Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам безпрограшний варіант - качка, фарширована грибами. Блюдо виходить чудово ароматним, соковитим і, безумовно, оригінальним.
Качка, фарширована гречкою і грибами
Інгредієнти: тушка качки - 1 шт.; гречана крупа - 1 склянка; свіжі печериці - 300 г; олія рослинна; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Давайте розберемося, як приготувати качку фаршировану грибами. Тушку смалимо, промиваємо і відварюємо практично до готовності. Гриби обробляємо і ріжемо пластинками. Нашатковану дрібно цибулю пасеруємо на рослинній маслечко, а потім додаємо шампіньйони і продовжуємо смажити до готовності.
Потім окремо відварюємо гречку, підсолюємо за смаком і змішуємо з овочевою обсмаженням. Відварну качку викладаємо у форму для запікання, фаршируємо приготовленої начинкою, зашиваємо отвори і відправляємо на 1 годину в духовку. Запікаємо птицю при температурі 200 градусів до повної готовності м'яса.
Качка, фарширована рисом і грибами
Інгредієнти: качка - 15 кг; варений рис - 3 ст.; білі сушені гриби - 30 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; соєвий соус -2 ст. ложки; спеції. Приготування Качку промиваємо, обсушуємо рушником і обробляємо, видаляють нутрощі і відокремлюючи м'ясо від кісток. У миску наливаємо оливкова масло, додаємо соєвий соус , перемішуємо і обмазуємо отриманим маринадом качку з усіх боків. Потім ставимо птицю в холодильник на 40-50 хвилин маринуватися. За цей час відварюємо до готовності рис і вимочуємо сушені гриби, залити їх теплою водою. Далі грибочки подрібнюємо і змішуємо з вареним рисом.
Отриманою начинкою фаршируємо тушку, зашиваємо отвір ниткою, або складаємо дерев'яними зубочистками. Тепер кладемо качку в жаровню і запікаємо хвилин 80 в духовці при температурі 220 градусів. Подаємо готову страву, порізавши качечку скибочками і, використовуючи начинку в якості гарніру.
Качка, фарширована картоплею і грибами
Інгредієнти: качка - 1 шт.; свіжі печериці - 300 г; картопля - 10 шт.; часник - 5 зубчиків; зелень кропу; спеції. Приготування Для початку качку промиваємо в холодній воді, очистити від пір'я і пуху і натираємо всередині і зовні видавленим через прес часником, перцем і сіллю. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у солоній воді. Печериці обробляємо, подрібнюємо, зелень кропу дрібно нарубаем і змішуємо все з відвареною картоплею.
Отриманою начинкою фаршируємо качку, зашиваємо отвори і розміщуємо птицю на деку, змащеному рослинним маслом. Запікаємо страву в духовці близько півтори години при температурі 200 градусів. Після того, як качечка придбає золотистий хрустку скоринку, дістаємо її з духовки, виймаємо начинку і подаємо відразу ж до столу.