Вернуться назад Распечатать

Котлети з рису і грибів

Котлети з рису і грибів
Котлети з рису з грибами - оригінальне, просте, але в теж час приголомшливо смачне блюдо, яке різноманітить ваше повсякденне меню і привнесе в нього щось новеньке.

Рецепт котлет з грибів і рису


Інгредієнти:

  • сушені гриби - 50 г;

  • рис - 15 склянки;

  • яйце - 2 шт.;

  • приправа;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Для соусу:

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • грибний бульйон;

  • сметана - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • спеції.


  • Приготування
    Гриби ретельно промиваємо, кладемо в миску, заливаємо водою і залишаємо приблизно на 2 години, після чого відварюємо протягом 30 хвилин. Потім виймаємо шумівкою, перекладаємо на тарілку, а грибний бульйон не виливаємо - він нам знадобиться для соусу. Рис відварюємо до готовності і подрібнюємо разом з грибами блендером до отримання однорідної коричневої маси.
    Далі у фарш розбиваємо яйця, додаємо приправи і сіль. Все знову ретельно перемішуємо, формуємо котлетки, паніруємо їх у сухарях і викладаємо на сковороду з гарячим рослинним маслом. Обсмажуємо до готовності з кожного боку до появи апетитною і хрусткої скориночки.
    Тепер переходимо до приготування ніжного соусу. Для цього розігріваємо на сковороді масло, додаємо в нього ложку борошна і розтираємо все до однорідності. Потім поступово вливаємо грибний бульйон, помішуючи соус, щоб не утворювалися грудочки. Приправляємо спеціями, додаємо сметану, видавлений через прес часник і перемішуємо. Подаємо рисові котлети гарячими, поливши їх зверху грибним соусом.

    Пісні рисові котлети з грибами


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • печериці - 300 г;

  • манна крупа - для панірування;

  • олія рослинна;

  • спеції.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності, зливаємо всю рідину і ретельно промиваємо.
    Котлети з рису і грибів
    Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і шаткуємо. Печериці промиваємо, обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його і пасеруємо до прозорості цибулю з часником. Потім додаємо гриби, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі хвилин 7.
    Після цього викладаємо відварений рис, перемішуємо, підсолюємо і перчимо за смаком. Знімаємо фарш з плити, злегка остуджуємо, формуємо котлетки, обвалюємо їх у манній крупі і обсмажуємо на рослинному маслечко до золотистого кольору з усіх сторін.