Вернуться назад Распечатать

Качка, фарширована грибами

Качка, фарширована грибами
Щоб приготувати таке незвичайне і смачне на стіл? Це питання завжди хвилює багатьох господарок напередодні будь-якого свята. Пропонуємо вам безпрограшний варіант - качка, фарширована грибами. Блюдо виходить чудово ароматним, соковитим і, безумовно, оригінальним.

Качка, фарширована гречкою і грибами


Інгредієнти:

  • тушка качки - 1 шт.;

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • свіжі печериці - 300 г;

  • олія рослинна;

  • цибулина - 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати качку фаршировану грибами. Тушку смалимо, промиваємо і відварюємо практично до готовності. Гриби обробляємо і ріжемо пластинками. Нашатковану дрібно цибулю пасеруємо на рослинній маслечко, а потім додаємо шампіньйони і продовжуємо смажити до готовності.
    Потім окремо відварюємо гречку, підсолюємо за смаком і змішуємо з овочевою обсмаженням. Відварну качку викладаємо у форму для запікання, фаршируємо приготовленої начинкою, зашиваємо отвори і відправляємо на 1 годину в духовку. Запікаємо птицю при температурі 200 градусів до повної готовності м'яса.

    Качка, фарширована рисом і грибами


    Інгредієнти:

  • качка - 15 кг;

  • варений рис - 3 ст.;

  • білі сушені гриби - 30 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • соєвий соус -2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Качку промиваємо, обсушуємо рушником і обробляємо, видаляють нутрощі і відокремлюючи м'ясо від кісток. У миску наливаємо оливкова масло, додаємо соєвий соус , перемішуємо і обмазуємо отриманим маринадом качку з усіх боків. Потім ставимо птицю в холодильник на 40-50 хвилин маринуватися. За цей час відварюємо до готовності рис і вимочуємо сушені гриби, залити їх теплою водою. Далі грибочки подрібнюємо і змішуємо з вареним рисом.
    Отриманою начинкою фаршируємо тушку, зашиваємо отвір ниткою, або складаємо дерев'яними зубочистками. Тепер кладемо качку в жаровню і запікаємо хвилин 80 в духовці при температурі 220 градусів. Подаємо готову страву, порізавши качечку скибочками і, використовуючи начинку в якості гарніру.

    Качка, фарширована картоплею і грибами


    Інгредієнти:

  • качка - 1 шт.;

  • свіжі печериці - 300 г;

  • картопля - 10 шт.;

  • Качка, фарширована грибами

  • часник - 5 зубчиків;

  • зелень кропу;

  • спеції.


  • Приготування
    Для початку качку промиваємо в холодній воді, очистити від пір'я і пуху і натираємо всередині і зовні видавленим через прес часником, перцем і сіллю. Картоплю чистимо, нарізаємо кубиками й відварюємо до напівготовності у солоній воді. Печериці обробляємо, подрібнюємо, зелень кропу дрібно нарубаем і змішуємо все з відвареною картоплею.
    Отриманою начинкою фаршируємо качку, зашиваємо отвори і розміщуємо птицю на деку, змащеному рослинним маслом. Запікаємо страву в духовці близько півтори години при температурі 200 градусів. Після того, як качечка придбає золотистий хрустку скоринку, дістаємо її з духовки, виймаємо начинку і подаємо відразу ж до столу.