Вернуться назад Распечатать

Смажений горох

Смажений горох
Смажений горох нут - улюблене татарська страва. Його можна зробити по-різному: і солоним, солодким, і з ковбасою, і з іншими інгредієнтами. Давайте розглянемо з вами, як смачно приготувати смажений горох в домашніх умовах.

Смажений горох нут


Інгредієнти:

  • горох нут - 500 г;

  • сода - 3 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • помідори - 3 шт.;

  • сіль, паприка - за смаком;

  • копчена ковбаса - 200 р.


  • Приготування
    Отже, насипаємо горох нут в миску, заливаємо теплою водою і додаємо трохи солі і соди. Лишаємо в такому стані розмокати хоча б на 10 годин.
    Потім обережно зливаємо воду і промиваємо горох. Доводимо підсолену воду в каструлі до кипіння, кидаємо туди горох, закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо протягом 3 годин, поки він не стане повністю м'яким.
    А цим часом дрібно шаткуємо цибулю і помідори, ковбасу нарізаємо тонкими кільцями. У сковороді розтоплюємо трохи олії і готуємо цибулю протягом 5 хвилин, потім додаємо помідори, все солимо і посипаємо паприкою за смаком. Хвилин через 10 кладемо до овочів зварений горох і обсмажуємо все разом на сильному вогні, постійно помішуючи 5 хвилин. Подаємо на стіл відразу ж, посипавши блюдо, свіжою зеленню.

    Нахутак


    Інгредієнти:

  • горох нут - 250 г;

  • сіль - за смаком;

  • спеції «Панч Пурен» - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки.
  • Смажений горох


    Приготування
    Горошок спочатку замочуємо на кілька годин у великій кількості холодної води. Потім промиваємо його і заливаємо окропом. Ставимо на плиту і варимо протягом 2 годин. Готовий горох відкидаємо на друшляк, добре обсушуємо рушником, приправляємо спеціями, маслом і сіллю. Гарненько перемішуємо і викладаємо одним шаром на деко, застелене фольгою. Відправляємо в розігріту до 200° духовку і смажимо протягом 30 хвилин. Ось і все, смачний, хрусткий нахутак готовий!
    Якщо вам подобається татарська кухня, то пропонуємо вам ще декілька статей: про рецепті кубете і рецепті губадии .