Якщо у вас залишилася після сніданку пшоняна каша не поспішайте її викидати. Адже вона стане прекрасною основою для приготування смачної запіканки, яку з задоволенням з'їдять діти. Така страва стане відмінною альтернативою звичайної каші на сніданок і здивує вас приємним незрівнянним ароматом і насиченим смаком. Подавати запіканку найкраще в теплому вигляді зі сметаною, медом або варенням .
Запіканка з пшоняної каші з сиром
Інгредієнти: пшоняна каша - 500 г; сир - 200 г; яйце - 2 шт.; цукрова пудра; ванілін; волоські горіхи - за смаком; сухарі панірувальні; масло вершкове. Приготування Готову пшоняну кашу викладаємо в миску, додаємо сир, всипаємо цукор і кидаємо за смаком ванілін. Потім вбиваємо яйця і гарненько перемішуємо до однорідного стану. Вогнетривку форму змащуємо маслом, посипаємо панірувальними сухарями, викладаємо кашу і розрівнюємо ложкою. Далі посипаємо запіканку подрібненими горіхами і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Запікаємо ласощі до утворення золотистої скоринки апетитною, протягом 40 хвилин. Після цього, даємо страві трохи охолонути, перекладаємо на тарілку, нарізаємо шматочками і подаємо до столу з медом або варенням.
Рецепт запіканки з пшоняної каші
Інгредієнти: молоко - 200 мл; пшоно - 50 г; яйце - 1 шт.; цукор; родзинки - 10 г; сметана - 10 мл; мелені сухарі; масло вершкове. Приготування Для початку варимо пшоняну кашу на молоці, потім охолоджуємо і додаємо сире куряче яйце, всипаємо цукор, промиті родзинки і гарненько перемішуємо. Викладаємо масу на змащену маслом і присипану сухарями сковороду, поливаємо сметаною і запікаємо в духовці до готовності.
Запіканка з пшоняної каші в мультиварці
Інгредієнти: пшоно - 1 ст.; молоко - 4 ст.; цукровий пісок - 4 ст. ложки; масло вершкове - 50 г; яйце - 2 шт.; сир - 300 г; ванілін - за смаком; курага, родзинки - за бажанням. Приготування Пшоно промиваємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5 хвилин. Далі
рідину зливаємо, викладаємо крупу в чашу, вливаємо молоко і вмикаємо мультиварку на 50 хвилин, встановивши режим «Молочна каша». Потім її остуджуємо, перекладаємо в глибоку миску, додаємо м'яке вершкове масло, сир і дрібно нарізані сухофрукти. Всю масу добре перемішуємо ложкою. Окремо збиваємо яйця з цукровим піском, ваніліном і викладаємо до сирної маси.
Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо кашу, розрівнюємо, включаємо прилад і вибираємо режим «Випічка». Готуємо пиріг приблизно 65 хвилин, після чого остуджуємо і перекладаємо на красиве блюдо. Подаємо готову сирну запіканку з пшоняною кашею з охолодженої сметаною або джемом.