У порівнянні з усіма іншими видами капусти - цвітної, білоголової, брокколі та ін. - брюссельська капуста зовсім не популярна, але страви, приготовані з неї дуже корисні і здатні задовольнити будь-якого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо з вами способи, як приготувати брюссельську капусту.
Брюссельська капуста в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; брюссельська капуста - 150 г; рослинна олія; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; кунжутне пелюстки - для прикраси; сметана - 100 мл; крохмаль; сіль, перець - за смаком. Приготування Розглянемо простий варіант, як зварити брюссельську капусту. Курку нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо сіллю, перцем і гарненько перемішуємо. Моркву і цибулю чистимо, шаткуємо кільцями. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, вибираємо програму «Випічка» і прогріваємо протягом 5 хвилин. Потім викладаємо курку і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Після того як м'ясо приготується, обережно перекладаємо його на блюдо, а в маслі обсмажуємо моркву і цибулю. Потім до обсмажування додаємо брюссельську капусту, спеції і курку.
У сметану кладемо крохмаль, перемішуємо і отриманий соус виливаємо на курку з брюссельською капустою. Акуратно все перемішуємо, ставимо програму «Гасіння» і час 20 хвилин. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо кунжутним пелюстками.
Брюссельська капуста в клярі
Інгредієнти: капуста брюссельська - 400 г; масло рослинне - 2 ст. ложки. Для кляру:
молоко - 1 ст.; яйце - 1 шт.; борошно - 05 склянки; сіль - за смаком. Приготування Качанчики брюссельської капусти моєму, відварюємо в солоній воді, відкидаємо на друшляк, а потім мачає в кляр і обсмажуємо на рослинному маслі до світло - коричневого кольору.
Запіканка з брюссельської капусти
Інгредієнти: сир - 200 г; сметана - 200 мл; болгарський перець - 1 шт.; зелень петрушки; панірувальні сухарі; капуста брюссельська - 400 г; вершкове масло; сіль, спеції - за смаком. Приготування Розповімо ще один спосіб, як приготувати брюссельську капусту. Качанчики капусти перебираємо, видаляємо верхні листки і бланшируем її в киплячій воді 5 хвилин. Потім виливаємо воду і викладаємо капусту у форму, обмащений маслом і посипану панірувальними сухарями. Сир натираємо на крупній тертці, зелень подрібнюємо, а у перцю видаляємо нутрощі і подрібнюємо його дрібними кубиками. Сметану змішуємо з тертим сиром, зеленню і перцем. Викладаємо масу поверх капусти і ставимо гарячу духовку на 20 хвилин. Подаємо запіканку як гарнір до м'яса або окремого страви.