Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рисова каша на воді

Рисова каша на воді

18-03-2015, 09:44
21 826
Рисова каша на воді
Рисова каша на воді вважається класичним дієтично блюдом, яке входить до складу лікувального, дитячого або меню. Якщо ви вирішили приготувати це блюдо, як гарнір, то ми допоможемо зробити це так, щоб воно стало не тільки частиною дієти, але і радувало вас в дні «свята живота».

Приготування рисової каші на воді


За простій рисовою кашею криється кілька тонкощів, які допоможуть приготувати якісне і естетично приємне блюдо.
По-перше, перед приготуванням слід перебрати рисові зерна: непридатні викинути, а решта промити до чистої води. Промивання необхідно не тільки для очищення крупи від пилу, але і для видалення надлишків крохмалю з поверхні зерен, і жиру, який може потрапити на них під час зберігання. Правильна промивка здійснюється в два етапи: спочатку в теплій воді (видаляється крохмаль), а потім гарячою (жир).
На цьому тонкощі закінчуються, і ми можемо приступати до приготування смачної рисової каші на воді.

Рецепт розсипчастою рисової каші на воді


Існує кілька способів варіння розсипчастою рисової каші, які ми і розглянемо нижче.
Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • вода - 2 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Перший спосіб: воду кип'ятимо і підсолюємо, закладаємо в неї підготовлену рисову крупу з розрахунку 1 склянку рису на 2 склянки води. Відразу ж додаємо шматочок вершкового, або трохи рослинного масла і зменшуємо вогонь. Розсипчасту кашу варимо на середньому вогні при слабкому кипінні, зрідка помішуючи. Як тільки рис розбухнув - знімаємо каструлю з плити і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
    Другий спосіб: рис, як і в першому способі, закладаємо у вже киплячу підсолену воду, доводимо до готовності, а після промиваємо теплою водою. Додаємо до каші масло і залишаємо доходити на півгодини.
    Третій спосіб: рис відварюємо до набухання в киплячій підсоленій воді, а потім переставляємо на водяну баню доходити до готовності.

    Рідка рисова каша на воді


    Ті з нас, хто не любить розсипчастий рис, можуть приготувати рідку кашу. Технологія приготування такої страви заснована на розварюванні крупи у великій кількості води і не становить особливої праці.
    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • вода - 4 ст.;

  • вершкове масло - на смак;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Приготування
    Рис готуємо до варіння по технології, описаної раніше. Закладаємо крупу в киплячу підсолену, або підсолоджену воду і зменшуємо вогонь до мінімуму. Варити рисову кашу на воді необхідно від 30 до 45 хвилин, при цьому постійно помішуючи. Помішування призведе до порушення цілісності рисового зерна, в результаті чого буде виділятися у воду крохмаль, який і зробить кашу в'язкою.
    Готова рисова каша на воді і дуже приємна за текстурою, заправляється маслом і подається до столу відразу після приготування.
    Таке блюдо буде особливо корисно людям, що страждають від захворювань органів травлення. Для них кашу не слід заправляти олією, а саму крупу можна перетерти після приготування, або варити вже подрібнені зерна.

    Рисова каша на воді з гарбузом


    Інгредієнти:

  • рис - 1 ст.;

  • вода - 800 мл;

  • гарбуз - 250 г;

  • родзинки - 1 жменя;

  • кориця - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • Рисова каша на воді

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло.


  • Приготування
    Рис промиваємо й обсушуємо, родзинки запарюємо, а гарбуз чистимо і нарізаємо кубиками.
    У горщик кладемо вершкове масло, зверху викладаємо половину гарбуза, 1/2 рису, що залишилася гарбуз і рис. Зверху посипаємо блюдо цукром, сіллю і корицею, викладаємо родзинки і наливаємо воду. Накриваємо горщик кришкою і відправляємо в духовку на годину при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяна каша на воді
    Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
    Пшоняна каша в духовці
    Пшоняна каша в духовці
    Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
    Молочна рисова каша - рецепт
    Молочна рисова каша - рецепт
    Молочну рисову кашу люблять багато хто з нас, як дорослі, так і діти. Завдяки вершковою консистенції і не нудотно солодощі, це блюдо не втрачає своєї
    Рисова каша з родзинками
    Рисова каша з родзинками
    Рисова каша з родзинками на сніданок нехай і не такий розкручений «бренд», як традиційна вівсянка, але все ж любителям здорового і правильного
    Рисова каша з яблуками
    Рисова каша з яблуками
    Рисова каша чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Її готують на молоці та воді, також її можна урізноманітнити різними фруктами та
    Каша в пароварці
    Каша в пароварці
    Каша - це дуже корисний сніданок, який із задоволенням їдять і дорослі і діти всього світу. Як? Ви і ваше чадо зовсім не їсте каші? Значить ви просто