Котлети з горохового пюре - прекрасна ідея для тих, хто зважився тримати піст, але життя своє без м'ясних делікатесів поки не представляє. Втім, було б помилкою вважати горохові котлети долею виключно вегетаріанців. Це смачне і ситне блюдо внесе різноманітність в будь-меню. Сьогодні ми підібрали лише два рецепту горохових котлет, але це тільки основа для ваших кулінарних експериментів. Так, наприклад, м'ясну начинку можна замінити грибний або сирним, використовувати улюблені спеції і зелень. Фантазуйте! Адже на вашій кухні одна господиня і правила тут ви встановлюєте!
Горохові котлети з начинкою - рецепт
Інгредієнти: горох - 400 г; свинина - 700 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; яйця - 2 шт.; сухарі панірувальні - 4 ст. ложки; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Горох промиваємо і на ніч замочуємо у холодній воді. З ранку залишилася воду зливаємо, додаємо свіжу, на 2 пальці вище рівня гороху. Ставимо каструлю на плиту. Не забуваємо посолити. Через 2 години отримуємо густе пюре. Якщо горох ніяк не хоче повністю розварюватися, подрібнюємо його в блендері.
Для начинки свинину пропускаємо через м'ясорубку, і обсмажуємо фарш на сковороді разом з дрібно покришеною цибулею і тертою морквою. Солимо, перчимо.
В горохове пюре вбиваємо одне яйце і додаємо половину сухарів. Вимішуємо «тісто», з якого робимо коржі. У центр кожної кладемо ложку м'ясної начинки, формуємо котлети. Щоб горохове пюре не липло до рук, можна трохи змастити пальці рослинним маслом. Вмочуємо готові котлети спочатку в яйці, потім обвалюємо в сухарях і відправляємо на сковорідку. Обсмажуємо по п'ять хвилин з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.
Котлети з гороху вегетаріанські - рецепт
Інгредієнти: горох - 1 ст.; крупа манна - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; морква - 1/2 шт.; паста томатна - 1 ст. ложка; часник - 2 зубки; гірчиця - 1 ст. ложка; коріандр - 1/2 ч. ложки; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Попередньо замочений горох відварюємо в підсоленій воді. Зливаємо зайву рідину і пропускаємо горох через м'ясорубку. Дрібно нарізану цибулю і терту моркву обсмажуємо до рум'яного кольору, додаємо томатну пасту, накриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на повільному вогні. Змішуємо тушковані овочі з горохом, додаємо манку, гірчицю, пропущений через прес часник, спеції. Солимо, перчимо. Залишаємо гороховий «фарш» на півгодини, щоб манка трохи набрякли. Після, ліпимо пісні котлетки і обсмажуємо на рослинному маслі. Просто смакота!
Альтернативою гороховим котлет можуть стати тефтелі з нуту - фалафель