Вернуться назад Распечатать

Плов з коричневого рису

Плов з коричневого рису
Коричневий рис вже давно відомий своїми корисними властивостями всім прихильникам здорового харчування. Щоб блюдо було не тільки корисним, але і смачним, його слід урізноманітнити іншими інгредієнтами, наприклад, м'ясом і овочами. Слідуючи цим твердженням, ми вирішили приготувати плов з коричневого рису за двома рецептами: пісний і з м'ясом. Звичайно, з класичним пловом ці рецепти маю мало чого спільного, але як сучасна варіація автентичного страви справляються зі своєю роллю на відмінно".

Плов з коричневого рису з м'ясом


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 1 кг;

  • печериці - 250 г;

  • курячий бульйон - 1 1/2 ст.;

  • коричневий рис - 1 ст.;

  • хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;

  • сушена кінза - 1 ч. ложка;

  • мікс заморожених овочів - 1 1/2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі пропущений через прес часник і нарізану кубиками свинину. Чекаємо, поки м'ясо схопиться, а потім додаємо до нього гриби і овочі. Як тільки надлишки вологи з сковороди випарятся, перекладаємо її вміст в казан або жаровню, додаємо рис, сушені трави, сіль з перцем і заливаємо все бульйоном. Накриваємо ємність з майбутнім пловом кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні до повної готовності рису.
    Плов з коричневого рису можна зробити в мультиварці. Спершу обсмажте цибулю з овочами, грибами і часником в режимі "Випічка", а потім додати всі інші інгредієнти, перейдіть в режим "Плов" і продовжите готування до звукового сигналу.

    Плов з коричневим рисом - рецепт


    Інгредієнти:

  • коричневий рис - 2 ст.;

  • оливкова олія -1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • солодкий перець - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • томати у власному соку - 500 г;

  • гострий перець - за смаком;

  • паприка - 1 ч. ложка;

  • горіхи кешью - 1/2 ст.;

  • свіжий базилік - 4 ст. ложки;

  • лимонна цедра - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Плов з коричневого рису

    Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці, не забувши приправити його сіллю. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю з пропущеним через прес часником протягом 3 хвилин. Далі кладемо до засмажки кубики солодкого перцю і томати у власному соку. Через 9 хвилин додаємо паприку, гострий перець, лимонну цедру і сіль з перцем. Коли перці не стануть м'якими - овочева частина плову готова і настав час змішувати її з відварним рисом.
    Готову страву посипаємо дрібно нарізаним базиліком і кешью. Пісний плов з коричневого рису подається негайно після приготування.