Давайте розглянемо з вами прості рецепти приготування смаженої капусти.
Смажена брюссельська капуста
Інгредієнти: брюссельська капуста - 450 г; часник - 3 зубчики; спеції; олія оливкова - 3 ст. ложки; лимон - 2 шт. Приготування Брюссельську капусту промиваємо, обриваємо всі зів'ялі листочки і розрізаємо великі головки навпіл. Лимон обполіскуємо під водою, знімаємо цедру і вичавлюємо сік. Часник очищаємо і видавлюємо через прес. У великій сковороді нагріваємо на середньому вогні оливкове масло й обсмажуємо спочатку листочки, а потім додаємо капустяні головки.
Перемішуємо гарненько, щоб овочі рівномірно вкрилися оливковим маслом. Далі кидаємо терту лимонну цедру і видавлений часник. Знову перемішуємо і продовжуємо обсмажувати капусту на середньому вогні до м'якості. Потім збризкуємо страву лимонним соком, солимо і перчимо за смаком. Готову капусту знімаємо з вогню і перекладаємо у велику сервірувальну тарілку.
Смажена капуста з ковбасою
Інгредієнти: ковбаса напівкопчена - 500 г; білокачанна капуста - 05 шт.; цибулина - 1 шт.; томатна паста - 4 ст. ложки; вода - 05 склянки; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; олія рослинна; спеції. Приготування Чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Моркву натираємо на тертці, а ковбасу ріжемо шматочками. Капусту шаткуємо, часник пропускаємо через прес. Тепер розігріваємо в сковороді масло і пасеруємо в ньому цибульку з морквою на середньому вогні. Потім додаємо ковбаску, капусту і перемішуємо. Печемо до рум'яного кольору, солимо, перчимо, додаємо часник і кладемо томатну пасту , розведене у воді. Готову капусту посипаємо зеленню і подаємо на стіл.
Цвітна капуста, смажена в клярі
Інгредієнти: цвітна капуста - 05 шт.; куряче яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; масло рослинне - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Капусту промиваємо, обсушуємо і поділяємо на суцвіття. У велику каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і додаємо капусту. Варимо її близько 7 хвилин, а потім відкидаємо на друшляк і охолодити. В окремій мисці збиваємо виделкою яйце з сіллю, додаємо борошно і перемішуємо. Кожен шматочок капусти занурюємо в кляр і обсмажуємо на гарячій сковороді масло з двох сторін. Буквально через 10 хвилин смажена капуста з яйцем готова.
Рецепт пиріжків з пряженою капустою
Інгредієнти: готове дріжджове тісто - 1 кг; білокачанна капуста - 900 г; цибулина - 1 шт.; спеції; олія рослинна. Приготування Цибулю чистимо від луски і нарізаємо дрібними кубиками. Капусту дрібно шаткуємо і викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо на невеликому вогні до напівпрозорого стану, а потім додаємо цибулю. Помішуючи, пасеруємо овочі до повної готовності, солимо і приправляємо за смаком перцем.
Тепер переходимо до ліплення пиріжків: відокремлюємо від тесту невеликий шматочок, розгортаємо його качалкою, кладемо в середину начинку і з'єднуємо краю. Викладаємо пиріжки на розігріту сковороду швом вниз і обсмажуємо їх з усіх сторін. Надлишки масла видаляємо за допомогою паперової серветочки і подаємо страву до свіжозвареної чаю.
Смажена капуста в мультиварці
Інгредієнти: капуста білокачанна - 1 шт.; цибулина -1 шт.; олія рослинна; спеції; зелена цибуля - 05 пучка. Приготування Капусту шаткуємо соломкою, мнемо гарненько руками і посипаємо сіллю. У чашу мультиварки наливаємо масло, виставляємо режим «Смаження» і закриваємо кришку. Через 10 хвилин додаємо подрібнену цибулю і смажимо овочі до рум'яного кольору, подсаливая за смаком. Готову страву посипаємо зеленою цибулькою і подаємо як гарнір до риби, м'яса або овочів.