Тушкована капуста з кабачками
Приголомшливо смачне і ситне блюдо з капусти і кабачків крім своєї користі і дієтичністю, є аж ніяк не дорогим і дуже зручним у приготуванні.
Справжнє літнє і легке блюдо можна приготувати у багатьох варіаціях, рецептами деяких з яких ми поділимося з вами в цій статті.
Це найпростіший і досить базовий рецепт, який ви можете урізноманітнити на свій смак.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1 шт.;
кабачок - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
томатна паста - 3 ст. ложки;
бульйон - 1 ст.;
сіль, перець - за смаком;
лимонний сік - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
На рослинному маслі обсмажуємо крупно нарізану цибулю і натерту моркву. Як тільки пассеровка стане набувати золотистий колір - додаємо кабачок, який попередньо необхідно очистити від насіння і шкірки (якщо вона товста), і нарізати кубиками.
Як тільки зайва волога з сковороди випарувалася, дрібно шаткуємо капусту і додаємо її до овочів. Заливаємо блюдо бульйоном так, щоб покрити вміст сковороди, додаємо томатну пасту, сіль і перець, перемішуємо.
Тушкуємо капусту під закритою кришкою на маленькому вогні протягом 40-50 хвилин або до м'якості самої капусти, потім додаємо оцет або лимонний сік за смаком і подаємо до столу.
Якщо ви хочете приготувати капусту тушковану з кабачком в мультиварці, то обсмажуйте інгредієнти в режимі «Випічка», а потім доводьте страву до готовності з допомогою «Гасіння».
Інгредієнти:
кабачок - 1 шт.;
баклажан - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
кольорова капуста - 1 головка (500 г);
рослинна олія;
курячий бульйон - 2 ст.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Кабачки і баклажани очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо великими кубиками. Капусту миємо й розбираємо на суцвіття, обварюють в підсоленій воді до напівготовності.
Поки капуста вариться, моркву тремо на крупній тертці, і обсмажуємо до м'якості, додаємо в сковороду суміш з кабачків і баклажанів, солимо, і тримаємо на вогні до повного випаровування вологи.
Як тільки капуста буде готова, додаємо її в сковороду до інших овочів і заливаємо курячим бульйоном. Тушкуємо овочі під кришкою до м'якості.
Якщо ви бажаєте зробити страву більш ситним, то приготуйте капусту тушковану з картоплею і кабачками, для цього попередньо доведений до напівготовності продукт закладайте разом із суцвіттями капусти.
Інгредієнти:
бекон - 4 смужки;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
кабачки - 2 шт.;
капуста - 300 г;
темне пиво - 1 пінта;
консервована квасоля - 300 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Смужки бекону обсмажуємо до рум'яного кольору і хрусткої текстури. Дістаємо обсмажений бекон, а в залишився жир додаємо трохи олії і нарізану ріпчасту цибулю. Смажимо цибулю до м'якості, але не доводимо до золотистого кольору, потім додаємо нарізаний болгарський перець, кабачки, і тримаємо сковороду на вогні ще 10 хвилин. Тепер настала черга капусти, її ми дрібно шаткуємо і закладаємо до перцю і цибулі, смажимо до тих пір, поки капуста трохи не «осяде», додаємо сіль і перець, а після наливаємо темного пива. Тушкуємо капусту 5 хвилин, потім додаємо боби, курячий бульйон і залишаємо страву на невеликому вогні 45 хвилин.
Всю рідину з страви випарювати не обов'язково, вона надає смак і аромат капусті.
Подаємо капусту з шматочком обсмаженого хліба і келихом холодного пива, не забувши посипати страву шматочками смаженого бекону.
Справжнє літнє і легке блюдо можна приготувати у багатьох варіаціях, рецептами деяких з яких ми поділимося з вами в цій статті.
Рецепт тушкованої капусти з кабачком
Це найпростіший і досить базовий рецепт, який ви можете урізноманітнити на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування
На рослинному маслі обсмажуємо крупно нарізану цибулю і натерту моркву. Як тільки пассеровка стане набувати золотистий колір - додаємо кабачок, який попередньо необхідно очистити від насіння і шкірки (якщо вона товста), і нарізати кубиками.
Як тільки зайва волога з сковороди випарувалася, дрібно шаткуємо капусту і додаємо її до овочів. Заливаємо блюдо бульйоном так, щоб покрити вміст сковороди, додаємо томатну пасту, сіль і перець, перемішуємо.
Тушкуємо капусту під закритою кришкою на маленькому вогні протягом 40-50 хвилин або до м'якості самої капусти, потім додаємо оцет або лимонний сік за смаком і подаємо до столу.
Якщо ви хочете приготувати капусту тушковану з кабачком в мультиварці, то обсмажуйте інгредієнти в режимі «Випічка», а потім доводьте страву до готовності з допомогою «Гасіння».
Цвітна капуста тушкована з кабачками
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки і баклажани очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо великими кубиками. Капусту миємо й розбираємо на суцвіття, обварюють в підсоленій воді до напівготовності.
Поки капуста вариться, моркву тремо на крупній тертці, і обсмажуємо до м'якості, додаємо в сковороду суміш з кабачків і баклажанів, солимо, і тримаємо на вогні до повного випаровування вологи.
Як тільки капуста буде готова, додаємо її в сковороду до інших овочів і заливаємо курячим бульйоном. Тушкуємо овочі під кришкою до м'якості.
Якщо ви бажаєте зробити страву більш ситним, то приготуйте капусту тушковану з картоплею і кабачками, для цього попередньо доведений до напівготовності продукт закладайте разом із суцвіттями капусти.
Капуста тушкована з кабачками і квасолею
Інгредієнти:
Приготування
Смужки бекону обсмажуємо до рум'яного кольору і хрусткої текстури. Дістаємо обсмажений бекон, а в залишився жир додаємо трохи олії і нарізану ріпчасту цибулю. Смажимо цибулю до м'якості, але не доводимо до золотистого кольору, потім додаємо нарізаний болгарський перець, кабачки, і тримаємо сковороду на вогні ще 10 хвилин. Тепер настала черга капусти, її ми дрібно шаткуємо і закладаємо до перцю і цибулі, смажимо до тих пір, поки капуста трохи не «осяде», додаємо сіль і перець, а після наливаємо темного пива. Тушкуємо капусту 5 хвилин, потім додаємо боби, курячий бульйон і залишаємо страву на невеликому вогні 45 хвилин.
Всю рідину з страви випарювати не обов'язково, вона надає смак і аромат капусті.
Подаємо капусту з шматочком обсмаженого хліба і келихом холодного пива, не забувши посипати страву шматочками смаженого бекону.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована капуста з картоплею - рецепт
У кожної господині напевно є свій рецепт приготування такого популярного страви, як тушкована капуста з картоплею та м'ясом. І сьогодні ми хочемо вам
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста з куркою
Тушкована капуста з куркою - чудове і ароматне блюдо, яке чудово підійде для ситного обіду або вечері. Зараз ми розповімо, як її приготувати швидко і
Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
Цвітна капуста з кабачками
Осінь - чудова пора року, коли на наших столах з'являються в достатку овочі і фрукти. Стільки натуральних вітамінів! Залишається тільки придумувати,
Тушкована капуста на зиму
Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а