Давайте дізнаємося з вами, як приготувати оригінальні і дивовижно смачні сочевичні котлети. Вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру і викличуть захоплення у ваших гостей.
Пісні сочевичні котлети
Інгредієнти: свіжа кінза - 05 пучка; каррі - 1 ч. ложка; цибулина - 1 шт.; олія оливкова - 30 мл; мука - 4 ст. ложки; спеції; помідор - 3 шт.; червона сочевиця - 150 р. Приготування Чистимо цибулину і дрібно рубаємо ножем. Сочевицю промиваємо і перекладаємо в каструлю. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і рубаємо на дрібні кубики. Потім викладаємо їх в каструлю з сочевицею, додаємо цибулю, трохи води і ставимо гаситися на слабкий вогонь. Хвилин через 20 кидаємо подрібнену зелень, приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Готуємо ще хвилин 10. Стежимо, щоб каша не пригоріла, і при необхідності доливаємо води. Після цього акуратно знімаємо з плити і охолодити масу. Далі з сочевичну каші формуємо руками невеличкі котлетки, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо на рослинному масло по 2 хвилини з кожного боку.
Вегетаріанські сочевичні котлети
Інгредієнти: сочевиця - 100 г; морква - 50 г; капуста - 100 г; масло рослинне - 3 ст. ложки; спеції; борошно - 2 ст. ложки. Приготування Сочевицю готуємо заздалегідь. Для цього її добре промиваємо і замочуємо приблизно на 8 годин у холодній воді. Потім обережно зливаємо рідину, перекладаємо крупу в блендер і подрібнюємо до стану густої каші. Від капусти відрізаємо невеликий шматочок і дрібно шаткуємо його ножем. Моркву чистимо і натираємо на тертці.
Змішуємо всі інгредієнти в мисці, приправляємо спеціями, поступово всипаємо борошно і ретельно перемішуємо. З отриманого фаршу ліпимо невеликі котлетки і обсмажуємо їх на розігрітій рослинній маслечко з двох боків до появи золотистої скоринки.
Рецепт чечевичних котлет з капустою
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; червона сочевиця - 100 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; капуста - 150 г; часник - 3 зубчики; спеції. Приготування Отже, сочевицю заливаємо холодною водою і відварюємо протягом 15 хвилин на слабкому вогні, до пюреобразного стану. Обережно зливаємо рідину і остуджуємо кашу. Цим часом очищаємо від лушпиння часничок і цибулею, подрібнюємо овочі ножем. Потім пасеруємо їх на невеликій кількості рослинного масла до м'якості, а потім додаємо до них натерті кабачки з морквою і дрібно шинковану капусту. Підливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Далі охолодити овочі і з'єднуємо з сочевичним пюре. Додаємо у фарш жовточок одного яйця і додаємо спеції за смаком. Гарненько вимішуємо масу до однорідності і формуємо котлетки невеликого розміру. Обсмажуємо їх на сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Сочевичні котлети в духовці
Інгредієнти: гречана крупа - 1 склянка; цибулина - 1 шт.; сочевиця - 1 ст.; часник - 3 зубчики; зелень; спеції; масло вершкове. Приготування Сочевицю промиваємо і замочуємо хоча б години на 2 а потім ставимо варитися. Окремо відварюємо до готовності гречану крупу . Після цього остуджуємо їх, з'єднуємо разом і додаємо подрібнену цибулину. Отриману масу перекручуємо через м'ясорубку, додаємо дрібно посічену зелень, солимо за смаком і добре перемішуємо.
З однорідної овочевої маси формуємо котлетки, паніруємо їх у борошні і викладаємо в розпечену сковорідку з маслом. Накриваємо кришкою і тушкуємо до напівготовності. Потім відправляємо блюдо в духовку і запікаємо приблизно 10 хвилин до отримання апетитною скоринки. Готові сочевичні котлетки подаємо до столу з будь-яким соусом.