Рецепти баранини з айвою багаті різноманітністю і простотою. Немає нічого краще на вечерю соковитого м'яса та свіжих овочів, а в поєднанні з таким фруктом як айва страва стане справді незабутнім.
Тушкована баранина з айвою стане першим рецептом, з яким ми познайомимо наших читачів. Тепер ви самі можете переконатися в тому, що гаряче готується дуже просто, а результат виходить приголомшливим.
Тушкована баранина з айвою
Інгредієнти: баранина - 1 кг; курдючне сало - 100 г; цибуля ріпчаста - 300 г; айва - 4 шт.; масло рослинне - 2 ст. л.; кориця, сіль і перець - за смаком. Приготування Баранину розморожуємо, промиваємо і підсушуємо. Потім м'ясо нарізаємо порційними шматочками і швидко обсмажуємо з усіх боків на рослинному маслі. Після того, як баранина запеклася рум'яною скоринкою, додаємо трохи води, накриваємо сковороду кришкою. Тушкуємо на повільному вогні до повної готовності. Лук очищаємо і дрібно шаткуємо. Айву очистити від шкірки, кісточок і серцевини, потім нарізаємо тонкими часточками. Сало в свою чергу нарізаємо невеликими шматочками.
У чистій сковороді розтоплюємо сало, витягаємо його і в отриманому жирі обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо айву і тушкуємо інгредієнти разом. При необхідності підливаємо воду. В кінці гасіння присмачую всі спеціями і додаємо до м'яса. Потім готову страву тушкуємо ще 15 хвилин і даємо час настоятися під кришкою. Замість сковороди можна використовувати будь-яку іншу посуд. По цій же схемі з легкістю можна приготувати баранину з айвою в казані.
Баранина з айвою в мультиварці
Інгредієнти: баранина - 1 кг; айва - 3 шт.; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; часник - 2 зубчики; масло вершкове - 50 г; сіль і перець - за смаком; свіжа зелень - пучок. Приготування Включаємо мультиварку в програмі «Смаження» приблизно на 40 хвилин. Всі інгредієнти будемо готувати до тих пір, поки чаша нагрівається. Спочатку промиваємо айву, очищаємо від шкірки і серцевини, нарізаємо часточками. Після того, як прозвучить сигнал, кладемо в каструлю вершкове масло. Як тільки воно розтопиться, викладаємо айву і обсмажуємо з усіх боків. Потім чистимо цибулю та нарізаємо півкільцями, промиваємо, очищаємо моркву і нарізаємо кружечками. Як тільки айва зарум'яниться, виймаємо її з мультиварки і кладемо в окрему блюдце і обсмажуємо моркву, виймаємо і слідом обсмажуємо цибулю. При необхідності додатково можна використовувати оливкову олію.
У той час, поки овочі обсмажуються, промиваємо розморожене м'ясо і за бажанням виймаємо кісточки. Потім баранину нарізаємо великими шматочками і підсушуємо. Викладаємо з чаші цибулю і поміщаємо всередину наше м'ясо. Коли воно підрум'яниться, присмачую спеціями, додаємо айву, цибулю і моркву. Зелень промиваємо, дрібно шаткуємо і кладемо зверху. Часник можна пропустити через чеснокодовку або ж встромляти цілі зубчики в блюдо.
Тепер ви знаєте практично всі секрети і без праці розповісте гостям, як приготувати баранину з айвою за новим рецептом. Однак не забудьте ще про один спосіб обробки м'яса. За допомогою представлених вище рецептів ви також можете приготувати баранину з айвою в духовці, використовуючи всі ті ж інгредієнти.
Баранина з айвою в духовці
Приготування Промиваємо і підсушуємо м'ясо, нарізаємо порційними шматочками, чистимо часник і промиту моркву. Потім нагріваємо глибоку сковорідку, обсмажуємо на рослинному маслі кубики моркви до золотистої скоринки.
Після чого кладемо зверху шматочки баранини і присмачую спеціями і часником. Періодично додаємо трохи води для утворення бульйону. Коли м'ясо буде майже готовим, викладаємо його на змащений маслом лист, прикрашаємо часточками айви, при бажанні додаємо кілька яблук. Готуємо в духовці при 220 градусах протягом півгодини. Ось і все смажена баранина з айвою готова!
Якщо ви шукайте ще рецепти з цим фруктом, тоді рекомендуємо зробити плов з айвою , вийде оригінально і смачно.