Приголомшливо смачне і ситне блюдо з капусти і кабачків крім своєї користі і дієтичністю, є аж ніяк не дорогим і дуже зручним у приготуванні.
Справжнє літнє і легке блюдо можна приготувати у багатьох варіаціях, рецептами деяких з яких ми поділимося з вами в цій статті.
Рецепт тушкованої капусти з кабачком
Це найпростіший і досить базовий рецепт, який ви можете урізноманітнити на свій смак.
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 шт.; кабачок - 2 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; томатна паста - 3 ст. ложки; бульйон - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; лимонний сік - за смаком; рослинне масло - для смаження; лавровий лист - 2 шт. Приготування На рослинному маслі обсмажуємо крупно нарізану цибулю і натерту моркву. Як тільки пассеровка стане набувати золотистий колір - додаємо кабачок, який попередньо необхідно очистити від насіння і шкірки (якщо вона товста), і нарізати кубиками.
Як тільки зайва волога з сковороди випарувалася, дрібно шаткуємо капусту і додаємо її до овочів. Заливаємо блюдо бульйоном так, щоб покрити вміст сковороди, додаємо томатну пасту, сіль і перець, перемішуємо.
Тушкуємо капусту під закритою кришкою на маленькому вогні протягом 40-50 хвилин або до м'якості самої капусти, потім додаємо оцет або лимонний сік за смаком і подаємо до столу.
Якщо ви хочете приготувати капусту тушковану з кабачком в мультиварці, то обсмажуйте інгредієнти в режимі «Випічка», а потім доводьте страву до готовності з допомогою «Гасіння».
Цвітна капуста тушкована з кабачками
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; баклажан - 1 шт.; морква - 1 шт.; кольорова капуста - 1 головка (500 г); рослинна олія; курячий бульйон - 2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Кабачки і баклажани очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо великими кубиками. Капусту миємо й розбираємо на суцвіття, обварюють в підсоленій воді до напівготовності.
Поки капуста вариться, моркву тремо на крупній тертці, і обсмажуємо до м'якості, додаємо в сковороду суміш з кабачків і баклажанів, солимо, і тримаємо на вогні до повного випаровування вологи.
Як тільки капуста буде готова, додаємо її в сковороду до інших овочів і заливаємо курячим бульйоном. Тушкуємо овочі під кришкою до м'якості.
Якщо ви бажаєте зробити страву більш ситним, то приготуйте капусту тушковану з картоплею і кабачками, для цього попередньо доведений до напівготовності продукт закладайте разом із суцвіттями капусти.
Капуста тушкована з кабачками і квасолею
Інгредієнти: бекон - 4 смужки; ріпчаста цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; кабачки - 2 шт.; капуста - 300 г; темне пиво - 1 пінта; консервована квасоля - 300 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Смужки бекону обсмажуємо до рум'яного кольору і хрусткої текстури. Дістаємо обсмажений бекон, а в залишився жир додаємо трохи олії і нарізану ріпчасту цибулю. Смажимо цибулю до м'якості, але не доводимо до золотистого кольору, потім додаємо нарізаний болгарський перець, кабачки, і тримаємо сковороду на вогні ще 10 хвилин.
Тепер настала черга капусти, її ми дрібно шаткуємо і закладаємо до перцю і цибулі, смажимо до тих пір, поки капуста трохи не «осяде», додаємо сіль і перець, а після наливаємо темного пива. Тушкуємо капусту 5 хвилин, потім додаємо боби, курячий бульйон і залишаємо страву на невеликому вогні 45 хвилин.
Всю рідину з страви випарювати не обов'язково, вона надає смак і аромат капусті.
Подаємо капусту з шматочком обсмаженого хліба і келихом холодного пива, не забувши посипати страву шматочками смаженого бекону.