Все, безсумнівно, погодяться, що рис прекрасно поєднується з рибою. І дуже часто ми готуємо смажену рибу з рисом. Але, для різноманітності, ми пропонуємо вам зробити більш смачне і ніжне блюдо, яке без сумніву сподобається всім без винятку. Рибну запіканку з рисом до того ж дуже просто і швидко готувати. Переконайтеся в цьому самі!
Рецепт рибної запіканки з рисом
Інгредієнти: філе риби - 05 кг; рис - 300 г; сир твердих сортів - 150 г; вершки - 200 мл; сіль і перець - за смаком. Приготування Для приготування рисової запіканки з рибою рис ретельно промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді до напівготовності. Потім воду зливаємо і даємо крупі трохи охолонути, переклавши її в глибоку тарілку. Цим часом поки натираємо на дрібній тертці сир і додаємо 1/3 частину в тарілку з рисом, добре перемішуючи все.
Філе риби солимо і перчимо за смаком, скроплюємо соком лимона і ріжемо невеликими шматочками. Потім беремо форму для випічки змащуємо її маслом і починаємо викладати шарами нашу запіканку. Отже, спочатку кладемо половину сирно - рисової маси рівним шаром. Зверху йде шар риби, а потім залишився рис. Заливаємо запіканку вершками і посипаємо тертим сиром. Ставимо форму на 40 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку.
Як тільки запіканка з рибою і рисом добре підрум'яниться, дістаємо її з духовки. Перед подачею на стіл готову страву посипаємо дрібно посіченою зеленню.
Рисова запіканка з консервою
Інгредієнти: рис - 15 склянки; рибні консерви - 200 г; сметана - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце - 2 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; тертий сир - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; зелень - за бажанням. Приготування Отже, з рису варимо розсипчасту кашу, солимо її за смаком, злегка охолоджуємо, додаємо яйця і гарненько перемішуємо. Сковороду змащуємо рослинним маслом або жиром, посипаємо сухарями і викладаємо рівномірний шар рису.
Рибні консерви розминаємо виделкою і кладемо зверху разом з заздалегідь обсмаженою цибулею. Потім накриваємо всі залишилися рисом, розрівнюємо ложкою, змащуємо сметаною, посипаємо тертим сиром або сухарями. Поливаємо розтопленим вершковим маслом і запікаємо в розігрітій духовці до повної готовності.
При подачі на стіл нарізаємо запіканку порційними шматками, викладаємо на тарілку, поливаємо сметаною або розтопленим вершковим маслом і посипаємо дрібно нарізаною зеленню. До неї можна подати салат з консервованої сардини і вершковий соус для риби .