Сирна запіканка - страва родом з дитинства. Напевно багатьом з вас доводилося пробувати солодку ванільну запіканку з сиру , запіканку з макаронами або рисом, рецепти яких хочеться відродити. Сьогоднішня стаття допоможе вам в цьому, адже ми навчимося готувати сирну запіканку з рисом, відрізняється невисокою калорійністю, але чудово утоляющую голод.
Сирна запіканка з рисом та родзинками
Інгредієнти: рис - 1/2 ст.; вода - 4 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; родзинки - 1 жменя; яйця - 3 шт.; цукор - 1/2 ст.; молоко - 4 ст.; сир - 300 г; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; кориця - щіпка. Приготування Рис промиваємо і відварюємо в киплячій воді 10 хвилин. Відварені рисові зерна промиваємо холодною водою і залишаємо обсохнути. Відварений рис змішуємо з попередньо розпареним родзинками і викладаємо у змащену маслом форму для випікання.
Яйця збиваємо з цукром і сіллю, додаємо до яєчної суміші молоко і сир. Молочну заливку приправляємо дрібкою кориці і ванільним екстрактом, після чого виливаємо її поверх шару рису. Форму з запіканкою ставимо на деко наполовину заповнений водою. Відправляємо деко з стравою в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
Рецепт сирної запіканки з рисом
Інгредієнти: сир - 500 г; твердий сир - 500 г; відварений рис - 1 ст.; яйця - 10 шт.; молоко - 10 ст. ложок; сода - 1 ч. ложка; борошно - 2/3 ст.; сіль, перець - за смаком; зелень - за смаком; шинка варена - 180 г; масло. Приготування Сир змішуємо з рисом і натертим сиром, додаємо в суміш нарізану кубиками шинку, а також трохи зелені. Яйця збиваємо з молоком і щіпкою солі і перцю. Додаємо до яєць просіяне з содою борошно і вимішуємо так, щоб не залишилося грудочок.
Викладаємо рис з сиром у форму для випікання, попередньо змащену маслом, і заливаємо яєчної сумішшю. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 55 хвилин. Готову запіканку подаємо, посипавши свіжою зеленню.
Якщо ж ви бажаєте приготувати сирну запіканку з рисом в мультиварці, то скористайтеся режимом "Випічка" на 30-40 хвилин.
Сирна запіканка з рисом і куркою
Ця запіканка навряд чи схожа на ту, яку ви могли пробувати в дитячому саду або школі - це, швидше, вільна інтерпретація знаменитого страви на новий лад. Смачна запіканка з рису і сиру на італійський манер готується швидко і без клопоту, а одна готова порція зможе нагодувати досхочу велику родину.
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; рис - 1 ст.; болгарський перець - 1 шт.; сир - 200 г; петрушка - 1 жменя; твердий сир - 100 г; курячий бульйон - 350 мл; вершки - 1 ст.; орегано - 1 ч. ложка; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком. Приготування Форму для випікання розміром приблизно 9х13 см, змащуємо маслом. Рис промиваємо, зерна обсушуємо і викладаємо на дно підготовленої форми разом з нарізаною петрушкою.
Окремо змішуємо бульйон з вершками. Сир розтираємо з сиром і додаємо отриману масу до вершкової суміші. Присмачую всі
орегано і пропущеним через прес часником.
Відварну курятину остуджуємо і розбираємо на волокна. Викладаємо шматочки курки поверх рису. Також ви можете додати й інші інгредієнти, наприклад, оливки, каперси, сушені томати, болгарський перець і інші.
Коли всі інгредієнти опинилися у формі, заливаємо їх молочною сумішшю і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину 15 хвилин. Подавати запіканку відразу ж після приготування не рекомендується, краще дайте їй охолонути кілька хвилин.