Запіканка з пшоняної каші
Якщо у вас залишилася після сніданку пшоняна каша не поспішайте її викидати. Адже вона стане прекрасною основою для приготування смачної запіканки, яку з задоволенням з'їдять діти. Така страва стане відмінною альтернативою звичайної каші на сніданок і здивує вас приємним незрівнянним ароматом і насиченим смаком. Подавати запіканку найкраще в теплому вигляді зі сметаною, медом або варенням .
Інгредієнти:
пшоняна каша - 500 г;
сир - 200 г;
яйце - 2 шт.;
цукрова пудра;
ванілін;
волоські горіхи - за смаком;
сухарі панірувальні;
масло вершкове.
Приготування
Готову пшоняну кашу викладаємо в миску, додаємо сир, всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Потім вбиваємо яйця і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Вогнетривку форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями, викладаємо кашу і розрівнюємо ложкою. Далі посипаємо запіканку подрібненими горіхами і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо ласощі до утворення золотистої скоринки апетитною, протягом 40 хвилин. Після цього, даємо страві трохи охолонути, перекладаємо на тарілку, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з медом або варенням.
Інгредієнти:
молоко - 200 мл;
пшоно - 50 г;
яйце - 1 шт.;
цукор;
родзинки - 10 г;
сметана - 10 мл;
мелені сухарі;
масло вершкове.
Приготування
Для початку варимо пшоняну кашу на молоці, потім охолоджуємо і додаємо сире куряче яйце, всипаємо цукор, промиті родзинки і гарненько перемішуємо. Викладаємо масу на змащену маслом і присипану сухарями сковороду, поливаємо сметаною і запікаємо в духовці до готовності.
Інгредієнти:
пшоно - 1 ст.;
молоко - 4 ст.;
цукровий пісок - 4 ст. ложки;
масло вершкове - 50 г;
яйце - 2 шт.;
сир - 300 г;
ванілін - за смаком;
курага, родзинки - за бажанням.
Приготування
Пшоно промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Далі рідину зливаємо, викладаємо крупу в чашу, вливаємо молоко і вмикаємо мультиварку на 50 хвилин, встановивши режим «Молочна каша». Потім її остуджуємо, перекладаємо в глибоку миску, додаємо м'яке вершкове масло, сир і дрібно нарізані сухофрукти. Всю масу добре перемішуємо ложкою. Окремо збиваємо яйця з цукровим піском, ваніліном і викладаємо до сирної маси.
Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо кашу, розрівнюємо, включаємо прилад і вибираємо режим «Випічка». Готуємо пиріг приблизно 65 хвилин, після чого остуджуємо і перекладаємо на красиве блюдо. Подаємо готову сирну запіканку з пшоняною кашею з охолодженої сметаною або джемом.
Запіканка з пшоняної каші з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Готову пшоняну кашу викладаємо в миску, додаємо сир, всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Потім вбиваємо яйця і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Вогнетривку форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями, викладаємо кашу і розрівнюємо ложкою. Далі посипаємо запіканку подрібненими горіхами і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо ласощі до утворення золотистої скоринки апетитною, протягом 40 хвилин. Після цього, даємо страві трохи охолонути, перекладаємо на тарілку, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з медом або варенням.
Рецепт запіканки з пшоняної каші
Інгредієнти:
Приготування
Для початку варимо пшоняну кашу на молоці, потім охолоджуємо і додаємо сире куряче яйце, всипаємо цукор, промиті родзинки і гарненько перемішуємо. Викладаємо масу на змащену маслом і присипану сухарями сковороду, поливаємо сметаною і запікаємо в духовці до готовності.
Запіканка з пшоняної каші в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Пшоно промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Далі рідину зливаємо, викладаємо крупу в чашу, вливаємо молоко і вмикаємо мультиварку на 50 хвилин, встановивши режим «Молочна каша». Потім її остуджуємо, перекладаємо в глибоку миску, додаємо м'яке вершкове масло, сир і дрібно нарізані сухофрукти. Всю масу добре перемішуємо ложкою. Окремо збиваємо яйця з цукровим піском, ваніліном і викладаємо до сирної маси.
Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо кашу, розрівнюємо, включаємо прилад і вибираємо режим «Випічка». Готуємо пиріг приблизно 65 хвилин, після чого остуджуємо і перекладаємо на красиве блюдо. Подаємо готову сирну запіканку з пшоняною кашею з охолодженої сметаною або джемом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші
Крупник з сиром для дітей
Крупник - це запіканка з гречаної або пшоняної крупи з додаванням сирної маси. Ми сьогодні розповімо кілька простих рецептиков приготування цього
Молочна пшоняна каша в мультиварці
Швидкий і ситний сніданок в наш час приготувати досить просто. В цьому нам допоможе незамінний кухонний девайс - мультиварка. Сьогодні ми розповімо,
Пшоняна каша в скороварці
Пшоняну кашу можна готувати різними способами: у каструлі, духовці, мультиварці. Вона може бути молочна, з овочами, м'ясом і т. д. І сьогодні ми
Рисова запіканка з яблуками
Рисова запіканка може готуватися по-різному - залежно від наявності/відсутності деяких продуктів. Але приготувати рисову запіканку з яблуками без