Суп з нутом

Суп з нутом
Багато господинь, прогулюючись між рядами з продуктами в супермаркетах, натикалися поглядом на такий продукт як нут. З вигляду він нагадує горох і навіть вважається одним з підвидів гороху, але, тим не менш, за своїм кулінарним властивостям він досить сильно від нього відрізняється. Блюдо, яке можна приготувати суп з горохом нут, є енергетичним і дуже смачним. Крім цього, суп з нутом - протигрипозний, так що кращого страви на обід для дітей не придумаєш.

Як приготувати суп з нуту?


Ми хочемо запропонувати вам рецепт традиційного супу з нутом і бараниною. Він обов'язково сподобається вашій родині.

Інгредієнти:

  • сухий нут - 200 г;

  • бараняча грудинка - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • часник;

  • помідори - 3 шт.;

  • свіжа кінза - 1 пучок;

  • коріандр - 05 ч. ложки;

  • вершкове масло - 30 г;

  • сіль.



  • Приготування
    З вечора залийте нут теплою водою і підсолити. Баранячу грудинку порізати на невеликі шматочки, викладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Цибулю наріжте півкільцями, моркву кружечками, а перець соломкою. У сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть овочі. Коли овочі злегка підсмажаться, додайте помідори, натерті на тертці. Дайте овочам трохи потушиться і зніміть з вогню. Зніміть з бульйону пінку, і коли він закипить, додайте нут. Поставте на повільний вогонь, щоб бульйон не сильно кипів. У часнику відріжте кореневище, очистіть від лушпиння зверху і як тільки нут розм'якне і буде майже готовий, поставте часник цілком в суп. Через 5 хвилин, додайте смажені овочі. Дайте супу прокипіти 10-15 хвилин, потім підсолити його і додайте коріандр. Варіть ще 15 хвилин на повільному вогні, і можете знімати з вогню.

    Суп з нуту в мультиварці



    Якщо ви віддаєте перевагу пісну їжу, то вам підійде вегетаріанський суп з нуту.

    Інгредієнти:

  • сухий нут - 200 г;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідори - 5 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • мелений коріандр - 1/2 ч. ложки;

  • паприка - 1 ч. ложка;
  • Суп з нутом

  • зелень;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Нут замочити на ніч у підсоленій воді, на наступний день варіть його 40 хвилин в мультиварці до готовності. Коли нут буде готовий, викладіть його в окрему ємність і почніть готувати сам суп. Розігрійте рослинне масло в режимі «випічка». Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте в мультиварці, протягом 10 хвилин. Перець наріжте соломкою, додайте до овочів і смажте ще 5 хвилин. Додайте часник і спеції, потушкуйте ще кілька хвилин, потім викладіть нут в мультиварку. Додайте заздалегідь натерті помідори і воду. Трохи підсолити і готуйте ще півгодини в режимі «випічка». Перед подачею в кожну тарілку насипте рубану зелень.
    Додав: admin | 26-03-2015, 18:49
    Переглядів: 354