Вернуться назад Распечатать

Смажена качка

Смажена качка
Ось уже добігає до кінця робочий тиждень, попереду нас чекають довгоочікувані вихідні з сім'єю і друзями. Так хочеться порадувати їх незвичайним ситним блюдом, але при цьому не провести на кухні багато часу і не витратити багато сил. Тоді є прекрасне рішення - смажена качка! Куряче м'ясо вже трохи приїлося, а оригінальний смак смаженої качки вам доведеться як не можна до речі.
Качка, смажена з апельсинами
Інгредієнти:

  • качка - 15 кг;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • апельсини - 2 шт.;

  • майонез - 1 ч. ложка;

  • петрушка;

  • спеції.


  • Приготування
    Качку натираємо дрібно нарізаною петрушкою і сіллю. Потім смажимо до готовності в прогрітій духовці. Коли птах буде готова, кладемо на неї кружечки очищеного апельсина і готуємо ще хвилин 10-15. Готову качку подаємо на стіл з гуртками апельсина і дрібно нарізаною зеленню петрушки.
    Смажена качка в мультиварці
    Інгредієнти:

  • качка - 2 кг;

  • рослинна олія;

  • лимон для прикраси;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати смажену качку. Тушку добре промиваємо та нарізаємо на не дуже великі шматки. У резервуар мультиварки наливаємо масло, виставляємо режим «Випічка» викладаємо качине м'ясо, закриваємо кришкою і готуємо приблизно 1 годину. Після закінчення половини часу, страва солимо і ретельно перемішуємо. Готуємо вже до звукового сигналу готовності і подаємо на стіл з будь-яким гарніром і часточками лимона.
    Качка, смажена в рукаві
    Інгредієнти:

  • домашня качка - 1 кг;

  • часник - 3 зубчики;

  • чорнослив - 200 г;

  • кисло-солодкі яблука - 200 г;

  • майонез - 200 мл;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Для приготування смаженої качки з апельсинами , тушку обробляємо, розбираємо на шматки і замариновиваем в суміші майонезу з часником. Потім посипаємо м'ясо сіллю і перцем і залишаємо просочуватися на всю ніч. Коли качка промаринується, викладаємо рівно половину м'яса в рукав, зверху розкладаємо попередньо вимочений чорнослив, потім шар тонких яблучних часточок і накриваємо зверху другою половиною качечки. Туго зав'язуємо рукав і відправляємо блюдо в духовку на 2 години, виставивши температуру 200 градусів.
    Смажена качка з картоплею
    Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • картопля - 8 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • мед - 1 ст. ложка;

  • лимон - 05 шт.;

  • чорнослив - 3 шт.;

  • лавровий листочок;

  • приправа каррі - за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, тушку качки очищаємо від пір'я, промиваємо і розбираємо на порційні шматочки. Потім натираємо м'ясо сіллю, медом і видавленим через прес часником. Обсипаємо чорним меленим перцем, приправою каррі і залишаємо качку маринуватися на кілька годин. Цим часом поки картопля очищаємо, нарізаємо його невеликими скибочками. Цибулю шаткуємо півкільцями. Картопля підсолюємо трохи, перчимо, з'єднуємо з ріпчастою цибулею і спеціями. За бажанням для пікантного кислого смаку додаємо порізаний часточками лимон і чорнослив .
    Тепер складаємо підготовлені інгредієнти в рукав для запікання, вливаємо трохи рослинного масла, кладемо лавровий листочок і щільно закріплюємо кінці рукава. Верхню частину пакету протикаємо в декількох місцях зубочисткою, укладаємо качку на деко і запікаємо близько 15 годин.
    Смажена качка з яблуками
    Інгредієнти:

  • тушка качки - 1 шт.;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • родзинки - 4 ст. ложки;

  • кислі яблука - 10 шт.;

  • спеції;

  • Смажена качка

  • вода;

  • зелень петрушки - 1 пучок.


  • Приготування
    Тушку качки натираємо сіллю. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо на четвертинки, видаляючи серцевинки. Родзинки заливаємо гарячою водою, а потім обсушуємо. Змішуємо яблука з родзинками, додаємо цукор. Отриманою масою наповнюємо тушку качки, викладаємо на деко спинкою вниз, вливаємо трохи води і ставимо в нагріту до 220 градусів духовку. Смажимо птицю до рум'яності, потім зменшуємо температуру, качку перевертаємо і готуємо ще 2-25 години.