Запечена цілком птах - відмінний варіант як для святкового, так і для повсякденного столу. Виходить не тільки смачно, але й красиво. Качине м'ясо по своїм смаковим якостям цікавіше курячого, хоч і не таке дієтичне. Найкращий варіант приготування даної птиці - як раз запікання. Зараз ми вам розповімо, як смачно приготувати качку з грибами в духовці і мультиварці.
Качка, фарширована грибами
Інгредієнти: качка - 1 шт.; картопля - 05 кг; печериці - 300 г; цибуля - 150 г; рослинна олія, сіль, перець. Приготування Подрібнюємо цибулю, гриби нарізаємо невеликими шматочками, картоплю ріжемо кубиками. Цибулю обсмажуємо на рослинній олії, викладаємо гриби, солимо і смажимо ще 5 хвилин. Потім додаємо картоплю, солимо, перчимо і смажимо ще хвилин 10. Отриманою сумішшю фаршируємо качку , зашиваємо отвір чи складаємо зубочисткою. Саму тушку натираємо сіллю і перцем. Укладаємо качку в рукав для запікання або загортаємо у фольгу. При температурі 180 градусів готуємо 2 години. Хвилин за 15 до закінчення процесу рукав розрізаємо, щоб качка з картоплею і грибами підрум'янилася.
Качка, фарширована рисом і грибами
Інгредієнти: качка - 1 шт.; варений рис - 2 склянки; білі сушені гриби - 40 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; оливкова олія - 3 ст. ложки; сіль. Приготування Качку миємо й обсушуємо паперовим рушником, потім акуратно звільняємо тушку від кісток. Зручно це робити, починаючи з нижньої частини, надрізаю місця з'єднання кісток і м'яса. При цьому крильця і кісточки в гомілках залишаємо. Оливкова олія з'єднуємо з соєвим соусом і перемішуємо. Поміщаємо качку в глибоку миску, обмазуємо маринадом і залишаємо приблизно на 1 годину маринуватися. В цей час відварюємо рис майже до готовності у великій кількості води, потім відкидаємо рис на друшляк.
Сушені гриби заливаємо теплою водою, як тільки вони розм'якли, ріжемо їх кубиками або соломкою і змішати з рисом. Фаршируємо тушку качки підготовленою начинкою, отвір зашиваємо. Укладаємо качку з рисом і грибами в глибоке деко і відправляємо в духовку приблизно на півтори години. Температура при цьому повинна бути 220 градусів. Щоб качка підрум'янилася більш рівномірно в процесі приготування її можна 1 раз перевернути. Подаємо качку, запечений з рисом і грибами, нарізавши її скибочками.
Качка з грибами в мультиварці
Інгредієнти: качка - 15 кг; гриби - 250 г; вершки - 300 г; часник - 2 зубчики; сіль, спеції. Приготування Качку нарізаємо шматками середньої величини, натираємо їх сіллю, спеціями і подрібненим часником. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, включаємо режим «Випічка» і час приготування 1 год. Складаємо качку в мультиварку і обсмажуємо 30 хвилин, періодично перевертаючи. Потім додаємо воду (шматки м'яса повинні бути практично покриті нею). Залишаємо готуватися до закінчення програми. Тим часом моєму і дрібно ріжемо гриби. Виставляємо режим «Гасіння» і час 30 хвилин. Викладаємо гриби зверху качки і заливаємо це все вершками. Після закінчення даного режиму приготування включаємо ще «Підігрів» хвилин на 15 - тоді страва вийде ще соковитіше.