Є безліч рецептів приготування цвітної капусти . Цей продукт хороший тим, що її можна заморозити і взимку готувати дуже смачні страви. Зараз ми вам розповімо, рецепт тушкованої капусти з овочами.
Рецепт цвітної капусти тушкованої з овочами
Інгредієнти: цвітна капуста - 500 г; помідори - 500 г; цибуля - 2 шт.; часник - 2 зубчики; гострий перець - половинка; петрушка - за смаком; родзинки - 1 ст. ложка; мигдаль - 1 ст. ложка; вода - 50 мл; кмин, червоний мелений перець, каррі - по 05 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; оливкова олія. Приготування Цвітну капусту миємо й розбираємо на суцвіття. Помідори опускаємо в окріп секунд на 30 а потім очищаємо з них шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. В гострому перці видаляємо насіння, а потім нарізаємо тоненькими півкільцями. Цибулю і часник очищаємо, а потім дрібно кришимо. За бажанням часник пропустіть через прес. Родзинки попередньо заливаємо гарячою водою, витримуємо хвилин 7 потім промиваємо й обсушуємо за допомогою паперового рушника. Мигдаль тонко нарізаємо.
У сковороді розігріваємо оливкову олію і підсмажити в ньому цибулю разом з гострим перцем до м'якості. Після цього викладаємо часник і суцвіття капусти, обсмажуємо на невеликому вогні, поки вони не підрум'яняться. Після цього додаємо помідори, мигдаль, родзинки і спеції - червоний перець, каррі і кмин. Все це перемішуємо і витримуємо на вогні до тих пір, поки помідори не пустять сік. Тепер вливаємо воду, солимо, перчимо за смаком і знову перемішуємо. Доводимо масу до кипіння, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 15 хвилин. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню петрушки. До тушкованої капусти з овочами як гарнір відмінно підійде відварний рис.
Калорійність цвітної капусти з овочами зовсім невелика. В 100 г готового страви міститься всього близько 80 ккал, тому воно відмінно підходить тим, хто стежить за фігурою.
Брюссельська капуста, тушкована з овочами
Інгредієнти: брюссельська капуста - 300 г; цибуля ріпчаста - 100 г; морква - 150 г; петрушка - 30 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Цибулю дрібно кришимо, моркву тремо на крупній тертці. З качанчиків капусти зрізаємо тверду частину і кожен ріжемо навпіл. На рослинному маслі обсмажуємо цибулю протягом 2-3 хвилин, потім додаємо моркву і смажимо ще 3 хвилини. Викладаємо підготовлену брюссельську капусту , солимо і перчимо за смаком і перемішуємо. Вливаємо близько 100 мл води і на невеликому вогні тушкуємо 20 хвилин. В кінці додаємо подрібнену зелень петрушки, знову перемішуємо і тушкуємо ще 1-2 хвилини.