Брюссельська капуста не настільки популярна в нашій країні як білокачанна. А чи знаєте ви, що в ній містяться майже всі вітаміни, амінокислоти і мінерали. Вона багата магнієм, калієм, каротином, залізом і вітаміном С. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами приготування брюссельської капусти в мультиварці.
Рецепт брюссельської капусти з сиром в мультиварці
Інгредієнти: брюссельська капуста - 400 р. Для соусу:
масло вершкове - 40 г; борошно - 2 ст. ложки; молоко 25 % - 250 мл; лимонний сік - 1 ст. ложка; сир твердий - 50 г; спеції; мелений мускатний горіх - щіпка. Приготування Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. У каструлю наливаємо необхідну кількість води, зверху встановлюємо кошик з капустою і варимо, вибравши програму «Варка на пару 15 хвилин.
Потім виймаємо капусту і переходимо до приготування соусу «Бешамель» . Для цього кидаємо в каструльку шматочок масла, виставляємо режим «Випічка» і розтоплюємо його. Далі додаємо борошно і обсмажуємо її, до золотистого кольору, постійно помішуючи. Після цього вливаємо тепле молоко, гарненько все перемішуємо і вимикаємо мультиварку рівно через 10 хвилин. Додаємо в соус лимонний сік, спеції за смаком, закриваємо кришку приладу, для того щоб суміш трохи загусла. Тепер викладаємо брюссельську капусту в соус, перемішуємо і готуємо в програмі «Гасіння» приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо капусту тертим сиром.
Брюссельська капуста на пару в мультиварці
Інгредієнти: брюссельська капуста - 400 г; картопля - 400 г; морква - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; шинка - 2 скибочки; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції; зелену цибулю. Приготування Отже, для приготування страви в мультиварці брюссельську капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки і викладаємо до капусти. Наливаємо в каструлю потрібну кількість води, зверху встановлюємо кошик і варимо овочі в програмі «Варка на пару хвилин 20-25. Потім акуратно дістаємо картоплю і капусту, трохи охолодити і дрібно ріжемо кубиками. Тепер наливаємо в каструлю рослинне масло, додаємо овочі і обсмажуємо до золотистого кольору в режимі «Випічка». Після цього додаємо подрібнені цибулю і моркву, кидаємо дрібно порізану шинку, солимо за смаком і все добре перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню.
Курка з брюссельської капустою в мультиварці
Інгредієнти: курка - 600 г; масло рослинне - 15 мл; цибулина - 2 шт.; морква - 150 г; стебловий селера - 150 г; спеції; біла гірчиця - 1 ч. ложка; насіння коріандру - 1 ч. ложка; брюссельська капуста - 800 р. Приготування Давайте дізнаємося з вами, як приготувати брюссельську капусту в мультиварці. М'ясо нарізаємо досить великими шматочками. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Моркву миємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кружечками. Стебла селери промиваємо, рубаємо соломкою. Брюссельську капусту заздалегідь обполіскуємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб вона гарненько скла і
просушилась.
У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його, викладаємо нарізане м'ясо, виставляємо програму «Смаження» і готуємо до золотистої скоринки, помішуючи, хвилин 15. Далі додаємо до курки подрібнену цибулю і пасеруємо до прозорості.
Після цього кладемо нарізані моркву і селеру, наливаємо трохи води і солимо за смаком. Закриваємо кришкою, виставляємо режим «Гасіння» готуємо близько години, періодично перевіряючи м'ясо зубочисткою на м'якість. Тим часом готуємо капусту: очищаємо її від верхніх листочків, зрізаємо качан і додаємо в капусту. Тушкуємо все вміст каструлі 30 хвилин, до готовності.