Брюссельська капуста - одна з наймолодших вирощуваних овочевих культур. Вона прекрасно підходить для супів, запіканок , її можна обсмажувати з сиром, фарширувати яйцем або беконом. Давайте розглянемо з вами деякі оригінальні і смачні рецепти страв з брюссельської капусти.
Рецепт супу з брюссельської капустою
Інгредієнти: картопля - 2 шт.; свинина відварна - 200 г; сіль, перець - за смаком; брюссельська капуста - 300 г; морква - 100 г; цибуля - порей - 100 г; олія рослинна. Приготування Цибуля - порей миємо й нарізаємо кружечками, використовуючи як білу частину цибулі, так і його зелені пір'я. Моркву миємо, чистимо, подрібнюємо кубиками і підсмажити разом з цибулею на рослинному маслі до м'якого стану. Цим часом беремо брюссельську капусту, обробляємо, видаляючи всі верхні листочки. Картопля очищаємо, ріжемо соломкою і злегка відварюємо в підсоленій воді. Потім викладаємо в киплячу воду підготовлену капусту, овочеву обжарку, шматочки м'яса, наливаємо олію, кладемо сіль і перець за смаком, варимо до повної готовності. Готовий суп розливаємо по тарілках, заправляємо вершками або сметаною і подаємо до столу.
Рецепт смаженої брюссельської капусти
Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; оцет винний білий - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; брюссельська капуста - 15 кг. Приготування Брюссельську капусту обробляємо, видаляємо зовнішні листя, промиваємо у воді, змішаної з лимонним соком або оцтом і відварюємо на повільному вогні. Потім акуратно відкидаємо її в друшляк, промиваємо під проточною водою. У сковороду кладемо шматочок вершкового масла, розтоплюємо його і викладаємо капусту. Обсмажуємо її на середньому вогні, постійно заважаючи до тих пір, поки капуста не стане світло - золотистої. Перед подачею на стіл солимо, перчимо наше блюдо і поливаємо зверху білим винним оцтом.
Рецепт брюссельської капусти в клярі
Інгредієнти: брюссельська капуста - 500 г; борошно - 100 г; яйце - 1 шт.; рослинна олія - 30 мл; сіль - за смаком. Приготування Капусту промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо проточною водою, кладемо сіль, перемішуємо і відварюємо до готовності. Яйце збиваємо з сіллю до міцних піків, поступово всипаємо борошно, спеції і перемішуємо. В результаті у вас повинен вийти густий кляр . Потім, потім кожен кочаночек в кляр і обсмажуємо на рослинному маслі.
Рецепт салату з брюссельської капусти
Інгредієнти: масло рослинне - 2 ст. ложки; брюссельська капуста - 500 г; куряче філе - 200 г; масло вершкове - 40 г; сир «Пармезан» - 50 р; сметана - 15 ст. ложки; морква - 1 шт. Для маринаду:
соєвий соус - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; перець - за смаком. Приготування Рецепт приготування салату з брюссельської капусти з куркою досить простий,
але страва виходить шалено смачним і відмінно підійде навіть для будь-якого святкового столу. І так, куряче філе миємо, ріжемо невеликими шматочками і заливаємо на 20 хвилин маринадом. Для його приготування: змішуємо соєвий соус з чорним перцем, видавлюємо часник і все добре перемішуємо.
У підсоленій воді відварюємо брюссельську капусту, потім охолоджуємо, розрізаємо на дві частини і обсмажуємо на сковороді на вершковому маслі. Моркву чистимо, натираємо на спеціальній тертці і пасеруємо разом із замаринованим курячим філе на рослинному маслі протягом 10 хвилин. У самому кінці додаємо сметану, перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин на повільному вогні. Готову смаження додаємо до капусти, посипаємо тертим сиром, перемішуємо і подаємо салат до столу в теплому вигляді!