Смажений горох нут - улюблене татарська страва. Його можна зробити по-різному: і солоним, солодким, і з ковбасою, і з іншими інгредієнтами. Давайте розглянемо з вами, як смачно приготувати смажений горох в домашніх умовах.
Смажений горох нут
Інгредієнти: горох нут - 500 г; сода - 3 г; вершкове масло - 100 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; помідори - 3 шт.; сіль, паприка - за смаком; копчена ковбаса - 200 р. Приготування Отже, насипаємо горох нут в миску, заливаємо теплою водою і додаємо трохи солі і соди. Лишаємо в такому стані розмокати хоча б на 10 годин.
Потім обережно зливаємо воду і промиваємо горох. Доводимо підсолену воду в каструлі до кипіння, кидаємо туди горох, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 3 годин, поки він не стане повністю м'яким.
А цим часом дрібно шаткуємо цибулю і помідори, ковбасу нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розтоплюємо трохи олії і готуємо цибулю протягом 5 хвилин, потім додаємо помідори, все солимо і посипаємо паприкою за смаком. Хвилин через 10 кладемо до овочів зварений горох і обсмажуємо все разом на сильному вогні, постійно помішуючи 5 хвилин. Подаємо на стіл відразу ж, посипавши блюдо, свіжою зеленню.
Нахутак
Інгредієнти: горох нут - 250 г; сіль - за смаком; спеції «Панч Пурен» - 1 ч. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Горошок спочатку замочуємо на кілька годин у великій кількості холодної води. Потім промиваємо його і заливаємо окропом. Ставимо на плиту і варимо протягом 2 годин. Готовий горох відкидаємо на друшляк, добре обсушуємо рушником, приправляємо спеціями, маслом і сіллю. Гарненько перемішуємо і викладаємо одним шаром на деко, застелене фольгою. Відправляємо в розігріту до 200° духовку і смажимо протягом 30 хвилин. Ось і все, смачний, хрусткий нахутак готовий!
Якщо вам подобається татарська кухня, то пропонуємо вам ще декілька статей: про рецепті кубете і рецепті губадии .