Якщо вам раніше не доводилося пробувати поєднання цвітної капусти і грибів, то надолужити згаяне можна завдяки нашим простим рецептами з цими двома інгредієнтами.
Суп з грибами і цвітною капустою
Інгредієнти: кольорова капуста - 1 головка; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; порей - 2 шт.; часник - 2 зубчики; гриби - 500 г; чебрець - 1 ч. ложка; біле сухе вино - 1/4 ст.; овочевий бульйон - 3 ст.; вершки - 1 ст. Приготування Суцвіття капусти обсмажуємо на рослинне олії до золотистого кольору, приправляємо сіллю, перцем і викладаємо на деко для випікання. Запікаємо капусту протягом 20-30 хвилин при 200°С.
На окремій сковороді обсмажуємо нарізану порей (білу частину) протягом 5 хвилин, після чого додаємо до цибулі гриби і чебрець, продовжуємо готування ще 10-15 хвилин. Вливаємо на сковороду вино і перекладаємо всі її вміст в каструлю. Заливаємо овочі і гриби бульйоном, додаємо капусту і варимо суп на півгодини повільному вогні. Після чого приправляємо блюдо, змішуємо його з вершками і збиваємо за допомогою блендера.
Цвітна капуста тушкована з грибами
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 2 шт.; кольорова капуста - 1 головка; болгарський перець - 2 шт.; кабачок - 3 шт.; картопля - 3 шт.; нут - 350 г; томати у власному соку - 700 г; заморожений горошок - 1 ст; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; гриби - 250 г; овочевий бульйон - 2 ст.; орегано - 3 ч. ложки. Приготування Нут попередньо вимочуємо і відварюємо. На сковороді з розігрітим рослинним маслом обсмажуємо цибулю до прозорості, а після кладемо до нього соломку болгарського перцю, нарізані гриби і кабачок. Приправляємо овочі за смаком сіллю і перцем, і продовжуємо готування до тих пір, поки вся волога не випарується з поверхні сковороди. Перекладаємо овочеву зажарку в жаровню, кладемо томати, вливаємо бульйон і закладаємо суцвіття цвітної капусти з кубиками картоплі. Тушкуємо страву до готовності капусти, а потім додаємо горошок і нут.
Смажена цвітна капуста з грибами
Інгредієнти: печериці - 300 г; кольорова капуста - 1 головка; зелений горошок - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; куркума - 2 ч. ложки; помідори - 2 шт.; кумин - щіпка; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю разом зі спеціями - куркумою і кумином. Додаємо на сковороду часник і продовжуємо обжарку ще півхвилини перед додаванням нарізаних печериць. Поки гриби смажаться, суцвіття капусти бланшеруем на пару до напівготовності, а потім відправляємо на сковороду. В довершення кладемо нарізані томати і чекаємо, поки рідина випарується.
Запіканка з курки, цвітної капусти і грибів
Інгредієнти: печериці - 500 г; кольорова капуста - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; куряче філе - 1 шт.; оливкова олія; сіль, перець - за смаком; яйця - 2 шт.; твердий сир - 60 г; сметана - 140 г; зелень петрушки. Приготування Духовку розігріваємо до 220°С. Змащуємо форму для запікання олією і викладаємо в неї суцвіття цвітної капусти. Зверху також
поливаємо капусту маслом і посипаємо сіллю і перцем. Запікаємо все в плині 30 хвилин.
На сковороді обсмажуємо гриби до повного випаровування вологи. Додаємо до грибів ріпчасту цибулю, нарізане філе і продовжуємо приготування 4-5 хвилин. Змішуємо засмажку з часником і готової капустою.
У мисці збиваємо яйце з тертим твердим сиром і сметаною. Перекладаємо вміст сковороди в форму і заливаємо сметанною заправкою. Зверху посипаємо блюдо залишками сиру і накриваємо все фольгою. Запікаємо капусту і гриби 30 хвилин при 180°С. Подаємо, посипавши зеленню.