Котлети з рису і грибів
Котлети з рису з грибами - оригінальне, просте, але в теж час приголомшливо смачне блюдо, яке різноманітить ваше повсякденне меню і привнесе в нього щось новеньке.
Інгредієнти:
сушені гриби - 50 г;
рис - 15 склянки;
яйце - 2 шт.;
приправа;
олія рослинна;
спеції.
Для соусу:
борошно - 1 ст. ложка;
грибний бульйон;
сметана - за смаком;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
Гриби ретельно промиваємо, кладемо в миску, заливаємо водою і залишаємо приблизно на 2 години, після чого відварюємо протягом 30 хвилин. Потім виймаємо шумівкою, перекладаємо на тарілку, а грибний бульйон не виливаємо - він нам знадобиться для соусу. Рис відварюємо до готовності і подрібнюємо разом з грибами блендером до отримання однорідної коричневої маси.
Далі у фарш розбиваємо яйця, додаємо приправи і сіль. Все знову ретельно перемішуємо, формуємо котлетки, паніруємо їх у сухарях і викладаємо на сковороду з гарячим рослинним маслом. Обсмажуємо до готовності з кожного боку до появи апетитною і хрусткої скориночки.
Тепер переходимо до приготування ніжного соусу. Для цього розігріваємо на сковороді масло, додаємо в нього ложку борошна і розтираємо все до однорідності. Потім поступово вливаємо грибний бульйон, помішуючи соус, щоб не утворювалися грудочки. Приправляємо спеціями, додаємо сметану, видавлений через прес часник і перемішуємо. Подаємо рисові котлети гарячими, поливши їх зверху грибним соусом.
Інгредієнти:
рис - 1 ст.;
цибулина - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
печериці - 300 г;
манна крупа - для панірування;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Рис відварюємо до готовності, зливаємо всю рідину і ретельно промиваємо. Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і шаткуємо. Печериці промиваємо, обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його і пасеруємо до прозорості цибулю з часником. Потім додаємо гриби, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі хвилин 7.
Після цього викладаємо відварений рис, перемішуємо, підсолюємо і перчимо за смаком. Знімаємо фарш з плити, злегка остуджуємо, формуємо котлетки, обвалюємо їх у манній крупі і обсмажуємо на рослинному маслечко до золотистого кольору з усіх сторін.
Рецепт котлет з грибів і рису
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Гриби ретельно промиваємо, кладемо в миску, заливаємо водою і залишаємо приблизно на 2 години, після чого відварюємо протягом 30 хвилин. Потім виймаємо шумівкою, перекладаємо на тарілку, а грибний бульйон не виливаємо - він нам знадобиться для соусу. Рис відварюємо до готовності і подрібнюємо разом з грибами блендером до отримання однорідної коричневої маси.
Далі у фарш розбиваємо яйця, додаємо приправи і сіль. Все знову ретельно перемішуємо, формуємо котлетки, паніруємо їх у сухарях і викладаємо на сковороду з гарячим рослинним маслом. Обсмажуємо до готовності з кожного боку до появи апетитною і хрусткої скориночки.
Тепер переходимо до приготування ніжного соусу. Для цього розігріваємо на сковороді масло, додаємо в нього ложку борошна і розтираємо все до однорідності. Потім поступово вливаємо грибний бульйон, помішуючи соус, щоб не утворювалися грудочки. Приправляємо спеціями, додаємо сметану, видавлений через прес часник і перемішуємо. Подаємо рисові котлети гарячими, поливши їх зверху грибним соусом.
Пісні рисові котлети з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Рис відварюємо до готовності, зливаємо всю рідину і ретельно промиваємо. Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і шаткуємо. Печериці промиваємо, обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його і пасеруємо до прозорості цибулю з часником. Потім додаємо гриби, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі хвилин 7.
Після цього викладаємо відварений рис, перемішуємо, підсолюємо і перчимо за смаком. Знімаємо фарш з плити, злегка остуджуємо, формуємо котлетки, обвалюємо їх у манній крупі і обсмажуємо на рослинному маслечко до золотистого кольору з усіх сторін.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з квасолі
А чи знаєте ви, що кухня без м'яса також може бути дуже смачною та корисною? Пропонуємо вам здивувати близьких, і зробити дивовижні котлетки з
Вівсяні котлети
Вівсянка - дуже корисна крупа, яку використовують у приготуванні різноманітних страв. І сьогодні ми поговоримо про котлетки, основним компонентом
Курячі котлети з грибами
Котлети - дуже смачне і соковите блюдо, яке можна подати як до повсякденного, так і святкового столу. Готують їх зазвичай з картопляним пюре,
Грибні котлети з манкою
Котлети - смачне і соковите блюдо, яке люблять багато. Їх можна готувати не тільки з м'ясного фаршу, але з будь-яких овочів. І сьогодні ми розповімо,
Сочевичні котлети
Сочевиця - корисна крупа, з якої можна зробити безліч цікавих страв. І сьогодні поговоримо про вегетаріанських чечевичних котлетки з додаванням
Пісні бурякові котлети
Пропонуємо вам урізноманітнити меню посаду і приготувати пісні бурякові котлети. Вийде просте, смачне, а головне-корисне блюдо. До нього можна подати