Вернуться назад Распечатать

Брюссельська капуста в мультиварці

Брюссельська капуста в мультиварці
Брюссельська капуста не настільки популярна в нашій країні як білокачанна. А чи знаєте ви, що в ній містяться майже всі вітаміни, амінокислоти і мінерали. Вона багата магнієм, калієм, каротином, залізом і вітаміном С. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами приготування брюссельської капусти в мультиварці.

Рецепт брюссельської капусти з сиром в мультиварці


Інгредієнти:

  • брюссельська капуста - 400 р.


  • Для соусу:

  • масло вершкове - 40 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко 25 % - 250 мл;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сир твердий - 50 г;

  • спеції;

  • мелений мускатний горіх - щіпка.


  • Приготування
    Капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. У каструлю наливаємо необхідну кількість води, зверху встановлюємо кошик з капустою і варимо, вибравши програму «Варка на пару 15 хвилин.
    Потім виймаємо капусту і переходимо до приготування соусу «Бешамель» . Для цього кидаємо в каструльку шматочок масла, виставляємо режим «Випічка» і розтоплюємо його. Далі додаємо борошно і обсмажуємо її, до золотистого кольору, постійно помішуючи. Після цього вливаємо тепле молоко, гарненько все перемішуємо і вимикаємо мультиварку рівно через 10 хвилин. Додаємо в соус лимонний сік, спеції за смаком, закриваємо кришку приладу, для того щоб суміш трохи загусла. Тепер викладаємо брюссельську капусту в соус, перемішуємо і готуємо в програмі «Гасіння» приблизно 20 хвилин. Перед подачею на стіл посипаємо капусту тертим сиром.

    Брюссельська капуста на пару в мультиварці


    Інгредієнти:

  • брюссельська капуста - 400 г;

  • картопля - 400 г;

  • морква - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • шинка - 2 скибочки;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Отже, для приготування страви в мультиварці брюссельську капусту промиваємо, очищаємо від верхніх листків і кладемо в кошик для приготування страв на пару. Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки і викладаємо до капусти. Наливаємо в каструлю потрібну кількість води, зверху встановлюємо кошик і варимо овочі в програмі «Варка на пару хвилин 20-25. Потім акуратно дістаємо картоплю і капусту, трохи охолодити і дрібно ріжемо кубиками. Тепер наливаємо в каструлю рослинне масло, додаємо овочі і обсмажуємо до золотистого кольору в режимі «Випічка». Після цього додаємо подрібнені цибулю і моркву, кидаємо дрібно порізану шинку, солимо за смаком і все добре перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню.

    Курка з брюссельської капустою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • курка - 600 г;

  • масло рослинне - 15 мл;

  • цибулина - 2 шт.;

  • морква - 150 г;

  • стебловий селера - 150 г;

  • спеції;

  • біла гірчиця - 1 ч. ложка;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • брюссельська капуста - 800 р.


  • Приготування
    Давайте дізнаємося з вами, як приготувати брюссельську капусту в мультиварці. М'ясо нарізаємо досить великими шматочками. Чистимо цибулину, промиваємо і шаткуємо півкільцями. Моркву миємо, зрізаємо шкірку і подрібнюємо кружечками. Стебла селери промиваємо, рубаємо соломкою. Брюссельську капусту заздалегідь обполіскуємо і викладаємо на паперовий рушник, щоб вона гарненько скла і
    Брюссельська капуста в мультиварці
    просушилась.
    У чашу мультиварки наливаємо трохи рослинного масла, розігріваємо його, викладаємо нарізане м'ясо, виставляємо програму «Смаження» і готуємо до золотистої скоринки, помішуючи, хвилин 15. Далі додаємо до курки подрібнену цибулю і пасеруємо до прозорості.
    Після цього кладемо нарізані моркву і селеру, наливаємо трохи води і солимо за смаком. Закриваємо кришкою, виставляємо режим «Гасіння» готуємо близько години, періодично перевіряючи м'ясо зубочисткою на м'якість. Тим часом готуємо капусту: очищаємо її від верхніх листочків, зрізаємо качан і додаємо в капусту. Тушкуємо все вміст каструлі 30 хвилин, до готовності.