Класика будь-якого торжества - запечена з гречкою качка. Соковите і жирне м'ясо від домашньої качечки, в поєднанні з гарніром з гречки, пропитавшейся м'ясним соком під час запікання - ситно і неймовірно смачно.
Качка, запечена в духовці з гречкою і яблуками
Інгредієнти: домашня качка - 15-2 кг; гречана крупа - 1 склянка; вершкове масло - 1 ст. ложка; зелені яблука - 4-5 шт.; сіль, перець; шавлія. Приготування Спершу, займемося сумішшю спецій для маринування птиці: сіль і перець перетираємо в ступці з листям шавлії до отримання однорідної пасти. Качину тушку споліскують водою і протираємо кухонним рушником. Змащуємо качечку вершковим маслом і натираємо ароматною пастою з шавлії. Залиште птицю просочитися смаком і ароматом години на 15-2.
Тим часом гречку можна перебрати і залити окропом. Яблука слід очистити від серцевини і нарізати невеликими шматочками.
Тепер мариновану качку можна наповнити начинкою, чергуючи яблука і гречку. Нафаршировану тушку зашиваємо ниткою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 години. Щоб скоринка стала золотистою і хрусткою, а м'ясо не пересохло, періодично поливайте птицю виділився жиром. Також, щоб качка зберегла свою соковитість, на дно духової шафи поставте деко з водою.
Готову птицю відставляємо на 15-20 хвилин при кімнатній температурі, щоб не втратити м'ясний сік, після чого можна озброїтися кулінарними ножицями і позбавити тушку від ниток. Викладаємо качку з яблуками і гречкою на блюдо, прикрашене овочами і салатними листям.
Качка, запечена в духовці з гречкою і грибами
Інгредієнти: ціла птах - 15-2 кг; гречка - 220 г; гриби (печериці) - 200 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; гірчиця - 2 ст. ложки; мед - 1 ст. ложка. Приготування Птицю промиваємо й обсушуємо. Натираємо качку сіллю і перцем.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену цибулю і натерту на крупній тертці моркву. Як тільки
цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду нерезание пластинками гриби і смажимо все разом до повного випаровування вологи зі сковороди.
Гречку відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Зварену крупу змішуємо з грибною засмажкою.
Качку фаршируємо гречаної сумішшю, порожнину зашиваємо ниткою. Натираємо качину тушку сумішшю гірчиці і меду і ставимо в духовку. Фарширована качка гречкою в духовці буде готуватися близько 15 годин при 170 градусах, після чого її можна буде подавати до столу.