Рисова каша хороша для дитячого і дієтичного харчування. Дорослим рекомендуємо блюдо в першій половині дня.
Просто рисова каша - це добре, але нудно. Розповімо, як приготувати рисову кашу з яблуками, основний рецепт нескладний, його можна по-різному змінювати в залежності від бажань і смакових уподобань.
Для каші нам більше підійде круглозерний білий рис і кисло-солодкі яблука.
Рисова каша з яблуками
Інгредієнти: рис круглозерний білий - 1 склянка; вода - 2 склянки; яблуко - 1 шт.; молоко - 2 склянки (необов'язковий компонент); кориця або ванілін - 1-2 щіпки; масло вершкове натуральне. Приготування Щоб видалити залишки рисової крохмалистої пилу, яка неминуче виникає в процесі обробки зерен, добре промиємо рис в проточній холодній воді. Заливаємо промитий рис в каструлі чистою водою, розмішуємо 1 разів, доводимо до кипіння і варимо протягом 8-12 хвилин. Якщо будете весь час в процесі приготування перемішувати кашу ложкою, то вона вийде клейкою і нерассипчатой.
Яблука треба нарізати маленькими скибочками, можна очистити їх від шкірки, але це необов'язково. Якщо готуєте для дітей в період проблем із зубами можна взагалі натерти яблуко на терці.
Додаємо яблука в рисову кашу разом з вершковим маслом . Приправляємо кашу корицею або ваніллю (тільки не разом).
Якщо ви хочете молочну рисову кашу з яблуками, додайте тепле молоко. Варити кашу на молоці не треба (рис погано розварюється в молоці).
Щоб зробити рисову кашу з яблуками солодкої,можна додати в неї трохи цукру (за смаком), а краще - натурального квіткового меду. Слід врахувати, що при додаванні меду каша не повинна бути гарячою, оскільки при нагріванні мед не просто втрачає всю свою корисність, але в ньому ще й починають утворюватися шкідливі сполуки.
Щоб зробити рисову кашу з яблуками ще смачніше і цікавіше, можна додати в неї трохи пропареного родзинок. Спочатку ізюм залийте окропом, через 10 хвилин злийте воду і ще раз промийте. Тепер можна додавати в кашу.
Ще краще приготувати рисову кашу з сушеними (в'яленими) яблуками і родзинками.
У процесі приготування сушені яблука набувають особливий смак і аромат. Зрозуміло, можна додавати в рисову кашу не тільки сушені яблука і родзинки, але й інші сухофрукти, наприклад, курагу, чорнослив, а також горіхи, насіння кунжуту та інші смаколики. Сухофрукти перед додаванням в кашу обов'язково пропаривайте в окропі.