Овочеве рагу з капустою
Влітку або на початку осені, коли свіжих овочів в надлишку, завжди хочеться приготувати що-небудь легке і смачне. Ми розповімо вам кілька рецептів приготування овочевого рагу з капустою. Ця страва виходить не тільки смачним, але й корисним.
Інгредієнти:
цвітна капуста - 05 кг;
кабачки - 05 кг;
помідори - 300 г;
болгарський перець - 350 г;
цибуля - 150 г;
морква - 150 г;
зелень, сіль, перець - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Нарізаємо цибулю дрібно, а моркву тремо на середній тертці. Розбираємо на суцвіття цвітну капусту, кабачки, перець і помідори ріжемо кубиками. Дрібно кришимо зелень. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо його 2-3 хвилини, після цього додаємо моркву, смажимо ще 2 хвилини. Потім викладаємо суцвіття капусти, перець, кабачки і тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин. При цьому воду додавати не потрібно, достатньо тієї рідини, яку виділять овочі. По закінченню цього часу додаємо помідори, солимо, перчимо за смаком і тушкуємо під закритою кришкою до готовності. Хвилин за 5 до закінчення приготування посипаємо рагу подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
капуста брюссельська - 300 г;
консервована кукурудза - 1 банка;
цибуля-порей - 150 г;
морква - 150 г;
зелений горошок - 100 г;
гарбуз - 200 г;
солодкий перець - 100 г;
зелень, сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Якщо брюссельська капуста велика, то ріжемо її навпіл, дрібну можна залишити цілком. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо її кубиками. Точно так само нарізаємо і моркву. Цибулю ріжемо півкільцями. Брюссельську капусту відварюємо в підсоленій воді протягом 7 хвилин. Після чого відкидаємо на друшляк. На сковороді з розігрітою олією пасеруємо цибулю-порей, хвилини через 3 додаємо моркву і гарбуз, вливаємо рідина з консервованої кукурудзи і тушкуємо близько 10 хвилин під кришкою. Після цього додаємо перець, нарізаний кубиками і зелений горошок. Тушкуємо все разом ще хвилин 5. В кінці викладаємо брюссельську капусту і кукурудзу. Солимо і приправляємо спеціями за смаком. В самому кінці посипаємо рагу зеленню.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 500 г;
морква - 150 г;
цибуля - 100 г;
кабачки - 500 г;
помідори - 600 г;
часник - 3 зубчики;
кріп, сіль - за смаком;
оливкова олія - 50 мл
Приготування
Тонко шаткуємо капусту. У каструлю з товстим дном наливаємо оливкову олію і ставимо її на невеликий вогонь. Викладаємо в каструлю капусту, щоб вона була м'якше, попередньо її можна пом'яти з сіллю. Додаємо нарізаний кубиками кабачок.
На сковороді з рослинним маслом (можна використовувати оливкову, а можна і соняшникова) обсмажуємо нарізану цибулю і натерту на тертці моркву. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Викладаємо їх у каструлю з капустою і кабачками через 15 хвилин від початку приготування. Ще хвилин через 5 додаємо зажарку з цибулі і моркви, а також подрібнений часник і сіль за смаком. Перед подачею на стіл овочеве рагу з білокачанної капустою посипаємо подрібненим кропом.
Овочеве рагу з кольоровою капустою
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо цибулю дрібно, а моркву тремо на середній тертці. Розбираємо на суцвіття цвітну капусту, кабачки, перець і помідори ріжемо кубиками. Дрібно кришимо зелень. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо його 2-3 хвилини, після цього додаємо моркву, смажимо ще 2 хвилини. Потім викладаємо суцвіття капусти, перець, кабачки і тушкуємо під кришкою близько 10 хвилин. При цьому воду додавати не потрібно, достатньо тієї рідини, яку виділять овочі. По закінченню цього часу додаємо помідори, солимо, перчимо за смаком і тушкуємо під закритою кришкою до готовності. Хвилин за 5 до закінчення приготування посипаємо рагу подрібненою зеленню.
Овочеве рагу з брюссельської капустою
Інгредієнти:
Приготування
Якщо брюссельська капуста велика, то ріжемо її навпіл, дрібну можна залишити цілком. Гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо її кубиками. Точно так само нарізаємо і моркву. Цибулю ріжемо півкільцями. Брюссельську капусту відварюємо в підсоленій воді протягом 7 хвилин. Після чого відкидаємо на друшляк. На сковороді з розігрітою олією пасеруємо цибулю-порей, хвилини через 3 додаємо моркву і гарбуз, вливаємо рідина з консервованої кукурудзи і тушкуємо близько 10 хвилин під кришкою. Після цього додаємо перець, нарізаний кубиками і зелений горошок. Тушкуємо все разом ще хвилин 5. В кінці викладаємо брюссельську капусту і кукурудзу. Солимо і приправляємо спеціями за смаком. В самому кінці посипаємо рагу зеленню.
Рецепт овочевого рагу з білокачанної капустою
Інгредієнти:
Приготування
Тонко шаткуємо капусту. У каструлю з товстим дном наливаємо оливкову олію і ставимо її на невеликий вогонь. Викладаємо в каструлю капусту, щоб вона була м'якше, попередньо її можна пом'яти з сіллю. Додаємо нарізаний кубиками кабачок.
На сковороді з рослинним маслом (можна використовувати оливкову, а можна і соняшникова) обсмажуємо нарізану цибулю і натерту на тертці моркву. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо м'якоть кубиками. Викладаємо їх у каструлю з капустою і кабачками через 15 хвилин від початку приготування. Ще хвилин через 5 додаємо зажарку з цибулі і моркви, а також подрібнений часник і сіль за смаком. Перед подачею на стіл овочеве рагу з білокачанної капустою посипаємо подрібненим кропом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з куркою
Якщо ви хочете приготувати смачне і соковите блюдо з курячого м'яса, а звичні рецепти вже порядком набридли, пропонуємо вам зробити куряче рагу. Ця
Овочеве рагу з грибами
Овочеве рагу з грибами - чудове блюдо, що підходить для вечері. Готується воно не дуже довго, а тому зробити його ви можете навіть після роботи.
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Овочеве рагу з кабачками - рецепт
Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Овочеве рагу в мультиварці
Овочеве рагу - дуже корисне, ситне і смачне блюдо, яке легко і швидко приготує ваша плита помічниця - мультиварка. Рецепти для створення чергового