Рисова каша на воді

Приготування рисової каші на воді
За простій рисовою кашею криється кілька тонкощів, які допоможуть приготувати якісне і естетично приємне блюдо.
По-перше, перед приготуванням слід перебрати рисові зерна: непридатні викинути, а решта промити до чистої води. Промивання необхідно не тільки для очищення крупи від пилу, але і для видалення надлишків крохмалю з поверхні зерен, і жиру, який може потрапити на них під час зберігання. Правильна промивка здійснюється в два етапи: спочатку в теплій воді (видаляється крохмаль), а потім гарячою (жир).
На цьому тонкощі закінчуються, і ми можемо приступати до приготування смачної рисової каші на воді.
Рецепт розсипчастою рисової каші на воді
Існує кілька способів варіння розсипчастою рисової каші, які ми і розглянемо нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Перший спосіб: воду кип'ятимо і підсолюємо, закладаємо в неї підготовлену рисову крупу з розрахунку 1 склянку рису на 2 склянки води. Відразу ж додаємо шматочок вершкового, або трохи рослинного масла і зменшуємо вогонь. Розсипчасту кашу варимо на середньому вогні при слабкому кипінні, зрідка помішуючи. Як тільки рис розбухнув - знімаємо каструлю з плити і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
Другий спосіб: рис, як і в першому способі, закладаємо у вже киплячу підсолену воду, доводимо до готовності, а після промиваємо теплою водою. Додаємо до каші масло і залишаємо доходити на півгодини.
Третій спосіб: рис відварюємо до набухання в киплячій підсоленій воді, а потім переставляємо на водяну баню доходити до готовності.
Рідка рисова каша на воді
Ті з нас, хто не любить розсипчастий рис, можуть приготувати рідку кашу. Технологія приготування такої страви заснована на розварюванні крупи у великій кількості води і не становить особливої праці.
Інгредієнти:
Приготування
Рис готуємо до варіння по технології, описаної раніше. Закладаємо крупу в киплячу підсолену, або підсолоджену воду і зменшуємо вогонь до мінімуму. Варити рисову кашу на воді необхідно від 30 до 45 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Помішування призведе до порушення цілісності рисового зерна, в результаті чого буде виділятися у воду крохмаль, який і зробить кашу в'язкою.
Готова рисова каша на воді і дуже приємна за текстурою, заправляється маслом і подається до столу відразу після приготування.
Таке блюдо буде особливо корисно людям, що страждають від захворювань органів травлення. Для них кашу не слід заправляти олією, а саму крупу можна перетерти після приготування, або варити вже подрібнені зерна.
Рисова каша на воді з гарбузом
Інгредієнти:

Приготування
Рис промиваємо й обсушуємо, родзинки запарюємо, а гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками.
У горщик кладемо вершкове масло, зверху викладаємо половину гарбуза, 1/2 рису, що залишилася гарбуз і рис. Зверху посипаємо блюдо цукром, сіллю і корицею, викладаємо родзинки і наливаємо воду. Накриваємо горщик кришкою і відправляємо в духовку на годину при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти

Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже

Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,

Молочна рисова каша - рецепт
Молочну рисову кашу люблять багато хто з нас, як дорослі, так і діти. Завдяки вершковою консистенції і не нудотно солодощі, це блюдо не втрачає своєї

Рисова каша з родзинками
Рисова каша з родзинками на сніданок нехай і не такий розкручений «бренд», як традиційна вівсянка, але все ж любителям здорового і правильного

Рисова каша з яблуками
Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та

Каша в пароварці
Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто