Качка з айвою - досить незвичайне, оригінальне і вишукане блюдо, перед яким не встоїть навіть справжні гурмани та поціновувачі смаку. Таке блюдо чудово прикрасить будь-який святковий стіл і підніме всім настрій. Давайте дізнаємося з вами кілька рецептів приготування качки з айвою.
Рецепт качки з айвою
Інгредієнти: тушка качки - 15 кг; мед - 2 ч. ложки; айва - 500 г; сіль - 2 ч. ложки; мелений чорний перець - 05 ч. ложки. Приготування Зараз, як приготувати качку з айвою. Отже, м'ясо птиці гарненько промиваємо, обсушуємо рушником і рясно натираємо всередині і зовні крупною сіллю і перцем. На шкірці в декількох місцях робимо кілька маленьких дірочок і залишаємо маринуватися.
Цим часом промиваємо поки айву , розрізаємо її на 6-8 частин, акуратно видаляємо серцевиною і наповнюємо цими шматочками нашу качку. Потім ретельно скріплюємо животика зубочистками, або зашиваємо ниткою. Ніжки туго пов'язуємо ниткою, щоб вони красиво застигли. Духовку запалюємо і нагріваємо приблизно до 190 градусів. Тушку птиці промазуємо медом і перекладаємо у форму для запікання. Поміщаємо качку, фаршировану айвою в духовку і, коли виділиться з м'яса трохи жиру, викладаємо залишилася айву і готуємо страву приблизно 1 годину.
Качка з айвою в рукаві
Інгредієнти: качка - 15 кг; яблука - 4 шт.; айва - 1 шт.; чорнослив - 200 г; мартіні - 1 ст.; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції (прованські трави - за смаком. Приготування Для приготування качки з айвою в духовці, тушку птиці смалимо, акуратно видаляємо всі пеньки від пір'я, промиваємо м'ясо обсушуємо. Потім розбираємо качку на невеликі порційні шматки і злегка обсмажуємо на слабенькому вогні, на качиному жирі. Айву і яблука миємо, зрізаємо шкірку, видаляємо жорстку серцевину і шаткуємо на четвертинки.
Цибулю нарізаємо великими кільцями, а часник подрібнюємо пелюстками. Чорнослив добре промиваємо, замочуємо на 5 хвилин гарячою водою, а потім розрізаємо на половинки. Тепер складаємо шматочки м'яса в посуд для випічки, додаємо подрібнені яблука і айву, кладемо чорнослив, цибулю і часник. Вливаємо трохи мартіні і приправляємо все сіллю, перцем і травами.
Ставимо страву на повільний вогонь, доводимо до кипіння й тушкуємо приблизно годину. Потім відкриваємо кришку і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин, щоб м'ясо гарненько зарум'янилося. На гарнір відварюємо рис і подаємо качку, запечену з айвою з тостами або багетом.