Тушкована капуста з фаршем
Простий тушкованою капустою вже давно нікого не здивуєш, тому зараз в хід йдуть ароматні добавки в вигляді спецій, овочів і пряного фаршу. Крім безперечно приємного смаку, тушкована капуста фаршем має низьку калорійність, а від того все частіше застосовується для різноманітності дієтичного столу.
Почнемо з цілком класичного рецепту тушкованої з фаршем капусти.
Інгредієнти:
яловичий фарш - 200 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
капуста - 1/2 головки;
булгур - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
кмин - 1 ч. ложка;
томатна паста - 1 ст. ложка;
чорний перець - 1 ч. ложка;
сушений чилі - 1 ч. ложка;
вода - 3/4 ст.;
оцет - 3/4 ст.
Приготування
Капусту миємо й нарізаємо довільно, відправляємо в глибоку товстостінну каструлю і заливаємо водою. Додаємо до капусти оцет і тримаємо нарізані листя в цьому розчині, поки не закінчимо приготування інших інгредієнтів, після чого розчин зливаємо.
Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо на оливковій олії, додаємо сіль, перець і томатну пасту. В овочеву суміш закладаємо фарш і обсмажуємо його до повного випаровування вологи. Тепер настала черга капусти, її ми додаємо разом з парою столових ложок булгуру, він додасть страві густоту і ситність. Якщо булгур знайти не вдалося, в якості альтернативи можна додати пшоно. Тепер можна засипати залишилися спеції, обсмажити страву ще 5-7 хвилин, залити водою і залишити тушкуватися півгодини.
Тушкована капуста з м'ясним фаршем по цьому рецепту має цілком звичний смак з «родзинкою» у вигляді прянощі і кислоти. Подавати таку страву можна з ложкою сметани і рубаною петрушкою.
Ситне блюдо з картоплі з фаршем нагадує повноцінне овочеве рагу.
Інгредієнти:
вода - 4 ст.;
картопля - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
капуста - 1 головка;
сіль - 1 ч. ложка;
перець - 1/2 ч. ложки;
кмин - 1/8 ч. ложки;
яловичий фарш - 300 г;
борошно - 3 ст. ложки;
масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Картоплю і цибулю нарізаємо великими кубиками і заливаємо водою, ставимо на вогонь до закипання. Поки вода закипає, займемося капустою: нарізаємо листя і відправляємо до картоплі і цибулі, разом з сіллю, перцем і кмином. Останнім до овочів відправляється фарш. Овочі тримаємо на вогні до готовності.
У сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Додаємо борошняну масу до овочів і м'яса, перемішуємо і тримаємо на вогні до загусання.
Готову страву можна подавати окремо, так як воно не вимагає гарніру, або будь-яких інших додатків.
Крім простої білокачанної капусти, тушкувати можна і кольорову, або навіть брюссельську капусту головне - правильно підібрати спеції і фарш.
Інгредієнти:
кольорова капуста - 1 головка;
курячий фарщ - 400 г;
картопля - 1 шт.;
цибуля - 2 шт.;
томати у власному соку - 1 банка;
суха суміш каррі - 4 ст. ложки;
перець чилі - 1 шт.;
петрушка - за смаком;
свіжий зелений горошок - 200 г;
оливкова олія;
сіль - 2 ч. ложки.
Приготування
Цвітну капусту миємо й поділяємо на суцвіття.
У великій товстостінній каструлі нагріваємо оливкову олію, обсмажуємо на ньому поросяти, ягняти цибулю протягом 5 хвилин або до м'якості, після чого додаємо кубики очищеного картоплі та порошок каррі. Гарненько все перемішуємо.
Додаємо до цибулі і картоплі курячий фарш і обсмажуємо його до тих пір, поки він не схопиться, після чого вливаємо банку томатів у власному соку (нарізаних), засипаємо горошок (можна взяти морозиво), суцвіття цвітної капусти і приправляємо сіллю і нарізаним чилі.
Тушкована кольорова капуста з фаршем буде готова, як тільки суцвіття стануть м'якими. Страва подається на відварному рисі і прикрашається нарізаною петрушкою.
