Брюссельська капуста - рецепти
Брюссельська капуста - одна з наймолодших вирощуваних овочевих культур. Вона прекрасно підходить для супів, запіканок , її можна обсмажувати з сиром, фарширувати яйцем або беконом. Давайте розглянемо з вами деякі оригінальні і смачні рецепти страв з брюссельської капусти.
Інгредієнти:
картопля - 2 шт.;
свинина відварна - 200 г;
сіль, перець - за смаком;
брюссельська капуста - 300 г;
морква - 100 г;
цибуля - порей - 100 г;
олія рослинна.
Приготування
Цибуля - порей миємо й нарізаємо кружечками, використовуючи як білу частину цибулі, так і його зелені пір'я. Моркву миємо, чистимо, подрібнюємо кубиками і підсмажити разом з цибулею на рослинному маслі до м'якого стану. Цим часом беремо брюссельську капусту, обробляємо, видаляючи всі верхні листочки. Картопля очищаємо, ріжемо соломкою і злегка відварюємо в підсоленій воді. Потім викладаємо в киплячу воду підготовлену капусту, овочеву обжарку, шматочки м'яса, наливаємо олію, кладемо сіль і перець за смаком, варимо до повної готовності. Готовий суп розливаємо по тарілках, заправляємо вершками або сметаною і подаємо до столу.
Інгредієнти:
масло вершкове - 100 г;
оцет винний білий - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
брюссельська капуста - 15 кг.
Приготування
Брюссельську капусту обробляємо, видаляємо зовнішні листя, промиваємо у воді, змішаної з лимонним соком або оцтом і відварюємо на повільному вогні. Потім акуратно відкидаємо її в друшляк, промиваємо під проточною водою. У сковороду кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і викладаємо капусту. Обсмажуємо її на середньому вогні, постійно заважаючи до тих пір, поки капуста не стане світло - золотистої. Перед подачею на стіл солимо, перчимо наше блюдо і поливаємо зверху білим винним оцтом.
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 500 г;
борошно - 100 г;
яйце - 1 шт.;
рослинна олія - 30 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
Капусту промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо проточною водою, кладемо сіль, перемішуємо і відварюємо до готовності. Яйце збиваємо з сіллю до міцних піків, поступово всипаємо борошно, спеції і перемішуємо. В результаті у вас повинен вийти густий кляр . Потім, потім кожен кочаночек в кляр і обсмажуємо на рослинному маслі.
Інгредієнти:
масло рослинне - 2 ст. ложки;
брюссельська капуста - 500 г;
куряче філе - 200 г;
масло вершкове - 40 г;
сир «Пармезан» - 50 р;
сметана - 15 ст. ложки;
морква - 1 шт.
Для маринаду:
соєвий соус - 2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
перець - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування салату з брюссельської капусти з куркою досить простий, але страва виходить шалено смачним і відмінно підійде навіть для будь-якого святкового столу. І так, куряче філе миємо, ріжемо невеликими шматочками і заливаємо на 20 хвилин маринадом. Для його приготування: змішуємо соєвий соус з чорним перцем, видавлюємо часник і все добре перемішуємо.
У підсоленій воді відварюємо брюссельську капусту, потім охолоджуємо, розрізаємо на дві частини і обсмажуємо на сковороді на вершковому маслі. Моркву чистимо, натираємо на спеціальній тертці і пасеруємо разом із замаринованим курячим філе на рослинному маслі протягом 10 хвилин. У самому кінці додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин на повільному вогні. Готову смаження додаємо до капусти, посипаємо тертим сиром, перемішуємо і подаємо салат до столу в теплому вигляді!
Рецепт супу з брюссельської капустою
Інгредієнти:
Приготування
Цибуля - порей миємо й нарізаємо кружечками, використовуючи як білу частину цибулі, так і його зелені пір'я. Моркву миємо, чистимо, подрібнюємо кубиками і підсмажити разом з цибулею на рослинному маслі до м'якого стану. Цим часом беремо брюссельську капусту, обробляємо, видаляючи всі верхні листочки. Картопля очищаємо, ріжемо соломкою і злегка відварюємо в підсоленій воді. Потім викладаємо в киплячу воду підготовлену капусту, овочеву обжарку, шматочки м'яса, наливаємо олію, кладемо сіль і перець за смаком, варимо до повної готовності. Готовий суп розливаємо по тарілках, заправляємо вершками або сметаною і подаємо до столу.
Рецепт смаженої брюссельської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Брюссельську капусту обробляємо, видаляємо зовнішні листя, промиваємо у воді, змішаної з лимонним соком або оцтом і відварюємо на повільному вогні. Потім акуратно відкидаємо її в друшляк, промиваємо під проточною водою. У сковороду кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і викладаємо капусту. Обсмажуємо її на середньому вогні, постійно заважаючи до тих пір, поки капуста не стане світло - золотистої. Перед подачею на стіл солимо, перчимо наше блюдо і поливаємо зверху білим винним оцтом.
Рецепт брюссельської капусти в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Капусту промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо проточною водою, кладемо сіль, перемішуємо і відварюємо до готовності. Яйце збиваємо з сіллю до міцних піків, поступово всипаємо борошно, спеції і перемішуємо. В результаті у вас повинен вийти густий кляр . Потім, потім кожен кочаночек в кляр і обсмажуємо на рослинному маслі.
Рецепт салату з брюссельської капусти
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Рецепт приготування салату з брюссельської капусти з куркою досить простий, але страва виходить шалено смачним і відмінно підійде навіть для будь-якого святкового столу. І так, куряче філе миємо, ріжемо невеликими шматочками і заливаємо на 20 хвилин маринадом. Для його приготування: змішуємо соєвий соус з чорним перцем, видавлюємо часник і все добре перемішуємо.
У підсоленій воді відварюємо брюссельську капусту, потім охолоджуємо, розрізаємо на дві частини і обсмажуємо на сковороді на вершковому маслі. Моркву чистимо, натираємо на спеціальній тертці і пасеруємо разом із замаринованим курячим філе на рослинному маслі протягом 10 хвилин. У самому кінці додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин на повільному вогні. Готову смаження додаємо до капусти, посипаємо тертим сиром, перемішуємо і подаємо салат до столу в теплому вигляді!
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт цвітної капусти в клярі
Перевірений часом рецепт цвітної капусти передбачає її обсмажування у фритюрі, у результаті суцвіття виходить дуже ніжним всередині і хрустким,
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Овочеве рагу з капустою
Овочеве рагу - це корисне і смачне блюдо, яке готується досить швидко. І сьогодні ми розповімо про те, як його приготувати з капустою. Читайте наші
Гарнір з цвітної капусти
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, який використовують у приготуванні багатьох страв-салатів, запіканок і т. д. Але в нашій статті мова піде
Смажена капуста - рецепт
Капуста - смачний і корисний дієтичний продукт. Різновидів її багато: білокачанна, брюссельська, пекінська, кольорова і т. д. І сьогодні ми розповімо
Брюссельська капуста в мультиварці
У брюссельській капусті містяться корисні амінокислоти і мінерали. З неї можна приготувати безліч смачних страв. І сьогодні ми розберемося, які