Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована капуста з картоплею - рецепт

Тушкована капуста з картоплею - рецепт

18-03-2015, 09:09
2 589
Тушкована капуста з картоплею - рецепт
Тушкована капуста з картоплею - це страва, низька калорійність якого зробила його одним з найпопулярніших дієтичних страв. При тому, що просте і недороге страва дуже зручно в приготуванні, його також можна доповнювати різноманітними добавками у вигляді інших овочів, спецій і м'яса.

Тушкована капуста з картоплею і фаршем


Інгредієнти:

  • фарш (свинина-яловичина або курка) - 500 г;

  • капуста - 1 головка;

  • помідори - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Рецепт до болю знайомий кожній господині. Капусту шаткуємо й обминаємо з сіллю. Фарш також рясно приправляємо і обсмажуємо на сковороді до напівготовності.
    Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і припускаємо разом з тертою морквою. До пассеровке додаємо нарізану дрібними кубиками картоплю, нашатковану білокачанну капусту, перемішуємо і заправляємо або томатною пастою, або парою пюрированних томатів. Наливаємо в сковороду з капустою воду або бульйон, так, щоб покрити овочі. Тушкуємо капусту, з додаванням лаврового листа, до випаровування вологи, після додаємо обсмажений фарш і доводимо суміш до готовності на малому вогні.
    Готову страву можна подавати самостійно, або використовувати як начинку для випічки.

    Тушкована кольорова капуста з картоплею


    Давайте розберемося, як тушкувати капусту . Ситне і дуже доступне блюдо, яке виступить приголомшливим доповненням до основного м'ясного.
    Інгредієнти:

  • кольорова капуста - 1 кг;

  • картопля - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 120 г;

  • зелень (кріп, петрушка) - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Цвітну капусту миємо й розбираємо на суцвіття, відварюємо в підсоленій воді. Окремо варимо картоплю до напівготовності.
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо суцвіття капусти, картопля, перемішуємо і заливаємо сметаною. Додаємо в сковороду води, так, щоб покрити овочі, солимо і перчимо. Тушкуємо капусту до повного випаровування вологи і загустіння соусу. Якщо соус залишається водянистим, навіть коли овочі вже приготовані, то до нього можна додати столову ложку просіяного борошна.
    Перед подачею посипаємо блюдо нарізаною зеленню.

    Тушкована квашена капуста з картоплею


    У грибну пору гріх не скористатися зібраними запасами, і не приготувати ароматну тушковану капусту з картоплею. Ситна страва має свою «родзинку», завдяки кислинки, яку надає капуста.
    Інгредієнти:

  • квашена капуста - 500 г;

  • лісові гриби - 200 г;

  • морква - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • картопля - 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Лісові гриби обварюють 5-7 хвилин, потім охолоджуємо і смажимо на олії до готовності.
    Картоплю нарізаємо кубиками і замочуємо на 1-2 години, щоб видалити надлишки крохмалю, після чого варимо картоплю до напівготовності.
    Нарізану цибулю і терту моркву пасеруємо до золотистого кольору на рослинній олії,
    Тушкована капуста з картоплею - рецепт
    потім додаємо гриби і картоплю.
    Квашену капусту віджимаємо від залишків розсолу і відправляємо до овочів. Заправляємо блюдо томатною пастою, солимо, перчимо і тушкуємо з невеликою кількістю води до м'якості капусти.
    Для приготування такої страви можна використовувати і свіжу капусту, але у такому разі час приготування страви збільшиться і картоплю необхідно буде додавати вже тоді, коли капуста встигла істотно розм'якнути. В рецепті зі свіжою капустою томатну пасту краще замінити соком, або консервованими помідорами у власному соку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована капуста з сосискою
    Тушкована капуста з сосискою
    Додати пікантності звичайної тушкованої капусти допоможе класичний німецький спосіб її приготування з додаванням сосисок. Ароматна капуста з
    Тушкована капуста з фаршем
    Тушкована капуста з фаршем
    Таке просте блюдо як тушкована капуста, відомо багатьом з нас. Варіантів її приготування безліч. Сьогодні ми хочемо поговорити про тушкованої капусти
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста з кабачками
    Тушкована капуста з кабачками
    Капуста тушкована з кабачками - це дієтичне і ситне блюдо, яке до того ж приготувати досить просто. Варіацій її створення, існує багато. Ми ж з вами
    Капуста з м'ясом в мультиварці
    Капуста з м'ясом в мультиварці
    Капуста з м'ясом - смачне і ароматне блюдо. Але тушкувати її можна не тільки в казані або сковорідці. Можна максимально спростити процес готування,
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка