Цвітна капуста з яйцем - швидке в приготуванні і самостійне блюдо на кожен день. У цьому продукті містяться корисні кислоти, клітковина, легкозасвоювані білки і вітаміни. Цвітна капуста є дієтичним продуктом. Дане блюдо - справжня знахідка для домогосподарки: виходить одночасно апетитно, смачно, корисно і поживно. Подати таку капусту найкраще з томатним або сметанно - часниковим соусом . Давайте розглянемо з вами рецепти цвітної капусти з яйцем.
Смажена цвітна капуста з яйцем
Інгредієнти: капуста цвітна - 300 г; куряче яйце - 3 шт.; масло вершкове - 30 г; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як посмажити цвітну капусту з яйцем. Беремо невеликий вилочок цвітної капусти і поділяємо його акуратно на суцвіття. Потім гарненько промиваємо їх і кладемо в каструльку з киплячою підсоленою водою. Доводимо все до закипання, робимо вогонь тихіше і продовжуємо варити 10 хвилин, щоб капуста стала м'якої. За допомогою шумівки акуратно виловлюємо готові суцвіття і обсушуємо їх, після чого подрібнюємо на маленькі шматочки.
Тепер беремо сковороду, розтоплюємо в ній вершкове масло і викладаємо варену цвітну капусту. Злегка обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору, регулярно перемішуючи вміст. Після цього гарненько збиваємо яйця, трохи подсаливая їх зверху. Коли ви помітите, що яйця трохи схопилися, перемішуємо їх разом з капустою. Потім цвітну капусту обсмажуємо в яйці на середньому вогні, періодично помішуючи, до утворення світло - коричневої скоринки. Заздалегідь посипаємо натертим сиром ще гаряче блюдо і приблизно на 2 хвилинки накриваємо капусту з яйцями кришкою, щоб страва як слід, пропарилось. Після цього перекладаємо капусту на красиву плоску тарілку, прикрашаємо готову страву з овочами, зеленню і подаємо на стіл. Ось і все, цвітна капуста, обсмажена з яйцями і сиром готова!
Цвітна капуста з яйцем
Інгредієнти: цвітна капуста - 300 г; куряче яйце - 3 шт.; сіль, спеції, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження; зелень кропу - за бажанням. Приготування Для приготування кольорової капусти з яйцем беремо невеликий вилочок, поділяємо його на суцвіття, промиваємо і відварюємо протягом 5-10 хвилин. Тепер готуємо кляр . Для цього яйця збиваємо гарненько віником в мисочці з сіллю і перцем. За бажанням додаємо сюди будь-які інші спеції. У сковороду наливаємо олію і нагріваємо його. Суцвіття занурюємо в яєчну масу і викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилинки.
Готова кольорова капуста повинна вийти золотисто-коричневого кольору. Потім викладаємо на паперовий рушник і остуджуємо. Подаємо капусту з йогуртом, майонезом або соусом. За бажанням прикрашаємо блюдо гілочками свіжого кропу.
Кольорова капуста, запечена з яйцем
Інгредієнти: цвітна капуста - 400 г; яйце - 3 шт.; молоко - 200 мл; сода - 2 г; сіль, спеції - за смаком; масло - для змазування. Приготування Цвітну капусту ріжемо на суцвіття, кладемо в каструльку і відварюємо до полуготовного стану. Після цього відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Потім перекладаємо капусту в один шар у змащену маслом форму. Яйця гарненько збиваємо з молоком, додаємо сіль, соду і сушені трави. Перемішуємо все за допомогою міксера до отримання пишної однорідної маси. Заливаємо кольорову капуста яєчною масою і затягуємо фольгою. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо страву протягом 20 хвилин. Після чого обережно знімаємо фольгу і запікаємо ще 20 хвилин.