Брюссельська капуста в мультиварці
Брюссельська капуста не настільки популярна в нашій країні як білокачанна. А чи знаєте ви, що в ній містяться майже всі вітаміни, амінокислоти і мінерали. Вона багата магнієм, калієм, каротином, залізом і вітаміном С. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами приготування брюссельської капусти в мультиварці.
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 400 р.
Для соусу:
масло вершкове - 40 г;
борошно - 2 ст. ложки;
молоко 25 % - 250 мл;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
сир твердий - 50 г;
спеції;
мелений мускатний горіх - щіпка.
Приготування
Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. У каструлю наливаємо необхідну кількість води, зверху встановлюємо кошик з капустою і варимо, вибравши програму «Варка на пару 15 хвилин.
Потім виймаємо капусту і переходимо до приготування соусу «Бешамель» . Для цього кидаємо в каструльку шматочок масла, виставляємо режим «Випічка» і розтоплюємо його. Далі додаємо борошно і обсмажуємо її, до золотистого кольору, постійно помішуючи. Після цього вливаємо тепле молоко, гарненько все перемішуємо і вимикаємо мультиварку рівно через 10 хвилин. Додаємо в соус лимонний сік, спеції за смаком, закриваємо кришку приладу, для того щоб суміш трохи загусла. Тепер викладаємо брюссельську капусту в соус, перемішуємо і готуємо в програмі «Гасіння» приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо капусту тертим сиром.
Інгредієнти:
брюссельська капуста - 400 г;
картопля - 400 г;
морква - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
шинка - 2 скибочки;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
спеції;
зелену цибулю.
Приготування
Отже, для приготування страви в мультиварці брюссельську капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки і викладаємо до капусти. Наливаємо в каструлю потрібну кількість води, зверху встановлюємо кошик і варимо овочі в програмі «Варка на пару хвилин 20-25. Потім акуратно дістаємо картоплю і капусту, трохи охолодити і дрібно ріжемо кубиками. Тепер наливаємо в каструлю рослинне масло, додаємо овочі і обсмажуємо до золотистого кольору в режимі «Випічка». Після цього додаємо подрібнені цибулю і моркву, кидаємо дрібно порізану шинку, солимо за смаком і все добре перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню.
Інгредієнти:
курка - 600 г;
масло рослинне - 15 мл;
цибулина - 2 шт.;
морква - 150 г;
стебловий селера - 150 г;
спеції;
біла гірчиця - 1 ч. ложка;
насіння коріандру - 1 ч. ложка;
брюссельська капуста - 800 р.
Приготування
Давайте дізнаємося з вами, як приготувати брюссельську капусту в мультиварці. М'ясо нарізаємо досить великими шматочками. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Моркву миємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кружечками. Стебла селери промиваємо, рубаємо соломкою. Брюссельську капусту заздалегідь обполіскуємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб вона гарненько скла і просушилась.
У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його, викладаємо нарізане м'ясо, виставляємо програму «Смаження» і готуємо до золотистої скоринки, помішуючи, хвилин 15. Далі додаємо до курки подрібнену цибулю і пасеруємо до прозорості.
Після цього кладемо нарізані моркву і селеру, наливаємо трохи води і солимо за смаком. Закриваємо кришкою, виставляємо режим «Гасіння» готуємо близько години, періодично перевіряючи м'ясо зубочисткою на м'якість. Тим часом готуємо капусту: очищаємо її від верхніх листочків, зрізаємо качан і додаємо в капусту. Тушкуємо все вміст каструлі 30 хвилин, до готовності.
Рецепт брюссельської капусти з сиром в мультиварці
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. У каструлю наливаємо необхідну кількість води, зверху встановлюємо кошик з капустою і варимо, вибравши програму «Варка на пару 15 хвилин.
Потім виймаємо капусту і переходимо до приготування соусу «Бешамель» . Для цього кидаємо в каструльку шматочок масла, виставляємо режим «Випічка» і розтоплюємо його. Далі додаємо борошно і обсмажуємо її, до золотистого кольору, постійно помішуючи. Після цього вливаємо тепле молоко, гарненько все перемішуємо і вимикаємо мультиварку рівно через 10 хвилин. Додаємо в соус лимонний сік, спеції за смаком, закриваємо кришку приладу, для того щоб суміш трохи загусла. Тепер викладаємо брюссельську капусту в соус, перемішуємо і готуємо в програмі «Гасіння» приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо капусту тертим сиром.
Брюссельська капуста на пару в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування страви в мультиварці брюссельську капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки і викладаємо до капусти. Наливаємо в каструлю потрібну кількість води, зверху встановлюємо кошик і варимо овочі в програмі «Варка на пару хвилин 20-25. Потім акуратно дістаємо картоплю і капусту, трохи охолодити і дрібно ріжемо кубиками. Тепер наливаємо в каструлю рослинне масло, додаємо овочі і обсмажуємо до золотистого кольору в режимі «Випічка». Після цього додаємо подрібнені цибулю і моркву, кидаємо дрібно порізану шинку, солимо за смаком і все добре перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню.
Курка з брюссельської капустою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Давайте дізнаємося з вами, як приготувати брюссельську капусту в мультиварці. М'ясо нарізаємо досить великими шматочками. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Моркву миємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кружечками. Стебла селери промиваємо, рубаємо соломкою. Брюссельську капусту заздалегідь обполіскуємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб вона гарненько скла і просушилась.
У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його, викладаємо нарізане м'ясо, виставляємо програму «Смаження» і готуємо до золотистої скоринки, помішуючи, хвилин 15. Далі додаємо до курки подрібнену цибулю і пасеруємо до прозорості.
Після цього кладемо нарізані моркву і селеру, наливаємо трохи води і солимо за смаком. Закриваємо кришкою, виставляємо режим «Гасіння» готуємо близько години, періодично перевіряючи м'ясо зубочисткою на м'якість. Тим часом готуємо капусту: очищаємо її від верхніх листочків, зрізаємо качан і додаємо в капусту. Тушкуємо все вміст каструлі 30 хвилин, до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Брюссельська капуста - рецепти
Брюссельська капуста - одна з молодих і корисних овочевих культур. Її використовують для приготування запіканок, супів, фарширують яйцем і обсмажують
Як приготувати брюссельську капусту?
Брюссельська капуста, на відміну від інших її видів - броколі, цвітної, білокачанної - мало популярна, але страви, зроблені з неї, сподобаються
Смажена капуста - рецепт
Капуста - смачний і корисний дієтичний продукт. Різновидів її багато: білокачанна, брюссельська, пекінська, кольорова і т. д. І сьогодні ми розповімо
Капуста в мультиварці - рецепти
Тушкована капуста - ситний варіант вечері або обіду. А щоб прискорити цей процес ми приготуємо її в мультиварці. Також ми поговоримо про смаженої і
Броколі в мультиварці
Капуста брокколі - це одна з різновидів цвітної капусти, в якій міститься багато корисних речовин. І сьогодні ми розповімо, які страви можна
Картопля, тушкований в мультиварці
Мультиварка - універсальна помічниця для приготування різноманітних страв від супів до десертів. І зараз ми розповімо, як просто і швидко згасити в