на 2 а потім ставимо варитися. Окремо відварюємо до готовності гречану крупу . Після цього остуджуємо їх, з'єднуємо разом і додаємо подрібнену цибулину. Отриману масу перекручуємо через м'ясорубку, додаємо дрібно посічену зелень, солимо за смаком і добре перемішуємо.
З однорідної овочевої маси формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і викладаємо в розпечену сковорідку з маслом. Накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності. Потім відправляємо блюдо в духовку і запікаємо приблизно 10 хвилин до отримання апетитною скоринки. Готові сочевичні котлетки подаємо до столу з будь-яким соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Котлети з сочевиці
Урізноманітнити пісний, вегетаріанський, або дієтичний стіл допоможуть котлети з круп і овочів. У даній статті ми поділимося з вами рецептами ситних
Вівсяні котлети
Вівсянка - дуже корисна крупа, яку використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про котлетки, основним компонентом
Котлети з нуту
Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з
Котлети з рису і грибів
Котлети з рису з грибами - приголомшливо смачне блюдо, яке, без сумніву, сподобається вашим рідним і гостям. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих
Пісні бурякові котлети
Пропонуємо вам урізноманітнити меню посаду і приготувати пісні бурякові котлети. Вийде просте, смачне, а головне-корисне блюдо. До нього можна подати