Щоб не відчувати себе дуже обділеними в пост, займіться приготуванням картопляних котлет - чудова альтернатива м'ясним. Тим більш, якщо в холодильнику залежалося вчорашні пюре - перетворіть його в ніжні котлетки, з соковитою грибною начинкою. І повірте, другий раз кликати до столу своїх домашніх вам не доведеться. Втім, переконані м'ясоїди можуть додати в начинку трохи шинки або обсмаженого фаршу. Картопляні котлети тим і гарні, що їх можна приготувати на будь-який смак.
Пісні картопляні котлети з грибами
Інгредієнти: картопля - 15 кг; гриби (свіжі) - 200 г; цибуля - 2 шт.; сухарі панірувальні - 4 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; перець чорний мелений - за смаком; олія - для смаження. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і розминаємо в пюре . На сковорідці обсмажуємо до золотистого кольору дрібно нарізану цибулю, додаємо накрошенние невеликими шматочками гриби. Солимо, перчимо і смажимо до готовності 10-15 хвилин.
Ділимо ще тепле пюре на 10 частин. Змочуємо руки холодною водою, щоб картопля не липла до долонь, і робимо пюре коржі. На половинку кожного викладаємо обсмажені гриби, накриваємо другою половиною.
Порада: коржики не буде розвалюватися, якщо помістити їх на харчову плівку і загорнути начинку разом з нею. Після знімаємо плівку і формуємо остаточно картопляні котлети з грибною начинкою.
Обвалюємо котлети в панірувальних сухарях і викладаємо на змащене олією деко. Відправляємо на 20 хвилин підрум'янитися в духовці, розігрітій до 200 градусів.
Картопляні котлети з грибами - рецепт
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; гриби (сушені)- 70 г; цибуля - 1 шт.; яйце - 1 шт.; молоко - 1 ст.; панірувальні сухарі - 4 ст. ложки олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Заливаємо сушені гриби молоком (можна просто водою і замочуємо на кілька годин, а краще - на ніч. Картоплю (більше підійде розсипчаста сорт) чистимо, відварюємо в підсоленій воді, зливаємо і викладаємо на паперовий рушник - зайва волога нам зовсім не потрібна!
На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо дрібно нарізані гриби, окремо смажимо дрібно нарубану цибулю.
Розминаємо картоплю на пюре, додаємо яйце, цибулю і гриби, солимо, перчимо. Добре все вимішуємо і формуємо котлети. Обвалюємо кожну в сухарях і обсмажуємо з двох боків до утворення хрусткої скоринки.
Картопляно-грибні котлети з сиром
Інгредієнти: картопля - 800 г; печериці - 150 г; цибуля - 1 шт.; капуста пекінська -100 г; сир твердий - 50 г; яйця - 2 шт.; сметана - 1 ст. ложка; борошно - 2 ст. ложки; молоко - 2 ст. ложки; сухарі панірувальні - 3 ст. ложки; часник - 2 зубки; кріп - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Обсмажуємо дрібно нарізані цибулю з грибами, додаємо нарізані тверді і соковиті частини пекінської капусти, дрібно нарізаний часник. Тушкуємо 3 хвилини на маленькому вогні. Знімаємо сковороду з плити, додаємо сметану, тертий сир. Все добре перемішуємо.
Відварюємо картоплю в «мундирі», охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Вбиваємо в нього яйце, додаємо нарізаний кріп. Солимо, перчимо. Додаємо борошно і вимішуємо картопляне тісто.
З другого яйця і молока готуємо кляр. Змащуємо руки рослинним маслом, робимо картопляні коржі, викладаємо зверху начинку і формуємо котлети. Опускаємо їх спочатку в кляр, після обвалюємо в сухарях. Обсмажуємо котлетки на розігрітій сковорідці з двох боків до золотистої скоринки. Готове блюдо викладаємо на паперові серветки, щоб пішло зайве масло. Подаємо картопляно-грибні котлети зі сметаною, посипавши кропом.