Сирна запіканка з рисом
Сирна запіканка - страва родом з дитинства. Напевно багатьом з вас доводилося пробувати солодку ванільну запіканку з сиру , запіканку з макаронами або рисом, рецепти яких хочеться відродити. Сьогоднішня стаття допоможе вам в цьому, адже ми навчимося готувати сирну запіканку з рисом, відрізняється невисокою калорійністю, але чудово утоляющую голод.
Інгредієнти:
рис - 1/2 ст.;
вода - 4 ст.;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка;
родзинки - 1 жменя;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1/2 ст.;
молоко - 4 ст.;
сир - 300 г;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
кориця - щіпка.
Приготування
Рис промиваємо і відварюємо в киплячій воді 10 хвилин. Відварені рисові зерна промиваємо холодною водою і залишаємо обсохнути. Відварений рис змішуємо з попередньо розпареним родзинками і викладаємо у змащену маслом форму для випікання.
Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо до яєчної суміші молоко і сир. Молочну заливку приправляємо дрібкою кориці і ванільним екстрактом, після чого виливаємо її поверх шару рису. Форму з запіканкою ставимо на деко наполовину заповнений водою. Відправляємо деко з стравою в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
Інгредієнти:
сир - 500 г;
твердий сир - 500 г;
відварений рис - 1 ст.;
яйця - 10 шт.;
молоко - 10 ст. ложок;
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 2/3 ст.;
сіль, перець - за смаком;
зелень - за смаком;
шинка варена - 180 г;
масло.
Приготування
Сир змішуємо з рисом і натертим сиром, додаємо в суміш нарізану кубиками шинку, а також трохи зелені. Яйця збиваємо з молоком і щіпкою солі і перцю. Додаємо до яєць просіяне з содою борошно і вимішуємо так, щоб не залишилося грудочок.
Викладаємо рис з сиром у форму для випікання, попередньо змащену маслом, і заливаємо яєчної сумішшю. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 55 хвилин. Готову запіканку подаємо, посипавши свіжою зеленню.
Якщо ж ви бажаєте приготувати сирну запіканку з рисом в мультиварці, то скористайтеся режимом "Випічка" на 30-40 хвилин.
Ця запіканка навряд чи схожа на ту, яку ви могли пробувати в дитячому саду або школі - це, швидше, вільна інтерпретація знаменитого страви на новий лад. Смачна запіканка з рису і сиру на італійський манер готується швидко і без клопоту, а одна готова порція зможе нагодувати досхочу велику родину.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
рис - 1 ст.;
болгарський перець - 1 шт.;
сир - 200 г;
петрушка - 1 жменя;
твердий сир - 100 г;
курячий бульйон - 350 мл;
вершки - 1 ст.;
орегано - 1 ч. ложка;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Форму для випікання розміром приблизно 9х13 см, змащуємо маслом. Рис промиваємо, зерна обсушуємо і викладаємо на дно підготовленої форми разом з нарізаною петрушкою.
Окремо змішуємо бульйон з вершками. Сир розтираємо з сиром і додаємо отриману масу до вершкової суміші. Присмачую всі орегано і пропущеним через прес часником.
Відварну курятину остуджуємо і розбираємо на волокна. Викладаємо шматочки курки поверх рису. Також ви можете додати й інші інгредієнти, наприклад, оливки, каперси, сушені томати, болгарський перець і інші.
Коли всі інгредієнти опинилися у формі, заливаємо їх молочною сумішшю і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин. Подавати запіканку відразу ж після приготування не рекомендується, краще дайте їй охолонути кілька хвилин.
Сирна запіканка з рисом та родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Рис промиваємо і відварюємо в киплячій воді 10 хвилин. Відварені рисові зерна промиваємо холодною водою і залишаємо обсохнути. Відварений рис змішуємо з попередньо розпареним родзинками і викладаємо у змащену маслом форму для випікання.
Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо до яєчної суміші молоко і сир. Молочну заливку приправляємо дрібкою кориці і ванільним екстрактом, після чого виливаємо її поверх шару рису. Форму з запіканкою ставимо на деко наполовину заповнений водою. Відправляємо деко з стравою в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
Рецепт сирної запіканки з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Сир змішуємо з рисом і натертим сиром, додаємо в суміш нарізану кубиками шинку, а також трохи зелені. Яйця збиваємо з молоком і щіпкою солі і перцю. Додаємо до яєць просіяне з содою борошно і вимішуємо так, щоб не залишилося грудочок.
Викладаємо рис з сиром у форму для випікання, попередньо змащену маслом, і заливаємо яєчної сумішшю. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 55 хвилин. Готову запіканку подаємо, посипавши свіжою зеленню.
Якщо ж ви бажаєте приготувати сирну запіканку з рисом в мультиварці, то скористайтеся режимом "Випічка" на 30-40 хвилин.
Сирна запіканка з рисом і куркою
Ця запіканка навряд чи схожа на ту, яку ви могли пробувати в дитячому саду або школі - це, швидше, вільна інтерпретація знаменитого страви на новий лад. Смачна запіканка з рису і сиру на італійський манер готується швидко і без клопоту, а одна готова порція зможе нагодувати досхочу велику родину.
Інгредієнти:
Приготування
Форму для випікання розміром приблизно 9х13 см, змащуємо маслом. Рис промиваємо, зерна обсушуємо і викладаємо на дно підготовленої форми разом з нарізаною петрушкою.
Окремо змішуємо бульйон з вершками. Сир розтираємо з сиром і додаємо отриману масу до вершкової суміші. Присмачую всі орегано і пропущеним через прес часником.
Відварну курятину остуджуємо і розбираємо на волокна. Викладаємо шматочки курки поверх рису. Також ви можете додати й інші інгредієнти, наприклад, оливки, каперси, сушені томати, болгарський перець і інші.
Коли всі інгредієнти опинилися у формі, заливаємо їх молочною сумішшю і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин. Подавати запіканку відразу ж після приготування не рекомендується, краще дайте їй охолонути кілька хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з рису і сиру
Запіканка - корисне блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Її готують з самих різних продуктів як в солодкому, так і солоному варіанті. Давайте
Сирна запіканка з макаронами
Сирна запіканка з макаронами - смачне і ситне блюдо, яке, без сумніву, сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми вам підкажемо, як приготувати цю
Крупник в мультиварці
Крупник - це, по суті, сирна або сметанна запіканка, що складається з сиру і будь-якої крупи, найчастіше гречаної. Готується він досить просто, а
Запіканка з родзинками
Запіканка - відмінний варіант сніданку, як для дітей, так і для дорослих. Її різновидів досить багато: рисова, сирна, гарбузова, рибна і т. д. Ми ж
Запіканка з яблуками
Запіканка з яблуками - це чудовий і корисний варіант сніданку для дорослих і дітей. Приготувати її можна з додаванням різних інгредієнтів: сиру,
Сирна запіканка з медом
Сирна запіканка - просте і смачне ласощі, яке знайоме нам з дитинства. Її готують з додаванням різних інгредієнтів. Давайте розглянемо декілька