Багато господинь, прогулюючись між рядами з продуктами в супермаркетах, натикалися поглядом на такий продукт як нут. З вигляду він нагадує горох і навіть вважається одним з підвидів гороху, але, тим не менш, за своїм кулінарним властивостям він досить сильно від нього відрізняється. Блюдо, яке можна приготувати суп з горохом нут, є енергетичним і дуже смачним. Крім цього, суп з нутом - протигрипозний, так що кращого страви на обід для дітей не придумаєш.
Як приготувати суп з нуту?
Ми хочемо запропонувати вам рецепт традиційного супу з нутом і бараниною. Він обов'язково сподобається вашій родині.
Інгредієнти: сухий нут - 200 г; бараняча грудинка - 1 кг; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; часник; помідори - 3 шт.; свіжа кінза - 1 пучок; коріандр - 05 ч. ложки; вершкове масло - 30 г; сіль. Приготування З вечора залийте нут теплою водою і підсолити. Баранячу грудинку порізати на невеликі шматочки, викладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на вогонь. Цибулю наріжте півкільцями, моркву кружечками, а перець соломкою. У сковороді розтопіть вершкове масло і викладіть овочі. Коли овочі злегка підсмажаться, додайте помідори, натерті на тертці. Дайте овочам трохи потушиться і зніміть з вогню. Зніміть з бульйону пінку, і коли він закипить, додайте нут. Поставте на повільний вогонь, щоб бульйон не сильно кипів. У часнику відріжте кореневище, очистіть від лушпиння зверху і як тільки нут розм'якне і буде майже готовий, поставте часник цілком в суп. Через 5 хвилин, додайте смажені овочі. Дайте супу прокипіти 10-15 хвилин, потім підсолити його і додайте коріандр. Варіть ще 15 хвилин на повільному вогні, і можете знімати з вогню.
Суп з нуту в мультиварці
Якщо ви віддаєте перевагу пісну їжу, то вам підійде вегетаріанський суп з нуту.
Інгредієнти: сухий нут - 200 г; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 5 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; мелений коріандр - 1/2 ч. ложки; паприка - 1 ч. ложка; зелень; сіль, перець. Приготування Нут замочити на ніч у підсоленій воді, на наступний день варіть його 40 хвилин в мультиварці до готовності. Коли нут буде готовий, викладіть його в окрему ємність і почніть готувати сам суп. Розігрійте рослинне масло в режимі «випічка». Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте в мультиварці, протягом 10 хвилин. Перець наріжте соломкою, додайте до овочів і смажте ще 5 хвилин. Додайте часник і спеції, потушкуйте ще кілька хвилин, потім викладіть нут в мультиварку. Додайте заздалегідь натерті помідори і воду. Трохи підсолити і готуйте ще півгодини в режимі «випічка». Перед подачею в кожну тарілку насипте рубану зелень.