Каші з коричневого рису містять набагато менше крохмалю, більше клітковини і вітамінів, ніж страва з звичних нам білих зерен. Якщо ви хочете кардинально змінити свій раціон, зробивши його корисніше - не обходьте стороною рецепти з цієї статті.
Каша з коричневого рису з паприкою
Тушкований з овочами рис - ще одна варіація ситого гарніру для шанувальників легких вегетаріанських страв.
Інгредієнти: оливкова олія - 4 ст. ложки; цибуля біла - 1 шт.; солодкий перець - 1 шт.; часник - 2 зубчики; петрушка - 4 ст. ложки; лист лавра - 1 шт.; томати - 4 шт.; паприка - 1 ч. ложка; масло дхі - 20 г; сіль, мелений перець - по щіпці; коричневий рис - 400 р. Приготування У воке або глибокій сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю на підігрітому маслі. Як тільки цибульні скибочки придбають приємний золотистий відтінок, переходимо до наступного етапу - додавання солодкого перцю , який слід готувати, помішуючи, до м'якості. Додаємо пару добре подрібнених зубчиків часнику, нарізану петрушку і листя лавра. Як тільки часник пустить аромат, можна додавати нарізані томати, паприку, сіль, перець і пару столових ложок вершкового масла. Через 5 хвилин томати слід розім'яти виделкою.
Перекладаємо овочі в каструлю, додаємо рис і заливаємо все літром води (перед тим, як приготувати кашу з коричневого рису, самі зерна краще промити). Варимо рис близько 10 хвилин під кришкою, потім залишаємо в теплі ще на 10 хвилин, обережно перемішуємо виделкою, знову накриваємо і ставимо ще на 10-15 хвилин, щоб зерна ввібрали залишки вологи.
Рецепт каші з коричневого рису і волоських горіхів
Ця солодка рисова каша стане заміною звичного і порядком набридлою вівсянка на сніданок. Швидко, смачно і оригінально!
Інгредієнти: кокосове молоко - 375 мл; вода - 250 мл; коричневий рис - 1 ст.; волоський горіх - 1 жменя; банан - 1 шт.; інжир - 1 шт.; гарбузове насіння - для подачі; мед - за смаком. Приготування Змішуємо воду з кокосовим молоком і заливаємо отриманою сумішшю промитий коричневий рис. Варимо рис до м'якості, але стежимо за тим, щоб рідина вбралася не повністю, при необхідності підливаючи воду і кокосове молоко. Готову рисову кашу змішуємо з очищеними і крупно подрібненими волоськими горіхами і натуральним медом (або будь-яким іншим підсолоджувачем за смаком) і залишаємо під кришкою хвилин на 5-7. Підійшла кашу розкладаємо по тарілках, прикрашаємо шматочками банана, інжиром і гарбузовим насінням. Чим не ідеальний сніданок?