Котлети з рису з грибами - оригінальне, просте, але в теж час приголомшливо смачне блюдо, яке різноманітить ваше повсякденне меню і привнесе в нього щось новеньке.
Рецепт котлет з грибів і рису
Інгредієнти: сушені гриби - 50 г; рис - 15 склянки; яйце - 2 шт.; приправа; олія рослинна; спеції. Для соусу:
борошно - 1 ст. ложка; грибний бульйон; сметана - за смаком; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Гриби ретельно промиваємо, кладемо в миску, заливаємо водою і залишаємо приблизно на 2 години, після чого відварюємо протягом 30 хвилин. Потім виймаємо шумівкою, перекладаємо на тарілку, а грибний бульйон не виливаємо - він нам знадобиться для соусу. Рис відварюємо до готовності і подрібнюємо разом з грибами блендером до отримання однорідної коричневої маси.
Далі у фарш розбиваємо яйця, додаємо приправи і сіль. Все знову ретельно перемішуємо, формуємо котлетки, паніруємо їх у сухарях і викладаємо на сковороду з гарячим рослинним маслом. Обсмажуємо до готовності з кожного боку до появи апетитною і хрусткої скориночки.
Тепер переходимо до приготування ніжного соусу. Для цього розігріваємо на сковороді масло, додаємо в нього ложку борошна і розтираємо все до однорідності. Потім поступово вливаємо грибний бульйон, помішуючи соус, щоб не утворювалися грудочки. Приправляємо спеціями, додаємо сметану, видавлений через прес часник і перемішуємо. Подаємо рисові котлети гарячими, поливши їх зверху грибним соусом.
Пісні рисові котлети з грибами
Інгредієнти: рис - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; печериці - 300 г; манна крупа - для панірування; олія рослинна; спеції. Приготування Рис відварюємо до готовності, зливаємо всю рідину і ретельно промиваємо.
Лук очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками. Часник чистимо і шаткуємо. Печериці промиваємо, обробляємо і рубаємо невеликими скибочками. На сковороду наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його і пасеруємо до прозорості цибулю з часником. Потім додаємо гриби, перемішуємо, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо овочі хвилин 7.
Після цього викладаємо відварений рис, перемішуємо, підсолюємо і перчимо за смаком. Знімаємо фарш з плити, злегка остуджуємо, формуємо котлетки, обвалюємо їх у манній крупі і обсмажуємо на рослинному маслечко до золотистого кольору з усіх сторін.