Коричневий рис - рецепти
Коричневим називають нешліфований рис, підданий мінімальній обробці, звичайно це длиннозерние сорту. Такий рис має характерний горіховий відтінок смаку, він набагато корисніше білого за змістом поживних речовин, вітамінів і мікроелементів. Коричневий рис високо цінується дієтологами і прихильниками здорового харчування. Коричневі сорти рису чудово поєднуються з овочами, м'ясом, грибами, рибою та іншими продуктами, вони добре підходять для приготування плову і шавлей і різних інших страв подібного типу, що поєднують в собі інгредієнти різних варіантів походження. Правильно зварений коричневий рис виходить розсипчастим.
Загальні правила приготування
Перед тим як варити рис його слід ретельно промити холодною водою. Потім воду слід злити, можна після цього запарити рис окропом хвилин на 5-20 для видалення зайвих крохмалистих речовин. Після такої підготовки воду треба злити і можна варити рис або окремо, затока чистою холодною водою, або закладати в робочу ємність для приготування разом з іншими продуктами (плови, шавли, супи та ін). У процесі приготування не розмішуйте рис ложкою, інакше він вийде слипшимся.Час приготування коричневого рису може широко варіюватися, в середньому від 10 до 25 хвилин (а в пловах і більше) залежно від бажаного ступеня розварювання.Якщо готуєте рис окремо,після проварювання до бажаної кондиції злийте зайву воду (для цього зручно використовувати спеціальне сито). Можна окремо зварити коричневий рис в мультиварці - це дуже зручно (уважно читайте інструкцію до приладу). До рису, приготованого таким чином, добре подати м'ясну підливу, тушковані гриби або овочі (баклажани, солодкий перець, молоду квасоля, цукіні, гарбуз, томати та ін.).
Інгредієнти:
баранина (м'ясо без кісточок) - близько 600 г;
чистий баранячий жир - близько 50-100 г;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
морква - 1-2 шт.;
солодкий перець - 1-2 шт. (необов'язковий сезонний інгредієнт);
насіння зіри;
суміш сухих спецій для плову без хімічних добавок;
томат-паста (необов'язковий компонент, за бажанням);
часник;
зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік, естрагон і ін).
Приготування
Нарізаємо баранячий жир на дрібні шкварки і витапливаем в казані. Додаємо зіру (1-3 ч. ложки), перемішуємо і додаємо мелконашинкованние ножем цибулю і моркву. Зменшуємо вогонь, злегка обсмажуємо все разом, помішуючи, і закладаємо м'ясо, нарізане дрібними шматочками (брусочками або кубиками). Перемішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо протягом від 30 хвилин до 15 годин в залежності від віку і статі тварини. Періодично перемішуємо, при необхідності можна підлити в казан трохи води.
Рис ретельно промиваємо холодною водою, а потім замочуємо киплячої, потім воду зливаємо.
Коли м'ясо майже готове (пробуйте на смак), закладаємо промитий рис і нарізану короткою соломкою солодкий перець. Додаємо води так, щоб на палець покривала рис. Можна додати 1-2 ст. ложки томату. Перемішуємо плов 1 раз, не більше, інакше рис злипнеться.
Варимо на слабкому вогні, прикривши кришкою. Коли рідина майже випарувалася, проробляємо в масі плову «шахти» до дна за допомогою дерев'яної палички або столового ножа. У «шахти» поміщаємо по 1 зубчику часнику, можна неочищеного. Коли плов практично готовий, можна помістити казан без кришки в розігріту духовку хвилин на 15. Це дія повідомляє плову особливий аромат і колір (втім,воно необов'язково).
Подаємо плов, притрусивши свіжою мелкорубленной зеленню. Звичайно ж, добре подати до цієї страви прісні коржі і свіжий зелений чай.
Загальні правила приготування
Перед тим як варити рис його слід ретельно промити холодною водою. Потім воду слід злити, можна після цього запарити рис окропом хвилин на 5-20 для видалення зайвих крохмалистих речовин. Після такої підготовки воду треба злити і можна варити рис або окремо, затока чистою холодною водою, або закладати в робочу ємність для приготування разом з іншими продуктами (плови, шавли, супи та ін). У процесі приготування не розмішуйте рис ложкою, інакше він вийде слипшимся.Час приготування коричневого рису може широко варіюватися, в середньому від 10 до 25 хвилин (а в пловах і більше) залежно від бажаного ступеня розварювання.Якщо готуєте рис окремо,після проварювання до бажаної кондиції злийте зайву воду (для цього зручно використовувати спеціальне сито). Можна окремо зварити коричневий рис в мультиварці - це дуже зручно (уважно читайте інструкцію до приладу). До рису, приготованого таким чином, добре подати м'ясну підливу, тушковані гриби або овочі (баклажани, солодкий перець, молоду квасоля, цукіні, гарбуз, томати та ін.).
Плов з коричневим рисом і овочами - спрощений рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо баранячий жир на дрібні шкварки і витапливаем в казані. Додаємо зіру (1-3 ч. ложки), перемішуємо і додаємо мелконашинкованние ножем цибулю і моркву. Зменшуємо вогонь, злегка обсмажуємо все разом, помішуючи, і закладаємо м'ясо, нарізане дрібними шматочками (брусочками або кубиками). Перемішуємо, прикриваємо кришкою і тушкуємо м'ясо протягом від 30 хвилин до 15 годин в залежності від віку і статі тварини. Періодично перемішуємо, при необхідності можна підлити в казан трохи води.
Рис ретельно промиваємо холодною водою, а потім замочуємо киплячої, потім воду зливаємо.
Коли м'ясо майже готове (пробуйте на смак), закладаємо промитий рис і нарізану короткою соломкою солодкий перець. Додаємо води так, щоб на палець покривала рис. Можна додати 1-2 ст. ложки томату. Перемішуємо плов 1 раз, не більше, інакше рис злипнеться.
Варимо на слабкому вогні, прикривши кришкою. Коли рідина майже випарувалася, проробляємо в масі плову «шахти» до дна за допомогою дерев'яної палички або столового ножа. У «шахти» поміщаємо по 1 зубчику часнику, можна неочищеного. Коли плов практично готовий, можна помістити казан без кришки в розігріту духовку хвилин на 15. Це дія повідомляє плову особливий аромат і колір (втім,воно необов'язково).
Подаємо плов, притрусивши свіжою мелкорубленной зеленню. Звичайно ж, добре подати до цієї страви прісні коржі і свіжий зелений чай.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати плов в сковороді?
Плов - смачне блюдо азіатської кухні, і зазвичай його готують в казані. Але якщо у вас не виявилося під рукою казанка можна скористатися сковорідкою.
Плов з родзинками
Традиційному плову чудове доповнення можуть додати сухофрукти, зокрема, родзинки. У нашій статті ми підготували оригінальні рецепти створення
Рис зі свининою
Рис зі свининою - просте, але в теж час смачне блюдо, яке чудово підійде для обіду або вечері. Рецепти подібного страви зустрічаються в кулінарних
Плов з коричневого рису
Коричневий рис давно відомий своїми корисними властивостями. Якщо ви піклуєтеся про своє здоров'я і дотримуватися здорового харчування, коричневий
Плов з сухофруктами
Всі вже звикли до того, що плов готується з м'ясом, а ми пропонуємо вам приготувати дивовижний солодкий плов з сухофруктами. Цей незвичайний
Лаханорізо
Лаханорізо - традиційне блюдо грецької домашньої кухні, неодмінними компонентами якого є рис і білокачанна капуста. Це страва схоже на овочевий плов