Овочі відіграють в нашому раціоні величезну роль. Саме з них ми черпаємо необхідні вітаміни. Звичайно, краще вживати їх у сирому вигляді, оскільки так зберігається максимум корисних речовин. Але деякі овочі, зокрема, капуста, в сирому вигляді можуть викликати дискомфорт у людей, які страждають різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту. У такому разі прекрасною альтернативою є вживання цього продукту в тушкованому вигляді. Зараз ми розповімо вам, як тушкувати капусту з сосискою.
Капуста тушкована з сосискою - рецепт
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 кг; морква (велика) - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сосиски - 3 шт.; томатний сік - 1 склянка; рослинна олія для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю дрібно кришимо. Обсмажуємо овочі на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору. Капусту шаткуємо й злегка переминаем з сіллю. Викладаємо її в сковороду з цибулею і морквою, перемішуємо, додаємо 50 мл води і готуємо на невеликому вогні близько 20 хвилин. Сосиски нарізаємо кружечками і додаємо в капусту. Перемішуємо, заливаємо томатним соком, солимо і перчимо за смаком, готуємо ще хвилин 15. Після цього смажена капуста з сосискою готова. Можна вживати її як самостійне блюдо, а можна доповнити картоплею в якості гарніру.
Тушкована квашена капуста з сосискою
Інгредієнти: капуста квашена - 800 г; цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сосиски - 250 г; томатний соус - 100 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування З квашеної капусти зливаємо рідину, зручно це зробити, переклавши її на друшляк. Потім викладаємо її в сковороду з олією, додаємо часник, пропущений через прес. Все добре перемішуємо і тушкуємо близько півгодини. На окремій сковороді обсмажуємо цибулю, додаємо сосиски, порізані кружальцями. В капусту додаємо томатний соус, цибулю з сосисками, сіль і спеції за смаком. Якщо капуста суховата, можна додати близько 50 мл води. Тушкуємо все разом ще хвилин 10.
Сосиски з капустою по-німецьки
Інгредієнти: сосиски - 400 г; кисла капуста - 400 г; яблука - 2 шт.; темне пиво - 100 г; лавровий лист, сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Кожну сосиску розрізаємо на 4-5 шматочків і обсмажуємо до рум'яної скоринки. Потім в яблуках видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо до сосисок, туди ж кладемо квашену капусту, все перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Потім додаємо лавровий лист, сіль і перець за смаком, заливаємо все темним пивом і тушкуємо на невеликому вогні хвилин 15. Ну, ось і все, недороге, але при цьому ситне і смачне блюдо готове!
Як приготувати цвітну капусту з сосисками?
Інгредієнти: капуста цвітна - 05 кг; баклажани - 300 г; сосиски - 250 г; цибуля - 150 г; морква - 250 г; зелень, сіль, перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Капусту ділимо на суцвіття. Якщо вони великі, можна ще розрізати навпіл. Варимо їх у воді, підсоленій за смаком, 10 хвилин після закипання. Подрібнюємо цибулю і моркву. Баклажани нарізаємо кубиками, солимо і заливаємо водою, залишаємо на 20 хвилин,
щоб вийшла гіркота, а потім промиваємо під проточною водою. Сосиски нарізаємо кружечками, зелень дрібно кришимо. Цибулю обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом, хвилини через 3 додаємо моркву, а ще через 5 хвилин - баклажани. Перемішуємо і обсмажуємо овочі приблизно 10 хвилин. Потім додаємо сосиски, спеції, сіль, перець за смаком. В останню чергу викладаємо капусту, тушкуємо все разом ще хвилин 5 і в самому кінці додаємо подрібнену зелень. Цвітна капуста з сосисками готова. В якості легкого страви до трапези можна також приготувати цвітну капусту з сиром , або капусту броколі . Приємного апетиту!