Рецепт тушкованої капусти з фаршем
Почнемо з цілком класичного рецепту тушкованої з фаршем капусти.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту миємо й нарізаємо довільно, відправляємо в глибоку товстостінну каструлю і заливаємо водою. Додаємо до капусти оцет і тримаємо нарізані листя в цьому розчині, поки не закінчимо приготування інших інгредієнтів, після чого розчин зливаємо.
Подрібнюємо цибулю і моркву і обсмажуємо на оливковій олії, додаємо сіль, перець і томатну пасту. В овочеву суміш закладаємо фарш і обсмажуємо його до повного випаровування вологи. Тепер настала черга капусти, її ми додаємо разом з парою столових ложок булгуру, він додасть страві густоту і ситність. Якщо булгур знайти не вдалося, в якості альтернативи можна додати пшоно. Тепер можна засипати залишилися спеції, обсмажити страву ще 5-7 хвилин, залити водою і залишити тушкуватися півгодини.
Тушкована капуста з м'ясним фаршем по цьому рецепту має цілком звичний смак з «родзинкою» у вигляді прянощі і кислоти. Подавати таку страву можна з ложкою сметани і рубаною петрушкою.
Тушкована капуста з картоплею і фаршем
Ситне блюдо з картоплі з фаршем нагадує повноцінне овочеве рагу.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і цибулю нарізаємо великими кубиками і заливаємо водою, ставимо на вогонь до закипання. Поки вода закипає, займемося капустою: нарізаємо листя і відправляємо до картоплі і цибулі, разом з сіллю, перцем і кмином. Останнім до овочів відправляється фарш. Овочі тримаємо на вогні до готовності.
У сковороді розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору. Додаємо борошняну масу до овочів і м'яса, перемішуємо і тримаємо на вогні до загусання.
Готову страву можна подавати окремо, так як воно не вимагає гарніру, або будь-яких інших додатків.
Свіжа кольорова капуста тушкована з курячим фаршем
Крім простої білокачанної капусти, тушкувати можна і кольорову, або навіть брюссельську капусту головне - правильно підібрати спеції і фарш.
Інгредієнти:
Приготування
Цвітну капусту миємо й поділяємо на суцвіття.
У великій товстостінній каструлі нагріваємо оливкову олію, обсмажуємо на ньому поросяти, ягняти цибулю протягом 5 хвилин або до м'якості, після чого додаємо кубики очищеного картоплі та порошок каррі. Гарненько все перемішуємо.
Додаємо до цибулі і картоплі курячий фарш і обсмажуємо його до тих пір, поки він не схопиться, після чого вливаємо банку томатів у власному соку (нарізаних), засипаємо горошок (можна взяти морозиво), суцвіття цвітної капусти і приправляємо сіллю і нарізаним чилі.
Тушкована кольорова капуста з фаршем буде готова, як тільки суцвіття стануть м'якими. Страва подається на відварному рисі і прикрашається нарізаною петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована капуста з картоплею - рецепт
У кожної господині напевно є свій рецепт приготування такого популярного страви, як тушкована капуста з картоплею та м'ясом. І сьогодні ми хочемо вам
Тушкована капуста з кабачками
Капуста тушкована з кабачками - це дієтичне і ситне блюдо, яке до того ж приготувати досить просто. Варіацій її створення, існує багато. Ми ж з вами
Тушкована капуста зі свининою
Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить
Тушкована кольорова капуста з овочами
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч. Вона використовується для приготування різних страв. У нашій статті ми пропонуємо кілька цікавих рецептів
Запіканка з кольорової капусти
Запіканки - смачне і ситне страву, яке подобається і дорослим, і дітям. Вони можуть бути м'ясні, рибні, овочеві, солодкі. І зараз ми вам розповімо,
Цвітна капуста з грибами
Блюда з кольорової капусти з грибами не тільки дуже смачні, але й корисні. Таке поєднання продуктів люблять вегетаріанці. Але навіть якщо ви не