Вернуться назад Распечатать

Як приготувати брюссельську капусту?

Як приготувати брюссельську капусту?
У порівнянні з усіма іншими видами капусти - цвітної, білоголової, брокколі та ін. - брюссельська капуста зовсім не популярна, але страви, приготовані з неї дуже корисні і здатні задовольнити будь-якого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо з вами способи, як приготувати брюссельську капусту.

Брюссельська капуста в мультиварці


Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 шт.;

  • брюссельська капуста - 150 г;

  • рослинна олія;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • кунжутне пелюстки - для прикраси;

  • сметана - 100 мл;

  • крохмаль;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Розглянемо простий варіант, як зварити брюссельську капусту. Курку нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо сіллю, перцем і гарненько перемішуємо. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо кільцями. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, вибираємо програму «Випічка» і прогріваємо протягом 5 хвилин. Потім викладаємо курку і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Після того як м'ясо приготується, обережно перекладаємо його на блюдо, а в маслі обсмажуємо моркву і цибулю. Потім до обсмажування додаємо брюссельську капусту, спеції і курку.
    У сметану кладемо крохмаль, перемішуємо і отриманий соус виливаємо на курку з брюссельською капустою. Акуратно все перемішуємо, ставимо програму «Гасіння» і час 20 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо кунжутним пелюстками.

    Брюссельська капуста в клярі


    Інгредієнти:

  • капуста брюссельська - 400 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки.


  • Для кляру:

  • молоко - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 05 склянки;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Качанчики брюссельської капусти моєму, відварюємо в солоній воді, відкидаємо на друшляк, а потім мачає в кляр і обсмажуємо на рослинному маслі до світло - коричневого кольору.

    Запіканка з брюссельської капусти


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • сметана - 200 мл;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • зелень петрушки;

  • панірувальні сухарі;

  • капуста брюссельська - 400 г;

  • вершкове масло;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Як приготувати брюссельську капусту?

    Приготування
    Розповімо ще один спосіб, як приготувати брюссельську капусту. Качанчики капусти перебираємо, видаляємо верхні листки і бланшируем її в киплячій воді 5 хвилин. Потім виливаємо воду і викладаємо капусту у форму, обмащений маслом і посипану панірувальними сухарями. Сир натираємо на крупній тертці, зелень подрібнюємо, а у перцю видаляємо нутрощі і подрібнюємо його дрібними кубиками. Сметану змішуємо з тертим сиром, зеленню і перцем. Викладаємо масу поверх капусти і ставимо гарячу духовку на 20 хвилин. Подаємо запіканку як гарнір до м'яса або окремого страви.