Коричневий рис вже давно відомий своїми корисними властивостями всім прихильникам здорового харчування. Щоб блюдо було не тільки корисним, але і смачним, його слід урізноманітнити іншими інгредієнтами, наприклад, м'ясом і овочами. Слідуючи цим твердженням, ми вирішили приготувати плов з коричневого рису за двома рецептами: пісний і з м'ясом. Звичайно, з класичним пловом ці рецепти маю мало чого спільного, але як сучасна варіація автентичного страви справляються зі своєю роллю на відмінно".
Плов з коричневого рису з м'ясом
Інгредієнти: свиняча вирізка - 1 кг; печериці - 250 г; курячий бульйон - 1 1/2 ст.; коричневий рис - 1 ст.; хмелі-сунелі - 1 ч. ложка; сушена кінза - 1 ч. ложка; мікс заморожених овочів - 1 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; часник - 2 зубчики; ріпчаста цибуля - 1 шт. Приготування У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі пропущений через прес часник і нарізану кубиками свинину. Чекаємо, поки м'ясо схопиться, а потім додаємо до нього гриби і овочі. Як тільки надлишки вологи з сковороди випарятся, перекладаємо її вміст в казан або жаровню, додаємо рис, сушені трави, сіль з перцем і заливаємо все бульйоном. Накриваємо ємність з майбутнім пловом кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні до повної готовності рису.
Плов з коричневого рису можна зробити в мультиварці. Спершу обсмажте цибулю з овочами, грибами і часником в режимі "Випічка", а потім додати всі інші інгредієнти, перейдіть в режим "Плов" і продовжите готування до звукового сигналу.
Плов з коричневим рисом - рецепт
Інгредієнти: коричневий рис - 2 ст.; оливкова олія -1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; солодкий перець - 2 шт.; часник - 2 зубчики; томати у власному соку - 500 г; гострий перець - за смаком; паприка - 1 ч. ложка; горіхи кешью - 1/2 ст.; свіжий базилік - 4 ст. ложки; лимонна цедра - 1/2 ч. ложки. Приготування Рис відварюємо згідно інструкції на упаковці, не забувши приправити його сіллю. У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю з пропущеним через прес часником протягом 3 хвилин. Далі кладемо до засмажки кубики солодкого перцю і томати у власному соку. Через 9 хвилин додаємо паприку, гострий перець, лимонну цедру і сіль з перцем. Коли перці не стануть м'якими - овочева частина плову готова і настав час змішувати її з відварним рисом.
Готову страву посипаємо дрібно нарізаним базиліком і кешью. Пісний плов з коричневого рису подається негайно після приготування.